Message |
|
koala wrote:Este foarte simplu:
- arunci 100 de litri de apa sarata, sa zicem.
- tre' sa pui, in loc, doar 96.5 litri apa... si 3.5 kile de sare.
Greutatea specifica a sarii este mai mare decat al apei deci tre' sa pui mai multa apa ca sa ajungi la un volum total de 100 lt
|
 |
|
Dupa afirmatia de mai sus chiar simt nevoie sa ma justific, nu fata de tine, ti-am prezentat toate variantele posibile pentru ca mi le-ai cerut si ai ales cu manuta ta, ci fata de colegii de aici, pentru ca nu vreau se inteleaga nimic altceva, decat realitatea.
In urma nenumaratelor pm-uri trimise de catre tine m-am hotarat sa te ajut, asa cum pot si nu-mi pare rau deloc ca am facut asta.
Ti-am prezentat in detaliu toate elementele pe care mi le-ai cerut, fara nici un fel de ascunzisuri, asa cum este si normal si doresc sa le prezint si aici.
Mi-ai spus ca din start vrei ceva upgradabil pentru ca vrei sa folosesti componentele pentru o lampa viitoare, mai mare, pentru bazinul mare astfel ca ai dorit sa-ti trimit urmatoarele componente:
1. 9 leduri CREE (3 Royal blue + 3 Blue + 3 Cool White) = 100 RON
2. Placuta de montaj LDD, cu jumperi de protectie (in cazul in care dispere semnalul PWM lampa ramane pe OFF si nu pe ON 100%), cu 6 sloturi si pe care pot fi legate un nr. total de 96 leduri CREE (o lampa suficient de puternica pentru bazinul tau viitor), pe care sa fie gata montate 3buc LDD-uri, unul de 700 mA si 2 de 1000mA - 220 RON
3. Radiator 150x150x25, pregatit pentru montaj (gaurire si sanfren pe CNC), inclusa montarea ledurilor aferente cu pasta termoconductoare de cea mai buna calitate (Arctic), montaj cu suruburi, izolare cu bucse izolatoare, cablarea ledurilor = 100 RON
4. controller Storm X cu carcasa si senzor de temperatura, nou nout, exact pretul de achizitie din state (pretul platit pe el + taxele vamale daca va fi cazul) = am estimat suma de 430 ron calculand pretul controlerului+transport (impartit la totalul controllerelor) + TVA (daca urma sa-l platesc, desigur) ti-am dat o suma estimativa asa cum ai cerut, am preferat sa ti-o dau pe cea maxima din motive lesne de inteles.
MI-ai spus ca nu deti mai mult de 200 RON si, ca sa te poti bucura de investitie, ti-am propus, de la mine putere, sa-ti dau toate componentele pe care le doresti, pe datorie, urmand ca plata sa o faci cand dispui de fonduri, fara sa mentionez o data fixa, un termen, orice sa defineasca nu anumit moment dat, eveniment lasat la bunul tau plac.
Imi pare nespus de rau ca am ajuns la discutii de genul asta si recunosc ca nu-mi face placere sentimentul, fapt pentru care iti propun sa-mi trimiti inapoi toate componentele, asa cum sunt, urmand sa-ti rambursez cei 200RON+ transportul pe care l-ai platit la primirea coletului + ceea ce consideri tu, in cazul in care te-ai simtit inselat, prostit...etc.
|
 |
|
Ia o baterie de telecomanda si verifica cu ea fiecare led.
|
 |
|
Verifica led cu led daca sunt facute legaturile bine, de la minusul unui led pleaca catre plusul altui led, ceva de genul (+-)-(+-)-(+-)...etc.
|
 |
|
Daca ai nevoie de ceva, sa ma suni neaparat !
|
 |
|
E momentul bancului asta ??
Intr-un compartiment de tren un tip il intreaba pe altul care citea o carte:
- Ce citesti?
- O carte despre logica si psihologie
- si despre ce este vorba?
- hai sa iti explic: ai acvariu?
- da
- daca ai acvariu inseamna ca ai si pesti in el...
-da
-daca ai pesti in acvariu inseamna ca iti place si sa pescuiesti...
-da
-daca iti place sa pescuiesti insamna ca iti place si sa bei cate o bere sau un sprit..
-da
-daca iti place sa bei inseamna ca iti plac si femeile...
-pai..evident...
- eh..logic atunci nu esti gay
-nu, nu sunt
-vezi despre asta e vb in cartea pe care o citesc...
Acum tpul isi cumpara si el aceeasi carte pt a o citi si intr-o zi era in statia de metrou. Un tip vine la el: despre ce citesti in cartea aceea?
-hai sa iti explic: ai acvariu?
-nu
-pai, logic.... esti GAY
|
 |
|
Ce sa zic....cand te uiti din exterior pare floare la ureche iar cand incepi sa pui mana pe surubelnita iti dai seama ca sunt multe de calculat/optimizat.
