[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
end-er wrote:Am facut primele teste de apa JBL la picatura:
pH - 8
NH4 - 0
NO2 - 0,1
NO3 - 1

Referitor la pH, sper ca am vazut bine culoarea. Probabil ar trebui sa iau un test mai precis intre 7,4 si 9. Referitor la NH4, ma asteptam ca solul fertil sa elibereze amoniac. Daca nu o face, probabil trebuie sa presar eu ceva mancare sau amoniac ca sa inceapa ciclarea.

Pare ok deocamdata, Ph ul 8 e cam mare...dar mai masoara in zilele urmatoare si vezi.

NO3 ul iar mi se pare ciudat 1....mai incearca zilele urmatoare.

Absolut ca poti sa adaugi putina mancare in acvariu, va ajuta ciclarea.
marcusyon wrote:A aparut ? )

Nu nu, am doar 7 buc
Pana la urma, maine trimit pompa Schego la Iazuri acvarii Arad, sper sa se poata repara. Vedem.
EverSad wrote:Triplaflavin: la suta de mili..0,05 g da' Acriflavine.

Sera baktopur: 209.7 mg. (pam pam! )

Mda, deci mergem pe Sera Baktopur.
EverSad wrote:clar: presiune scazuta.

Cauzele posibile:

a: Membrana noua este fisurata
b: Obturare pe admisie ori evacuare. (daca este pe iesire, pompa produce mai mult zgomot)
c: Dispozitivul de actionare (mecanic) al membranei, nu este uns ori deplasat/dizlocat partial.

Offtopicu: bine ca ai pompe de rezerva. (ca orice' acvarist trecut prin probleme)

Offtopic 2: ia eheimu de 400 ca sunt curios cum merge la galagie. (sper totusi, sa repari pompa)

Mersi mult pt idei si sfaturi!

Obturare pe iesire nu este pt ca nu e galagioasa pompa.

E posibil varianta A sau C. Trebuie sa o desfac si sa vad....sau o trimit la iazuri acvarii sa o faca (zicea dnul Gabi de acolo ca o poate rezolva -- ii dau un telefon azi).

Daca nu reusesc sa o repar pe asta Schego, atunci merge la eheim 400...nu cred ca e asa galagioasa
dan.pavelescu wrote:Mai ai membrana veche, sa incerci cu ea?

Mai am alea vechi, cred, dar nu cred ca e de la membrane, altfel nu mergea atata timp cu cele noi....cred
Salutari tuturor,

Vin aici cu o mica problema intalnita ieri la pompa de aer din dotare, SCHEGO WS3 AIR PUMP 350L / H. Cumparata de aici: https://iazuri-acvarii.ro/pompa-aer-schego-ws3.html?search=SCHEGO+WS3
Detin aceasta pompa de aer din Ianuarie 2018, ceea ce inseamna aproape 5 ani de functionare continua....adica 24 din 24 cu f mici pauze eu sunt multumit, dar as fi vrut sa mai mearga mai ales ca e un produs made in germany si recent i-am schimbat membranele.

Saptamanile trecute am desfacut-o si i-am facut o mica mentenanta, am schimbat membranele. Apoi a functionat perfect pana ieri seara.
Link membrane: https://iazuri-acvarii.ro/membrana-de-schimb-pompa-schego-ws3.html?search=SCHEGO+WS3

Aseara, uitandu-ma linistit la acvariu, vad ca nu mai sunt bule de aer nici in acvariul steril de 100L si nici in acvariul mare de 450L....zic, e ceva grav ....s-a dus pompa sau distribuitorul de aer de inox cu 4 iesiri. Aseara nu am avut timp sa verific in detaliu asa ca am schimbat repede pompa de aer cu ce aveam acasa.

Ok, ma apuc si verific distribuitorul de aer, se pare ca si acela avea ceva probleme asa ca l-am schimbat cu unul nou nout cu 4 iesiri tot de inox (care il aveam acasa de rezerva).
Apoi, scot pompa de aer Schego WS3 si o inlocuiesc cu un Eheim air pump 100, norocul meu ca o aveam acasa ca am folosit-o recent la un acvariu mic de 20L. Pompa Eheim merge ok si duce 3 iesiri de aer din care 2 cu pietre la capat si 2 cu filtre cu talpa ingreuna cu burete. De fapt 1 din filtrele cu burete nu merge asa ok...dar pe moment e bine...adica nu are bule cum as vrea eu.

Acum, azi am testat pompa Schego WS3 din nou cu noul distribuitor inox 4 iesiri si nu baga deloc aer....am stat cu ea si nu merge....
Ea scoate aer, dar se pare ca nu suficient debit pt ce am eu nevoie.,...am incercat-o si cu 1 singur furtun aer scurt si o piatra de aer si merge ok intr-un acvariu mic de 45L net....dar daca o pun la distribuitorul cu 4 iesiri (unde de fapt era) nu mai face fata....ciudat.

Ce e mai ciudat este ca pompa de aer Eheim air 100 duce cele 4 iesiri de aer onorabil, adica multumitor.

La specificatii stam asa - e clar ca Eheim e mult mai slaba:

Schego WS3:
Debit aer: 350 l / h
Presiune aer: 0,3 bari

Eheim air 100:
Capacitate debit: 1,7 l/min, adica 102 L / h
Presiune aer: 200 mbar , sau 0,2 bari

Acum, oare ce poate sa aiba pompa Schego WS3 ? Ce sa fac cu ea? Merita reparata sau ?

Pe viitor, ma gandesc ori sa repar pompa Schego WS3, sa iau alta Schego WS3 noua (dar e cam scumpa) sau sa iau o pompa noua Eheim air pump 400 (are 2 iesiri care nu ma prea ajuta, dar avantajul ca are 400L / ora debit aer)

Multumesc anticipat!
EverSad wrote:@ Samy austriacu' :Intreaba! Ca nu mai stiu acum...

Revenind: 'acriflavina' a facut treaba buna. (au regresat vizual, toate albetele' )

Acum: merg' pe: Humin Elixier si Voogle.

Da, acriflavina sa ai tot timpul in casa, e fff ok.

Eu am de asta:https://animax.ro/dezinfectant-acvariu-tripaflavin-30ml.html?gclid=Cj0KCQiAkMGcBhCSARIsAIW6d0ARt69QqsPT5Ihni8tAJq_1zZs74-ofRFRmweIDzlpO6nmBYJo_dpIaAphuEALw_wcB

Tripaflavina am eu, dar cred ca e totuna cu acriflavina....sper sa nu gresesc, daca gresesc va rog sa ma corectati.
DraCoNi wrote:Voi folositi in acvarii frunze de catappa sau scoarta, ori conuri de arin?
Ce pro si contra aveti pentru folosirea lor?

Da, eu folosesc frunze catappa si conuri de arin.

Numai de bine avem de zis despre ele, poti folosi linistit. Vezi caci coloreaza putin apa, dar nu e problema.

Citeste pe net despre ele, vezi pe nevetebrate.ro o sa gasesti toate beneficiile.
Ariath wrote:Salutare, nu ai de ce sa clatesti nimic din ce ai luat pentru ca sunt fertile, foarte bogate in nutrienti, daca le clatesti arunci pe apa sambetei o gramada din nutrientii aia si este pacat. Mai intai sa pui Power Sand-ul ca baza si peste el sa asezi Amazonia (substrat + sol fertil). La fel si cel Sulawesi daca este cel negru, Dennerle, la punga de 2 kg, il poti pune fara nici o grija direct in bazin, este curat. Spor cu bazinul!

De acord cu Ariath, nu trebuie sa clatesti nimic, eventual nisipul daca chiar vrei...dar nu e obligatoriu.

De acord si cu Flo, si eu zic sa folosesti Prime dar si Stability conform prescriptiei. la cei 40-45L de apa net cat o sa ai tu e nimic toata cati ML de solutie trebuie sa adaugi....

Cat despre lemne, eu as merge doar cu cel mare in bazin, acum mai vezi tu ce si cum. Cu ambele pare prea incarcat...e mic totusi acvariul de 55L.

Bafta mare si sunt sigur ca o sa iasa ceva fain!
dan.pavelescu wrote:Da bravo. Era la inceputuri, lasam si eu magnetul in acvariu, asa cum faceam si acasa.

Poti sa schimbi doar sticla din fata, dar trebuia facut asta inainte sa l refaci acum e ok, nu se vede asa tare numai daca e acvariul golit.
Nasol e caci mamicile i-au lasat pe copii sa faca chestii d astea...

Dupa ce termini cu instalatia de schimb de apa automat poate faci un topic unde explici ca la prosti ce si cum ai folosit si cum ai facut, as fi interesat si poate fac si eu cumva....
Salutari si bine ai venit!

