[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RvN
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN

Doresc sa cumpar 6-8 exemplare de rasbora brigittae, ar fi perfect daca as gasi chiar in Bucuresti pentru a evita transportul in aceasta perioada rece.

Dupa un scurt pelerinaj prin magazinele de profil din Bucuresti am renuntat la idee desi stiam de cand am plecat ca nu este indicat sa achizitionez pesti de acolo (am fost foarte dezamagit sa gasesc bazine cu foarte multi pesti bolnavi sau morti). Dezinteresul este maxim, nu vreau sa dau numele magazinelor pentru a nu face reclama (chiar daca este negativa) dar plecand de la interesul fata de soarta pestilor din bazine pana la informatiile total haotice si lipsite de orice baza ale angajatilor (parca au facut special cursuri de specializare pentru dezinformare astfel incat cumparatorii sa revina la 3 zile constant sa mai cumpere ceva pentru ca totul se rezuma doar la BANI - am vazut cu ochii mei cum X a vandut de fata cu mine pesti plini de gris unei persoane care habar nu avea plus alte elemente de stil absolut indispensabile nisipul verde sau albastru cu planta de plastic insotita de varianta autohtona de castel cu 2 creneluri, probabil nu mai erau pe stoc scafandrul si crocodilul) am ajuns la concluzia ca mai bine astept si 1 an pana gasesc la un crescator care face acest lucru din pasiune si de la care pot sa iau cu incredere ceea ce imi doresc.

Daca cineva are pestisorii mai sus mentionati astept un semn pe PM sau la telefon 0734.302.364, Stefan.

O zi buna tuturor.
Mai ales ca pentru cubul meu sunt perfecti ca si marime si aduc si o pata de culoare.
Ca sa fiu sincer tot la brigittae ma gandesc si eu, am avut si galaxy, mi-au placut mult, dar brigittae nu am avut niciodata.
In timp ce ma uitam la ei ma gandeam ca as putea adauga un card de vreo 6 rasbora galaxy sau brigittae pentru a da putina culoare, mai ales ca oricare din speciile de pesti mentionate sunt la fel de mari sau chiar mai mici decat crevetii si nu au cu ce sa ii afecteze pe cei din urma, daca mai aveti idei de pesti la fel de mici le astept .
Am reusit sa surprind si cei 2 "soareci"
Ca sa intelegi mai bine, eu nu m-am simtit dator cu nimic sa iti scriu ce am spus mai devreme. Pe scurt si pe romaneste nu ai inteles nimic din ce am spus eu si colegii de pe forum si chiar te rog sa nu consideri nimic din ce am zis, oricum am fost inteles gresit dupa replica ta si nu are sens sa continui discutia in nici un sens.Nu am decat sa ii urez pestelui multa sanatate

Era sa uit, un filtru, niste plante si o lumina le poti rezolva si cu mai putin de 100 ron.

Succes cu proiectul tau.
Salut,

Foarte frumoase setup-urile tale, le-am urmarit cu mare interes. Ma mananca in palme si pe mine cateodata sa revin la un acvariu mai mare, dar din pacate, cel putin momentan, ma rezum la cubuletul din dotare. .

Multa bafta in viitor.
Va salut,

Setup-ul merge bine, am trecut deja de o tunsoare, ca si achizitii noi am o pereche de Iriatherina Werneri (simpatici si speriati de bombe), urmeaza red crystal si black crystal deoarece am avut cateva decese printre ai mei.

In continuare fertilizez cu Dennerle Plantes Elixier (5 ml la schimbul de apa) si Carbo Elixier ( 3 ml zilnic), program de lumina 7 ore pe zi, mancare la oratanii 1 data la 3-4 zile, schimb de apa 30 % la 1 saptamana cu mentenanta corespunzatoare asa cum imi place mie , poza atasata este dupa schimbul de apa si curatenia aferenta.

Cred ca acesta este cel mai longeviv setup si il voi mentine cel putin pana in toamna (sper ).

O zi buna tuturor, Stefan
Salut, am avut aquael fzn 3 si 2. Acvariul l-am tinut intotdeauna in camera in care dorm si pot sa spun ca au fost destul de galagioase. Motiv pentru care am renuntat la ideea de a mai avea hang on. Acum la cubul pe care il detin am preferat sa pun 2 filtre interne (desi nu este ceea ce doresc) pana in momentul in care voi achizitiona un filtru extern pe care il voi tine in stand si voi elimina si problema zgomotului si a filtrarii eficiente. O zi buna, Stefan.
Salut, oricine iti poate confirma dupa ce citeste aceasta postare ca cel mai bun lucru pe care il poti face, raspunzand si la intrebarea ta, este sa scoti pietrisul. Pietrisul, pestele ghinionist si eventual apa, dupa care restul le poti amenaja dupa bunul plac ca oricum nu mai afecteaza pe nimeni. Ma mira ca ai gasit atatea informatii utile pe forumuri straine (mult mai utile decat explicatiile colegilor care au incercat in cea mai buna maniera posibila sa iti arate ca acel keep it simple thing de care spui tu este doar o metoda chinuitoare de a mentine un peste in viata pentru o perioada X, nu de a oferi un loc in care sa se simta si el fericit). Daca ai fi citit macar pe forumul pe care ai pus aceasta intrebare minimul necesar de la cativa oameni care au fost la inceput ca si tine si au fost indrumati si ajutati cu sfaturi de aceasta comunitate, ti-ai fi raspuns singur la orice intrebare pe care ai fi avut de gand sa o pui.
Dar......revenind, nu am scris ca sa iti fac morala (nu am timpul necesar sa imi fac mie dar altora), nu din rautate, am scris doar din respect pentru colegii care si-au luat din timpul lor sa iti ofere cateva informatii utile si pe care nici macar nu le-ai luat in considerare deoarece....quote.Chiar am citit zilelea astea.Mai mult de pe siteurile de afara pentru ca parerile si informatiile sunt mai multe unquote. Pai sunt ferm convins ca tot acolo vei gasi raspuns si la ultima ta intrebare, eventual la tipul care are betta si il tine in vitro intr-o capsula cat pestele de mare si il are toata viata simple end beautiful. Mult succes cu acvariul tau si anticipat condoleante pentru betta.
Dupa cum este specificat in titlu vand substrat Shirakura Red Bee Sand.

Mentionez faptul ca substratul a fost folosit aproximativ 4 luni, dupa care am renuntat la proiect si l-am scos.

Cantitate aproximativa 18 kg. Pretul este de 10 ron/kg.

Relatii in P.M sau la telefon 0734.302.364, Stefan.
La Multi Ani!
Multumesc frumos! Acvariul asta inseamna mult pentru mine ;)
Multumesc frumos!

Si mie imi place cum a iesit (mai ales ca imi ocupa foarte putin timp mentenanta lui, fara sa exagerez 10 m zilnic si cred ca undeva la 30 minute in fiecare sambata, in rest umblu cat pot de putin in el). Sunt deja dependent de existenta unui acvariu in casa si de satisfactia pe care o ofera (o fi de vina si faptul ca de mic copil am avut permanent acvariu in casa, asa cum era prin anii 90, nu o sa uit niciodata emotiile si incantarea la achizitionarea primului filtru hang on, dezamagirea tatalui meu cand am decis sa tin doar scalari si ancistrus si am renuntat la mix-ul de culori si specii vivipare, parca nu mai avea farmec acvaristica pentru el dar a stat sa imi bricoleze o lampa dintr-un suport metalic si 2 neoane si multe alte momente de care nu imi mai aduc acum aminte. Ma opresc ca devin nostalgic.
Acvariul cred ca si-a gasit echilibrul (nu prezinta nici un fel de alga spre marea mea bucurie). Testele de apa sunt in continuare foarte bune. In peisaj au mai aparut cateva plantute (multumesc pe aceasta cale domnului vazilian - o persoana deosebita) si 2 creveti amano. Fertilizarea o fac zilnic cu Dennerle Carbo si saptamanal cu Dennerle Plant Elixir.

Cum o poza face cat toata trancaneala mea nu mai am altceva de facut decat sa o adaug. O zi buna tuturor, Stefan.
Se vand urmatoarele produse:

- capac acvariu eheim 60 x 30 cu neon inclus 1 x 15 w (capacul este sh, prezinta mici urme pe interior, mici crapaturi, exterior intact) - pret 50 ron
- acvariu eheim 60 x 30 x 30, 54 litri, folie neagra pe spate (usoare zgarieturi de la mentenanta) - pret 40 ron
- lampa led SunSun SL-600 Red/White pentru acvarii cu lungime maxima de 60 cm, putere 12W - 30 leduri dintre care 20 albe si 10 rosii - fiecare led are fluxul luminos de aproximativ 22-25 lumeni - temperatura de culoare: 7500-8000K- pret 70 ron
- Substrat Shirakura Red Bee Sand - pret 10 ron / kg
- Incalzitor Eheim Jagger 50 w cu suport original si ventuze - pret 40 ron

Relatii la telefon 0734.302.364, Stefan sau PM.
Am fost nevoit sa il modific putin dupa ce am avut o experienta inedita si neplacuta cand m-am trezit invadat de larve de libelula (un fel de viermi impielitati si hidosi, "doar" vreo 30 am scos din acvariu, bine ca am scapat de ei, mai ales la ce am citit despre ei dupa o scurta cautare pe google. bleah.)

Fauna este redusa la 1 ottocinclus, 2 red crystal si 1 snow white si 2 melci asasin ( urmeaza cat de curand o repopulare).
Nu am mai postat de ceva timp si am revenit cu 2 poze , sunt multumit ca merge bine, fara alge si fara alte probleme, mentenanta imi ocupa foarte putin timp (ideal pentru mine).
Dupa cum este specificat in titlu cumpar HC Cuba, ammania bonsai si peacock moss.

Tel 0734302364, Stefan
Vand urmatoarele produse Dennerle:

1. Filtru intern nano corner sigilat - pret 50 ron.
2. 5 kg cuart negru, granulatie 1-2 mm - pret 25 ron
3. 1 cutie sigilata Deponit Mix nano - pret 25 ron.
4. 2 kg Nano Shrimp Gravel Sulawesi Black punga sigilata - pret 20 ron.

Tel 0734.302.364, Stefan

Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Go to: