[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adin
Forum Index » Profile for adin » Messages posted by adin
Nu a avut nimeni timp sa-mi raspunda cu vatelina din filtru... am lasat-o deocamdata asa, am aspirat de pe fundul acvariului impuritatile si am completat cu apa... Totul e bine si frumos, DAR m-am "indragostit" de un betta mare si albastru. Il vreau la mine in acvariu, dar am citit multe pe net si cu cat am citit mai mult, cu atat am ramas mai nedumerit. Pana la urma, tinand cont ca am acum 3 guppy, un xipho, un tetrazona si un molly pot pune betta masculul cu ei? Pot coabita sau se inteleg precum Ponta cu Base??? Pot sa pun si femele de betta in bazin cu ceilalti? Am vazut pe net articole in care se zice clar betta mascul sta singur, dar in alte posturi de pe acest forum am vazut ca se poate pune betta masculul si in acvarii cu filtru si incalzitor si cu alte specii... pana la urma tine de noroc? Sa incerc si daca vad ca betta masculul ataca sau este atacat il tin in bol separat si gata?
Astept raspuns, azi oricum merg sa-l cumpar, doar gandul ca mi l-ar putea lua altcineva ma face sa fiu
revin cu alte intrebari "inteligente" : cum trebuie procedat cu acea vatelina care trebuie pusa in filtru: o las asa intreaga, o fac sul si o introduc in filtru sau trebuie rupta bucatele? Azi am o saptamana si trebuie sa curatat bazinul (diseara desfac sampania , oare pot sa le dau si pestisorilor mei o sampanie de copii ?? ), sa schimb si vatelina din filtru?
Revin cu detalii: filtrul (ca si acvariul) este marca Hailea, model HL-BT400 si mai scrie ca e pentru 50-110 litri. Filtru este introdus in apa cam 2-3 cm cu totul, iar "fluierul" prin care iese apa are jeturile indreptate paralel cu luciul apei, valurind-o usor(am fost bun la romana si descriu si eu cat de plastic se poate ).
Tetrazona si-a revenit, e vesel si jucaus (cam prea jucaus, le-a pus gand rau celor 4 guppy pe care ii mai alearga din cand in cand..)
Mai am o intrebare: sanitarul mananca numai de pe jos, adica nu ar trebui sa se ridice si el cu ceilalti sa manance de sus, sau macar de pe la mijlocul acvariului?
ajung diseara acasa si dau mai multe detalii despre tipul de filtru, acvariul e de 60 de litri cu capac din plastic, echipat cu 2 neoane unul albastru si unul cu lumina calda... substrat , am nisip cu granulatie mare, plante naturale nu am si nici nu am gasit in Radauti la petshop... Sunt 2 plante din plastic (afecteaza oare pestii???) si doua ornamente unul aspect de radacina si unul castel. Acvariul meu e cel din poza de profil...
Multumesc de raspuns... am citit weekendul asta cam toata colectia de articole(mai in diagonala si am inteles in mare despre ce e vorba...)
Dar am incercat cu intrebarea mea pentru ca pana la urma fiecare acvariu e unic in felul lui, la fel cum si pestii sunt diferiti si se comporta diferit in functie de temperatura, hrana, numar de indivizi, specii asociate, chiar si de "personalitate". Nu vreau sa fac valuri, vreau doar un raspuns concret si care sa ma lumineze... pana citesc toata literatura de specialitate dureaza, iar problema mea o am astazi si pana devin expert, cred ca mi-e de ajutor sfatul vostru de cunoscatori...
Ma numesc Adin, sunt din Radauti, jud.Suceava si am inceput aventura in acvaristica saptamana trecuta cand am primit un acvariu de 60 litri, cu filtru, incalzitor si 2 neoane. Pus in fata faptului implinit, am citit si eu cat s-a putut de mult despre pestisori, mediu propice, mancare, lumina... Sper sa nu fiu prea "nesuferit" cu intrebarile mele, dar nu am prieteni cu acvarii care m-ar putea ajuta, forumul fiind singura cale de comunicare cu alti iubitori de pesti.
Buna ziua!
Am primit recent un acvariu cu 2 pestisori, un molly si un tetrazona. Toate bune si frumoase, pestii erau obisnuiti unul cu altul, pace si armonie (erau ultimii supravietuitori din acest acvariu de 60 litri...). Am cumparat ieri 4 guppy, un sanitar si un xifo. Doamna de la pet shop mi-a spus ca se inteleg, deci nu fac vreo "revolutie" in acvariul meu. Cand i-am adus, i-am aclimatizat cu apa din bazin, asa "ca la carte". Problema e tetrazona, s-a speriat rau de tot, de atunci sta mai mult ascuns. Am citit despre el, trebuia sa fie cel mai dezghetat dintre toti, dar nu e! Am gresit cu ceva? Trebuie sa mai cumpar inca un tetrazona sa aiba partener de joaca? Dintre toti, molly si guppy sunt cei mai veseli, sanitarul cu treaba lui iar xifo are perioade, cand apare, cand sta ascuns... Si inca ceva, tinand cont ca am deja 8 pesti in 60 de litri, pot sa-mi mai cumpar cativa? Sunt destui? Multumesc!

Edited by Lucian: Ti-am separat postul. Alta data deschizi un topic nou, nu pui intrebari despre bazinul tau in topicul altuia

Forum Index » Profile for adin » Messages posted by adin
Go to: