[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
ba dimpotriva, sfatul meu este sa faci totul cat poti de bine din prima. De ce sa te carpesti mai tarziu?. Bogdan sigur poza nu e cu susul in jos? Filtrul in mod cert nu va functiona deasupra pentru ca ele sunt gandite sa functioneza cel mult la suprafata apei. Pe urma gandeste-te ca toata umiditatea se ridica indiferent de ce faci acolo. Asa ca eu zic sa te mai gandesti si sa vezi cum au rezolvat problema si alti colegi. Koala te indruma catre acvariile marine ca acolo mai multi colegi au acvarii incastrate. Eu nu m-am confruntat cu aceasta problema, dar sunt capabil sa vad eventuale erori de mai tarziu. Si apropo de "sa nu te incurci cu co2 acum" ce conteaza cum faci co2-ul? tot va trebui sa ai in acvariu, asa ca fa o treaba serioasa de la inceput. Ca sa ai co2 trebuie sa ai o butelie , reductor, valva unisens, furtun si difuzor. Mai tarziu iti poti cumpara sonda si controller. In felul asta ai scapat de fluctuatia nivelului de co2, infundarea difuzorului, pregatirea la 2-3 saptamani a solutiei, si multe altele
o temperatura unanim acceptata este de 24 grade. Poti opta pentru variante de pesti carora le place si temperatura mai joasa. Eu zic sa nu te mai gandesti la bomba(sunt pea multe incoveniente). Gandeste-te de la inceput la un sistem co2 butelie. Il poti cumpara si sh, singura conditie importanta e valabilitatea buteliei, si daca iti iei o butelie de minim 3 kg iti va ajunge ceva timp. O problema este sa te interesezi unde o poti umple si daca se pot umple si butelii mici. Ca furtunuri iti spuneam ca cel mai gros folosit este de 27mm, dar nu este cazul la bazinul tau, insa nu te complica cu gauri. Fa o nisa de acces ca ai nevoie de spatiu de manevra. Eu stiu expresia aia vehiculata in Sibiu, cea cu "arici la buzunar", dar sunt lucruri care trebuiesc facute cu cap, ca sa nu ai mai tarziu batai de cap nedorite
Silviu Man wrote:Chiar voiam sa-l rog pe scorpion sa-l puna ( initial am vrut sa-l copii de pe alt topic unde a fost postat de el dar am gindit ca ar fi nepoliticos) pentru ca este foarte explicit si mai ales concis dar plin de informatii esentiale.

Silviu important este sa oferim informatii de calitate si sfaturi pertinente, asa ca daca vrei sa ajuti un coleg oricand poti face referire la unele pagini care ti-au placut. In mod cert nu am descoperit eu GreenMachine, dar le urmaresc activitatea si pot spune ca m-au fascinat. Asa ca pentru cei curiosi voi pune aici inca 2 link-uri ale lor pline de sfaturi in imagini. Important e sa le vedeti in ordinea pe care o pun eu. Asa ca pentru cei pasionati spor la vizionare(prima parte a mai fost aici pe forum, dar cea de-a doua nu stiu, pentru ca este transformarea celei dintai)

http://www.thegreenmachineonline.com/blog/the-making-natures-chaos-hd-video/

https://www.youtube.com/watch?v=m2oUzP7CL4M
mie imi plac zapacitii astia( au marele avantaj ca raman mici)https://www.youtube.com/watch?v=lDLGeD722qI

decat sa scriu mai bine citesti tu cate ceva aici http://www.thegreenmachineonline.com/blog/aquatic-layout-guide-rules-composition-the-golden-ratio-creating-perspectiv/
poate il suprapui peste celalalt si faci o arcada
Sincer? parca este unu care ne arata "degetul"
replanteaza linistit. Dupa cum vezi ea a dat muguri mai jos pe alte tulpine. Asa se va intampla si cu cea pe care o tai si o replantezi
27mm, dar cel mai bine faci fereastra de trecere deoarece sunt destul de rigide si au nevoie de spatiu de manevra
crede-ma ca daca o sa reusesti sa-l faci de 40 l nu o sa regreti de loc. Asta inseamna fata de 30, 5cm la stanga si 5 la dreapta, poate nu e asa mult. Trebuie sa te mai gandesti la capac sau lampa(ai grija cu inaltimea) si creeaza locuri pentru furtune, cabluri electrice, etc
mosquito rasbora nu rezista la caldura. Daca nu asiguri o racire a cubului ii pierzi. La mine undeva la 30 grade s-au topit vreo 20 bucati
uite aici http://www.thegreenmachineonline.com/blog/aquatic-layout-guide-rules-composition-the-golden-ratio-creating-perspectiv/ cateva idei despre cum se aranjeaza un acvariu si care este punctul focal al lui. http://www.thegreenmachineonline.com/ este unul din site-urile respectate cu un cuvant important in aquascaping
sfatul meu este sa folosesti tot spatiul de care dispui si sa faci acvariul mai lat. O varianta foarte folosita este 100Lx40lx40-50h. Adica undeva intre 160-200l. Poti renunta la intern daca vrei sa ai o filtrare buna si sa nu umbli des la filtru. Iti trebuiesc vreo 6-10 prize. In functie de cum vrei sa ai acvariul :plantat sau nu, iti faci echipamentul necesar. Dimensiunea latimii de 20cm o sa fie un chin pentru pesti dar si pentru tine
pai sa o luam pe rand: ce spatiu ai la dispozitie ? Te rog pune in My Profile orasul de unde esti. Vei avea nevoie de niste indrumari pe care le vei gasi la cei din orasul tau si de aceea este important sa stim de unde esti
totul incepe de la fonduri. Ce suma te gandesti sa investesti in aceasta bucurie a copiilor de care te vei ocupa numai tu?
Gabi C wrote:Foarte frumos . Zi mi te rog ce planta ai in stinga fata ?

dupa cum arata ma astept sa iasa ghiocei ca tot sunt de sezon
1) eu as fi bagat in plus aracet in toate imbinarile

2) l-as acoperi cu lac de ambarcatiuni (este ieftin si rezista bine in timp) sau vopseaua poliuretanica -asta daca nu te-ai gandit la un altfel de tratament, gen ulei de in
bine ai venit!
ia fa tu un calcul cand e sa schimbi filtrele cam cat te costa. Faptul ca scrie JBL si pe celalalt WTS nu inseamna ca unul are o calitate mai mare sau face altceva decat celalalt. Dar sunt banii tai la mijloc nu banii mei
Nu prea gasesti ca sunt rari. Le trebuie ceva timp ca sa ajunga la astfel de dimensiuni, si cand ajung nu prea iti vine sa ii vinzi. Eu am vazut cu multe luni in urma la Coralis, si am mai vazut in Sibiu acum 5 ani cand stateam pe acolo si erau cam 25lei bucata. De regula nu am mai avut xipho si nici nu am urmarit. Acum am cumparat vreo 10 buc care au 10-12 cm cu coada cu tot. Deci sunt inca mici si astept sa creasca

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: