...si asa cum v-am promis am facut simularea

Am incercat sa imit zona de sub acvariu pentru a vedea cum se aseaza elementele si pentru a optimiza spatiul. La fel am simulat peretele bazinului unde se prinde prea-plinul BA.
Dar sa incepem cu inceputul...
Avand liber de sarbatori am mai coborat in atelierul de la subsol ca sa lucrez
Aici asteapta buturugile pentru un acvarist batran si obosit - se aude 'don Ricardo
Am taiat doua bucati de stiplex de 3mm negru si le-am lipit dupa care le-am pus intre doua bucati de PAF si le-am strans cu menghine de tamplarie.
Dupa cateva zile de betii si alte porcarii traditionale

am desfacut menghinele si iata produsul finit care acum asteapta sa ia calea Timisoarei (se aude mare mester CNC-ist

)
Tot facand planuri cu noul setup am numarat sacii de substrat (pe care v-am povestit ca i-am luat acum vreo 2 ani). Partea buna este ca sunt 16 pungi de Volcanit, partea proasta este ca sunt saci de 5Kg nu de 7Kg cum tineam eu minte.
Pentru ca nu mai stiam densitatea am masurat si notati:
punga de 5Kg are un volum de 4 litri. Deci 16x4=64 litri Concluzia nu o sa-mi ajunga si sunt de granulatie foarte mica. O sa-mi mai trebuiasca vreo 18 litri.
A mai combinat cineva Volcanitul nou cu altceva si sa arate bine combinatia? Ceva de genul lava neagra Jivulescu, Dennerle Crystal Quartz Gravel Dark Brown, Dennerle Crystal Quartz Gravel Diamond Black, JBL ProScape Volcano Mineral... Aveti idei, sugestii???
Inainte de sarbatori m-am felicitat pe facebook cu un prieten care mergea sa-si faca sarbatorile in Germania. Ma intreba daca are ce sa ia de acolo ca sa-si mai utileze acvariul (este un convertit

) Dupa ce i-am dictat lista lui i-am dat o lista pentru mine.

Din toata lista nu a gasit decat JBL Micromec la un pret imbatabil (a prins o promotie 5 cutii la pret de 4)

Acesti 5 litri se adauga unui litru de Zeolit cumparat de anul trecut cand s-au desfiintat magazinele Obi si au vandut toata marfa, unele produse la preturi derizorii
si celor 4 litri de Eheim Substrat Pro si 2 litri de Sera Siporax...
Am lipit suportii pentru mediile filtrante.
Pe 29 decembrie am lasat nevasta sa faca oua umplute, sarmale si alte porcarii iar eu am dat o fuga in Hornbach si am mai facut cateva cumparaturi printre care si niste bureti pentru sump (un suport smecher pentru pendular - prinzi pendularul dedesubt si iese in sus doar panza

si un pistol electric pentru tuburile de silicon - merge super).
Sumpul are acum compartimentul de filtrare mecanica full, urmatorul compartiment va fi umplut cu spartura de Lava si Zeolit (cand o sa le primesc o sa vedem cum sunt si o sa va spun la ce superpreturi si de unde le-am luat

) iar compartimentul cu filtrare biologica aproape plin (in el o sa mai poposeasca si materialul din cele doua filtre Eheim pe care le am la actualul bazin). In sicane am maipus niste fasii de burete. Din experienta primului sump atenueaza din zgomot si de ce nu, filtreaza si ele.
Am continuat sa crosetez la instalatia de recirculare a apei, de filtrare si osmoza si alimentare la picatura si tevile de la sitemul Bean Animal. Toate au fost taiate si lipite la dimensiuni pe simularile de bazin si suport

Am lasat segmente nelipite care se vor definitiva pe pozitie. Toate au fost facute ca sa poata fi usor de desfacut si umblat la ele. Am lipit pana mi s-a terminat un tub de Tangit (cine a mai lucrat stie cam cat inseamna asta

).
Iata ce a iesit
Sumpul si instalatiile aferente
si instalatia de osmoza si alimentare cu apa
si Bean Animalul si trecerile pentru filtrul de substrat. Am trasat si substratul din bazin

Tot acel perete va fi acoperit pe interior cu o placa de stiplex negru mat si va avea decupari in dreptul tank conectorilor
Toate traseele sunt conform schitei date in posturile anterioare.
Lista de cumparaturi se completeaza cu pozitii rezolvate dar in acelasi timp apar altele noi si parca nu se mai termina

dar cu optimism mergem in inainte