Daca omul doreste sa participe activ la DIY ul asta, sa simta ca a contribuit si el efectiv la ceva.....sa lipeasca 2 fire si sa vada ca merge, mai ales ca a mentionat ca a luat parte la un club scolar de electronica....placerea a fost de partea mea sa-i povestesc tot a-z ce trebuie sa mai faca ca sa-si vada investitia functionala.
Va aduceti aminte de kitt-urile alea care ?e gaseau pe vremuri, de la electronica pana la machete ? Au fost deliciul copilariei mele
Ca n-a facut totul conform instructiunilor trimise de catre mine.....am dubii ca le-a citit in liniste....zic sa fim intelegatori, am si eu o fica de 10 ani si cateodata-i de pe Marte, alteori de e Venus  , la fel am fost si noi, varsta cand ne credeam atotputernici si cei mai inteligenti.
Deaia spun Blue, daca iti vine mai usor, trimite-mi componentele si le rezolv in cel mai scurt timp cu cea mai mare placere
N-as vrea sa ai discutii cu parintii pe tema asta, nu merita
|
 |
|
Nu-l opri, lasa-l sa functioneze, la fel pateam si eu inainte cand foloseam bicomponent la fraguri.
M-ai fentat optic, pietrele stau sus, de unde sa ma prind ca ai pus gratarul....is mai greu de cap uneori
|
 |
|
Se vede clar ca sunt puse pe nisip, uitati-va la prezentarea pietrelor.
|
 |
|
Din punctul meu de vedere nu-i bine.
Ai facut o mare greseala sa pui nisipul dupa care sa asezi pietrele, trebuia sa asezi pietrele pe fund si doar dupa sa pui nisipul.
O sa-ti iei un gobi care trage caverne, muta nisipul si-o sa-ti strambe decorul.....atunci sa vezi munca titanica, mai alesc cand va fi plin de corali.
Zic c-ar fi mai bine sa remediezi de pe acum situatia, e mai simplu.
|
 |
|
Eu unul nu cred ca-i ars LDD-ul ala.
Poti lega LED-urile in serie, toate asa cum am spus mai sus, direct la sursa pe care o ai.
Cumpara o sursa in comutatie in functie de ce necesitati prevezi, cu sau fara upgarade, asa cum ti-am scris mai sus.
Cand imi vin controllerele comandate din state iti trimit unul, exista si o varianta mai ieftina, cea pe care o face @darthradu, este si mult mai rapida de accesat, daca nu-l loveste lenea
Dupa ce ai sursa, numarul meu de telefon il ai, te rog sa ma suni si remediem situatia.
Imi pare sincer rau ca nu ai reusit pana acum sa te bucuri de ledurile alea.
Buna ar fi jucaria asta:
http://www.sursedetensiune.ro/spd/342323/Sursa-in-comutatie-AC-DC-Mean-Well-RS-50-12-50W-12
|
 |
|
.....da, LDD-urile trebuiau alimentate cu o sursa in comutatie.....nu cu ce ai tu.
In fine, citeste ce ti-am scris mai sus.
|
 |
|
1500 ?
|
 |
|
Prietene, berea n-am pierdut-o, si nici timpul, crede-ma pe cuvant
|
 |
|
La 700 cand legi direct, ai ledurile alea care suporta maxim 1000 dar indicat este sa-l ti la 700mA
Ma simt tare aiurea Blue ca ti-am trimis doar componentele pe care le-ai dorit si nu ceva intreg gata functional.
Daca esti de acord, te rog sa imi trimiti inapoi componentele, remediez toate problemele free off charge si cand primesc controllerul din state, cu o sursa decenta aleasa de catre tine in functie de necesitate, le primesti inapoi fara nici uin fel de cost suplimentar.
|
 |
|
Atunci fa o chestiune, pana vine controllerul leaga toate ledurile in serie si le alimentezi direct de la sursa, dimezi din potentiometrul sursei.
Daca vrei mai alb ori mai albastru....sari ledul respectiv (dezlipesti contactele si le unesti de la ledul respectiv)
|
 |
|
Recunosc ca n-am vazut in viata mea un LDD ars, dar ma gandesc ca poate fi murdar.
Cred, si iti recomand mai bine sa astepti pana iti iei toate componentele.
Daca vei vrea la bazinul mare sa ii pui o lampa LED atunci poti sa iei o sursa de 48V 320W, o poti folosi si este ok, daca nu ia una de 12V 30W minim si e suficienta pentru lampa asta (legate prin LDD), legate direct serie de catre 3 (nu recomand) sursa de 9V
Daca se incalzeste, ventilator.
LE. MA bucur nespus ca n-am avut un Storm X sa-ti trimit, il arzi una doua p`ala
|
 |
|
negru cu scris alb ?
|
 |
|
A ce miroase ?
|
 |
|
Miroase ?
Prietene, nu stiu ce ai facut, eu n-am reusit sa ard un ldd si cu sursa ta n-ar fi posibil decata dac aai facut un scurt ceva.....un ldd suporta 52/56V....e complicat sa il arzi cu sursa aia a ta....
|
 |
|