O sa fie bine si va fi un inceput bun, ia totul incet si sigur.

E foarte bine ca incepi startul fara lumina si plante, e ok, poate scapi pe viitor de alge

Si eu sunt de acord cu flo si ocean, nu vad necesitatea CO2 ului pentru perioada ciclarii pana nu ai plante in acvariu.
Oricum CO2 ul il poti pune sau nu, nu e obligatoriu doar daca vrei plante pretentioase. Poti sa vezi toate acvariile mele din semnatura si nu am la niciunul dintre ele CO2 si nici nu cred ca voi avea.
Dar, aici depinde ce vrei sa faci in acvariu.....tii pesti si atunci creezi un biotop dedicat lor...te hotarasti la zona si pesti....sau tii plante si faci un acvariu plantat full si cu plante de tot felul (aici ai nevoie de CO2).

Asteptam poze in noul jurnal
Foarte faina lampa Arled.

Fa programul cum vrei si sa vezi acvariul cand esti tu acasa, si eu am pauza la amiaza de 5 ore la toate acvariile. Intensitatea la 60% eu zic ca e mai mult decat suficienta mai ales la inceput apoi te mai joci tu cu lampa.
Intradevar arata altfel acvariul bine luminat
Bafta!
Nestiutoarea wrote:
DraCoNi wrote:Eu nu inteleg de unde dorinta asta de inmultire a pestilor. Hai sa luam lucrurile pe rand. Intai te ocupi de dotat bazinul si dupa de inmultit pesti. Tu vrei direct crescatorie?
In general inmultirea vine ca efect al bunelor conditii din acvariu. Plus ca puii au nevoie unde sa se adaposteasca sa nu ajunga hrana.

Oricum as dona pestisorii...da vreau si eu pui de xipho,molly, platy nu doar guppy...

O sa ai si pui de xipho si platy, doar trebuie sa ai rabdare si sa le oferi conditii bune. Acum nu asta trebuie sa fie preocuparea ta, ci sa imbunatatesti filtrarea si ce am mai specificat mai sus.

Bafta!
Hai ca e bine! Felicitari,

Fundal negru sau glossy pe spate nu pui ?
Da, greseala mea Cryptocoryne Balansae este...am avut si eu mai demult in acvariul de la birou dar am pierdut o...nu stiu de ce, poate pt ca apa e moale la Cluj

Bafta si sa vedem pestiucii in el
Hai ca merge bine inainte.

Ce vietati vrei sa tii in el ?

Microsorumu ala mare nu l legi de cioata?
EverSad wrote:Pe logica diluarii 'am mers'.

3% chiar nu cred ca mai conteaza.

Dealtfel ma indoi ca scot tot medicamentul cu carbune activ. (nu am folosit inca)

Nu trebuie carbuna activ, baga schimburi de apa si a fi bine.

Eu nu am folosit niciodata carbune activ dupa tratamente.
dan.pavelescu wrote:Daca merg o data pe saptamana acolo, e ok cu prefiltru (cel putin acum, cat sunt lostritele mici). Hai, poate rezista si 2 saptamani, dar 3 sau mai mult sigur nu.

CORECT!

Hai sa fie bine.
Dar totusi ai putea invata o asistenta sa schimbe putina apa....si eu la birou l am invatat pe un coleg .... si daca e grav il rog pe el sa schimbe apa
Hai ca nu e asa rau, mergi spre bine.

Dar da, ai cam multi pesti acolo mai ales ca nu ai filtrare suficienta. Eu as zice sa renunti la cei 4 xipho, astia se fac cei mai mari.

Plantele dupa ce crezi ca prind radacini poti sa le scoti acele inele ceramice.

Piatra aia din dreapta nu e cumva calcaroasa? Ai testat o ? uite un articol si clip: http://www.aquascaping.ro/articole/353-testarea-pietrelor-calcaroase

Mai repet si eu, ia un filtru extern care o sa iti fie bun si pentru viitorul acvariu de 100L. Neaparat cu reglaj de debit ca sa l poti regla debitul pt acvariul actual. Recomand Eheim, dar daca vrei detalii pot sa recomand si modele (ideea e sa aiba de minim 6 ori volumul acvariului, adica la tine pt acvariul de 100L minim 600L pe ora, ideal 800-1000 L pe ora).

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: