| Message |
|
|
|
fa un test un test si vezi sa nu ai nivelul de amoniac ridicat sau nitriti... cand am incepput eu cu pestii ,la fel , am dat multa mancare si la un moment carasii au inceput sa stea pe fundul bazinului, nemiscati.. de ascuns nu aveau unde sa se ascunda
in prima faza , fa 2 schimburi masive de apa, cite 50% din volumul bazinuluim cum ar fi unu schimb azi si unul maine si aspira bine substratul , ai grija la temperatura apei de schimb,sa fie cam la aceeasi temperatura cu cea din bazin Intr-o zi ,max 2 vezi daca se schimba ceva
ce bazin ai si ce filtrare?
|
 |
|
|
|
da dar la lampi;le led nu se mai tine calculul W/l... ledul e mult mai puternic Eu am 300W led la bazin, si cain i-am dat drumul te orbea...folosesc doar 120 si si asa e cam mult.. am bazin de 400 l de cand am ledul cam am prb cu algele
|
 |
|
|
Cozmastie wrote:Dennerle scaper s light are 8000k,deci lampa lui e ok,eu sunt foarte multumit de lampa
eu credeam ca e mult la 54 litri
|
 |
|
|
|
de lampa nu stiu ca sa spun dar cred ca 7500-8000 e mult pentru bazinul tau..pentru asta asteapta un raspuns de la vreun coleg mai cu experienta in plantate
filtrarea este baza unui bazindaca ai citit atent la ciclare este vorba de colonii de bacterii care transforma amoniacul in nitriti,nitritii in nitrati care , acestia din urma sunt mai putini toxici pentru vietuitoarele din apa dar, si acestia la randul lor sunt toxici cind sint la un nivel mai ridicat in apa.De aceea este nevoie sa se faca schimburi de apa.De existenta acestor colonii de bacterii este responsabil principal filtrul prin . ceea ce se numeste filtrare bio care are ca compozitie materiale care permit acestor bacterii sa formeze grupuri de colonii mai dense fata de mediul din bazin. pentru filtrare mecanica ai in general bureti si perlon iar pentru filtrare bio sunt forme de tuburi mici sau pietre .. asta depinde de fabricant...
ai multe informatii despre asta in topicul incepatorului ,citeste bine ce e mai ales la inceputul - primul acvariu
|
 |
|
|
|
deci .. nu i-ai facut aclimatizare cand ai luat pestele din bol so l-ai pus in bazin,nu ai bazinul ciclat si ai curenti mari in bazin
1-schimba filtru, ala e ceva de genul .. hai sa ai dam ceva la bazin... sunt multe modele de filtre interioare care pot fii putin modificate sa puiin ele si filtrare bio .. si nu o sa ai asa curent de apa in bazin
2- schimburi de apa la 2 zile cite 30% din volumul bazinului,minim 30%,dar cu mare atentie.Apa statuta cel putin 24 h la declorinat, intr-un recipient cu gura mai largasi forte mare grija la temperatura apei care o bagi in bazin,adica sa fie cam la aceeasi temperatura.Betanului nu ai plac schimbarile bruste de temperatura si nici curentii mari
Deci n situatia in care esti acum, nimeni nu poate sa iti garanteze ca pestisorul tau v-a trai .. adfica v-a trece peste perioada de ciclare sau nu
cum am spus .. obligatoriu schimburile de apa cu atentie la temperatura si sa nu faci valuri prea mari.. ii place apa linistita
|
 |
|
|
|
in primul rand pompa... filtrul nu trebuieste oprit iar daca e tras defiltru cum spui tu inseamna ca ai curet mare de apa .Vewi daca ai reglaj la pompa de la filtru si redu debitul de acolo
cind ai transferat pestele in bazinul nou ,cum ai facut,i-ai facut aclimatizare?
temperatura apeidin bazin a fost aproximativ egala cu cea din bazinul vechi?
ce temperatura ai in noul bazin si la cat timp schimbi apa ?
|
 |
|
|
|
salut si bine ai venit
Nu este nici o problema centru apa incetosata
In primul rand filtrul tau este un filtru pentru filtrare mecanica iar pentru un acvariu ai nevoie si de filtrare biologica.De preferat ar fi sa iti cumperi un filtru hang-on macar. Sunt multe modele de filtre ,functie de buget
daca esti incepator ,er fi bine sa incepi prin a utiliza sisteme de iluminare clasice, cum ar fii neoanele.Nu ca nu ar fii bune ledurile dar aici sunt mai multe aspecte care se iau in seama pentru a obtine o lumina buna pentru plante si pe langa asta ,la la;pile led su se mai ia in considerare puterea de iluminare Watt se tine cont de putere de caldura sau ceva in genul asta care se masoara in Klumeni.. sper sa imi corecteze greselile colegii care sunt experti in astea cu led.. Deci este putin mai complicat cu ele
ce pesti si ce plante ai vrea sa pui?
|
 |
|
|
|
acum arata chiar super... salbatic....eu unul inca nu l-as cosi...
|
 |
|
|
scapi de BBA, plantele asi revin si asa te bucuri mai mult timp de aquascape-ul asta
|
 |
|
|
|
ce faina e radacina aia
cred ca o sa fie o padurice faina langa radacina aia... asteptam sa se mai maturizeze
|
 |
|
|
|
pai din cate stiu eu, aceeasi poveste este si intre scalari si xipho,dpdv al apeei,temperatura,ph ..etc sunt compatibili doar ca xipho este atras de cozile voalate,sau mari si le cam ciuguleste iar rechinul este putin mai agresiv si dominant...
S-au vazut si combinatii ciudate care au mers dar si combinatii intre aceeasi rasa de pesti care nu merge sau combinatii compatibile care nu merg
pana la urma depinde de ceea ce se intampla la tine in bazin si din cate se pare,rechinul tau nu il vrea pe domnul scalar in preajma..
|
 |
|
|
|
da,la casa, am mai vorbit la inceput,si tie si mie imi place anubiasul.Ziceam atunci ca din punctul meu de vedere ar merge un anubuas nana sau cum ii spune la cel pitic, sa ai lasi radacinile sa cresca mai mari sa atarne peste pietre si intrare
|
 |
|
|
e nebunie curata Silviu... scuze... AquaMan...  ..e o nebunie de bazin...superb... dar tot trebuie sa carcotesc ceva , stii tu ca nu pot sa tac....nu ai gasit o solutie pentru pietre, niste plante care sa atarne pe acele radacini?
|
 |
|
|
copilasii la masa rar ai vad pe toti la un loc... 5 carasi si 4 ancistrus ancistrusul cel mai mare este scump la vedere dar ai stiu locul unde sta mereu si il vad in schimb rar iese si la mancare sau nu apuc eu sa il vad
https://youtu.be/3PnKB6F4vU8
|
 |
|
|
|
super
|
 |
|
|
|
pai cata sare ai bagat mai nene? cum ai facut acest tratament cu sare,ce bazin ai... mai da niste detalii.. altfel.. e simplu...
scoate tot din bazin,speli si substrat si plante si ornamente si pui totul inapoi dar daca ai pus o cantitate mare de sare cred ca ai terminat si coloniile de bacterii si trebuie sa reiei ciclarea. Am zis cred pentru ca nu sunt sigur daca bacteriile sunt rezistente la sare sau nu
|
 |
|
|
Acum nu te plange mai nenea Silviu,chiar vrei sa mearga toate ca pe roate? daca toate merg unse atunci ai sa uiti ce e aia acvaristica.... asa ca nu te plange ca mai iei cate o scatoarfa...
lasand gluma la oparte,pe cand un bazin pentru concurs ca vad ca nu esti departe... am vazut bazine de concurs mult mai slabe ca ce ai tu aici... pe un forum de aici din franta
E super bazinul
am un sfat,daca te superi ,inseamna ca ai o problema...eu zic sa renunti la led.Te-ai format cu neoanesau ce sisteme mai ai,iar ledurile ,din cate vad la multi colegi, sunt cam cu cantec.
|
 |
|
|
|
superba...vad ca mai ai si alte plante pe langa ea, vbezi sa ai ceva plante cu crestere rapida ca altfel risti sa ai alge...anubiasul este o planta lenta,cu crestere lenta iar daca ai si fertilizare zilnica,algele o sa aiba hrana din ambundenta in cazul in care celelalte plante nu au nevoi prea mari de fertilizare.
Nu vreau sa zic ca nu e bine sau ceva de genul asta,departe acest gand, vreu sa iti spun sa fii putin mai atent laevolutia plantelor si a anubiasului ca sa gasesti o reteta buna pentru plantele care le ai si anume, FERTILIZARE,TIMP DE ILUMINARE SI PUTEREA DE ILUMINARE A BAZINULUI
|
 |
|
|
|
Artur,imi pare rau pentru masculul tau dar credca alienii ti-au facut vreo vizita
|
 |
|
|
Florin82 wrote:Poti sa pastrezi osmoza. Te va ajuta mult. Doar ca va trebui sa remineralizezi apa. Dar se gasesc saruri pentru asa ceva.
ca sa nu mai utilizezi alte solutii pentru remineralizarea apei,poti sa o combini cu apa de la sursa,Asta depinde pina la ce valori vrei sa cobori
un filtru de osmoza e foarte bun,te scapa de multe batai de cap la bazin
iar cu lumina,cum zicea si colegul Dan pavelescu, mai taie...chestia e ca la leduri nu mai poti sa te iei dupa Watzi,ele dau lumina puternica la un consum mic,Baga si plante cu crestere rapida.Combinatia de lumina puternica,plante easi si ceva fertilizare,minima sa fie, sunt conditii propice pentru dezvoltarea algelor
|
 |
|
|