[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rbt
Forum Index » Profile for rbt » Messages posted by rbt
Buna ziua. Caut de ceva vreme fara succes Rotala Rotundifolia sp. Red, (nu rotala macrandra red, probabil multi dintre voi cunoasteti diferenta, am subliniat doar pentru claritate). Daca are cineva cateva fire as comanda sau as face eventual schimb cu ceea ce am eu. Eu sunt din Cluj-Napoca, dar daca are cineva in alta parte dispus sa-mi trimita, as plati transportul prin curier. Multumesc anticipat pentru raspuns. Robert
Buna ziua. Numele meu este Robert. As vrea sa-i intreb pe cunoscatori despre o boala a pestilor din acvariul meu. Acvariul e de 54L, apa curata cred, din toate punctele de vedere, pesti: 7 neoni, 7 guppy (dintre care vreo 4 recent cumparati!) si 2 sanitari mici. Problema a inceput la adaugarea pestilor noi (evident greseala a fost a mea: ca nu i-am pus separat cateva zile sub observatie). La guppy capatul cozilor frumos voalate s-a albit si s-a subtiat, apoi inotatoarele laterale s-au inalbit. Vreo 2 guppy stateau la suprafata acvariului si parca respirau greu, nu prea mancau si treptat nu mai inotau normal. La petshop au zis ca probabil e gris si mi-au recomandat verde de malachit si in alt loc sera costapur. Am incercat cu costapur exact cum scrie pe prospect, dar pe rand au inceput sa-mi moara guppy. Am inceput sa ma indoiesc ca boala e gris, pe pestii mei neaparand puncte albe mici ci capetele cozii si ale inotatoare albite, dar pe un sanitar au aparut punctele albe de gris. In acvariul sub tratament. A doua zi l-am pierdut, desi am incercat sa respect tot ce am citit pe prospectul sera costapur si pe net: temperatura 31-32 grade C, iluminare putina, dozaj corect, schimb zilnic de apa aprox 20%, cu apa pusa la declorinat minim 2 zile. Guppy ramasi nu prezinte semne de boala. Neonii n-au nicio problema (in ciuda temperaturii mari). Intrebarea mea ar fi: sanitarul sigur a avut gris, punctuletele mici albe erau fara indoiala asta, dar la guppy o fi aceeasi boala? Repet, ei n-au avut punctulete albe ci capatul cozii si a inotatoarelor laterale albite, subtiate si poate putin micsorate. Multumesc pentru ajutor.

Forum Index » Profile for rbt » Messages posted by rbt
Go to: