Message |
|
mai donez si un catfish
|
 |
|
mai este valabila doar oferta pentru gibbiceps!
|
 |
|
Salut!
Donez un gibbiceps, un tetrazona verde si inca un peste a carui denumire nu o cunosc, doar in Focsani - Vrancea.
|
 |
|
si gourami are un nou stapan!!
|
 |
|
 calistusii si-au gasit o noua casa, mai spatioasa!
Gourami inca mai asteapta!
|
 |
|
multumesc...si sper ca frumusetea lor sa atraga noi stapani!!!
|
 |
|
si Red Gourami
|
 |
|
Salut!
Pentru ca numarul locuitorilor din acvariul meu este cam mare....sunt nevoita sa donez 1 Red Gourami si 2 pestisori callistus. Starea lor de sanatate este buna, nu am avut probeleme cu ei.
Pentru doritori, ma puteti contacta initial pe pm, unde va voi furniza o adresa de e-mail sau un nr. de telefon.
|
 |
|
Curatenia zilnica....inseamna de fapt asiprarea substratului de mancare, si alte ”mizerii”, mai ales din cauza celor 2 gibbicepsi care lasa urme, nu gluma!!
|
 |
|
pentru perdea de bule am un furtunas cumparat de 60 cm, l-am avut pus pe peretele din spatele acvariului, dar oricat de incet il dadeam arunca apa si curgea prin spatele acvariului, pe la capac. Am avut si o piatra mai lata, dar nici dupa vreo 2-3 zile nu scotea bule pe toata suprafata...
astfel...am ales pietricica pentru ca bate in geamul de intaritura al acvariului; nu mai arunca apa nici pe capac nici nu se mai scurge pe pe dinafara acvariului.
pentru partea superioara a acvariului nu am nici o idee...  ((( tot caut o buturuga care sa o pot pune pe verticala...
insa e cu dus intors....pesti multi...acvariul mic...trebuie sa mai eliberez din locatari!!
|
 |
|
si o poza cu acvariul?!
|
 |
|
Salut! Sunt Rozalia, din Focsani si de 2-3 luni ”ma chinui” (in sensul cel mai frumos al cuvantului) cu micul meu colt de natura. L-am preluat de la un prieten care a plecat in strinatate.
Acvariul are 80x30x40 si este complet: neon- F18W/33-64 – Cool White (datele scrise pe neon), incalzitor cu termostat - 150W, filtru (arunca apa in acvariu printr-o teava, pe el scrie Minijet 5W) si o pompa de aer care face bule.
Nu am experienta in denumiri tehnice dar daca eu nu prea stiu ce va scriu aici, stiu sigur ca voi ma intelegti.
Substratul este din nisip de 1-3 mm amestecat cu ceva mai mare - gen pietris micut (spunea prietenul meu ca este roca vulcanica).
Am 5 plante de anubias si 2 de echinodorus, 2 cioate de vita de vie si 2-3 bolovani.
Pesti: - 1 betta, 1 scalar, 4 tetrazona (2 galbeni maturi si 2 verzi mai mici), 10 neoni, 12 guppy, 3 ramirezi, 1 gurami pitic, 2 gibbiceepsi (unul marisor si unul mai mic), 1 ancitrus pui, si un alt sanitar (cu dungi orizontale roz).
Curatenia o fac zilnic cu o pompa, iar a.pa o schimb saptamanal (20-25%). Apa este limpede mereu, nu miroase, nu am alge.
Sa nu ma certati!!!!! Stiu ca sunt prea multi pesti raportat la dimensiunile acvariului, dar nu am cui sa dau din ei, si mi-e mila sa ii arunc!! SI de ce sa nu recunosc...II INDRAGESC PE TOTI, asa ca ar fi greu sa ma hotarasc care pleaca si care ramane!!
Am incercat sa ma documentez cat mai mult si cat mai bine despre cum functioneaza acest microsistem, dar cred ca oricat ai citi, practica intrece teoria. De aceea m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta experienta.
|
 |
|
si...VA MULTUMESC ....pentru sfaturi, cu siguranta am nevoie, iar orice informatie este binevenita. Am de invatat cu pestisorii astia, nu gluma!!
|
 |
|
stiam de cand am primit acvariul ca sunt prea multi pesti, dar le aspir mizeria zilnic, cu o pompa, iar apa o schimb saptamanal, in fiecare sambata (20-25 l). Eu cred ca filtrul face fata, apa este limpede si nu miroase, nu am alge, totul pare a fi ok.
azi am fost la petshop, vanzatoarea nu a stiut ce medicament sa imi dea, mi-a spus ca ”a prins aer”, problema des intalnita la betta, care hranindu-se la suprafata inghite odata cu mancarea si aer. Mi-a spus sa il scot pe o suprafata dura si pe un prosop umed sa il las sa se zbata, si eventual sa il masez usor de la cap inspre coada. Am sa incerc si solutia aceasta la fiecare 3 ore, asa cum mi-a recomandat si daca nu vad nici o imbunatatire.........aveti dreptate....ar trebui sa-i opresc suferinta.
Cat despre ceilalti pesti, i-am urmarit...nu par a avea nimic, sunt vioi, mananca bine.....se mai bat...se mai joaca...totul normal.
|
 |
|
Salut!
Acum o luna si jumatate am preluat un acvariu de la un prieten care a plecat in strainatate. Acesta il avea de prin luna august a anului trecut.
Acvariul are 80x30x40 si este complet (neon, incalzitor cu termostat, filtru, pompa de aer). Are substrat din nisip - 1-3 mm amestecat cu ceva mai mare - gen pietris micut (spunea prietenul meu ca este roca vulcanica). Mai are 3 plante de anubias, 2 echinodorus si inca o planta cu frunze late - nu stiu cum se numeste. Mai are 2 cioate de vita de vie si 2-3 bolovani.
Pesti: - 1 betta, 1 scalar, 4 tetrazona (2 galbeni maturi si 2 verzi mai mici), 10 neoni, 12 guppy, 3 ramirezi, 1 gurami pitic, 2 gibbiceepsi (unul marisor si unul mai mic), 1 ancitrus pui, si un alt sanitar (cu dungi orizontale roz).
Stiu ca sunt prea multi pesti pentru dimensiunile acvariului, dar nu am cui sa-i dau si mi-e mila sa ii arunc!!
PROBLEMA: de 4 zile, betta (mascul) nu mai poate inota. Sta la suprafata apei, intr-un colt, pe o parte. Mai incearca el sa inoate la suprafata apei dar nu reuseste sa isi tina echilibrul si ajunge tot pe o parte. Daca incearca sa coboare in josul acvariului imediat parca ceva il trage la suprafata, ajungand tot intr-o parte. Nu i-a aparut nimic de genul puncte albe la gura Nu s-a decolorat sau umflat. Singura chestie: coada sa nu mai este "lipita" ci s-a desfacut in mai multe, iar in unele zone ale cozii culoarea nu mai este indigo curat, ci bate inspre alb.
Am tot citit pe form si pe net despre diferitele probleme aparute la betta, dar din simptome nu reusesc sa identific boala.
Astazi l-am scos din acvariu si l-am izolat intr-un borcan de 5 l pe care l-am pus langa calorifer (28 grade) am adaugat 1 picatura de albastru de metil si 1 lingurita rasa de sare grunjoasa.
Sper sa ma puteti ajuta sa identific care este problema, ca sa pot cumpara medicamentatia necesara.
|
 |
|
|
|