O filmare cu acvariul meu de 450l facuta in Ajunul Craciunului. Nu am reusit sa o postez pana acum
Momentan detin 8 scalari manacapuru, 4 scalari Rio Nanay, 7 geophagus red head tapajos, multe varietati de corydoras cum ar fi sterbai, adolfoi, panda, trillineatus plus ancistrus super red and white, 1 adult gibbiceps si diferite Luri (333, 201, 340, 183, 052).
Taz wrote:E subtire peretele are doar 15cm deasupra acvariului. Restul acvariului e in interiorul camarei. Deci am cam 25cm spatiu din latimea acvariului sa pot umbla in el.
Sper sa finalizez zilele astea sa pot incepe ciclarea
Daca e asa e ok o sa ai loc sa faci mentenanta.
Eu nu vad pozele, ceva nu e ok cu ele...pune le pe plici.ro si copiaza link urile cu BB Medium code
Ieri am schimbat apa si am facut o filmare acvariului de la birou, Juwel Rio 180.
Cred ca e ultima filmare inainte de reamenajare. Anul viitor in ianuarie planuiesc o reamenajare a acestui acvariu Am mai scapat si de algele BBA, nu de toate dar le-am mai redus. Am dozat Masterline carbo si am incercat sa dozez direct pe ele unde am reusit...merge spre bine.
Ca si amenajare, voi mai adauga substrat dupla cuart fin peste ce am acum, voi curata lemnele si pietrele si plantele de alge, voi rearanja putin hardscape ul...voi mai adauga poate si ceva plante noi, ceva easy..vad eu.
Sa nu va asteptati la ceva uauu...va fi ceva simplist si usor de intretinut pentru ca nu am timp de el foarte mult, decat sa ii fac rapid la 1 saptamana sau 2 schimbul de apa si cat atat.
Chiar merge bine pana acum. Sunt multumit.
Plantele o duc bine, frunzele uscate de microsorum petite sunt acolo ca si sursa hrana pt melci si creveti ..restul plantelor cresc bine si repede.
Vietati, 3 sau 4 creveti red cherry . Melcul ramshorn pus din prima a murit, dar am adaugat luna trecuta 2 pui ramshorn si 2 pui tylomelania. Tylo sunt ok, ramshorn nu i-am vazut azi.
In rest, mergem inainte cu rabdare si incredere
dadu wrote:Lumina merge 12:00-18:00. O sa incerc sa mai iau plante, dar abia in weekend voi avea timp.
Mai ia plante si planteaza. Mai poti adauga si 1 2 lemne faine....plus cateva pietre.
Nu schimba nimic la lumina, lasa lampa LED de la Eheim si acel neon, nu stiu cum ai adaugat tu lumina suplimentara in capacul original Eheim, dar e ok ar fi interesanta o poza sa intelegem.
koala wrote:Dragilor, am desfiintat/donat acvariul si toate acareturile... dupa mai mult de 20 de ani de "forumeala", si dupa mai mult de 40 de ani de acvaristica, a venit vremea sa spun STOP. Poate ca voi construi un alt bazin, ceva sub 100 litri, dar nu e nimic sigur. Deocamdata, simt ca nu mai am timp/chef de nimic.
Va doresc ape limpezi si pesti sanatosi!
Mare pacat ca te lasi, dupa atatia ani de acvaristica si experienta.
Dar, si eu zic ca poti sa faci ceva pe la 80 90L cu ceva plante easy si ceva pesti easy...vezi tu.
Intelg ideea, si eu ma gandesc sa trec de la Seachem Prime la Safe....dar parca avea o lingurita de dozare.....si tare nu m-as complica sa masor de fiecare data cat Safe sa pun.....
Dupa calculele mele din tabelul comparativ din postarile mele asta iese ieftin....de fapt cel mai ieftin iese Safe-ul, dar mi lene sa l tot masor la gramaje si prostii si miligrame si grame...etc. Poate la pensie oi face asta
- programul luminii il maresti doar dupa ce vezi ca totul e ok si nu ai probleme, dar nu la 10 ore. Eu as zice un 8-9 ore. Cresti treptat cate 30 min dupa cateva saptamani.
https://dennerleplants.com/en/get-started/light/
- cantitatea de lumina o maresti doar daca vrei plante mai pretentioase sau nu esti multumit cum cresc cele actuale. Din nou, o poza ajuta, dar la ce plante ai cred ca e ok). Poti adauga acel neon dupa cateva saptamani daca nu merge bine ce ai.
- Fertilizant poti introduce de acum, eu am folosit Masterline all in one si Carbon lichid si Tropica all in one, ambele sunt f bune. Sigur sunt multe altele.
Nu te grabi sa maresti cantitatea de lumina, vei face alge. Ia le treptat si o sa iti dai seama pe parcurs.
Hai cu poze sau filmare pe youtube si mai discutam.
Ii mai lasi spe colegii specializati in plantate sa adauge recomandari.
Am urmarit pompa de aer Eheim air 100 si de descurca chiar onorabil, se vede ce inseamna Eheim, calitate....etc.
Las cateva poze, sa se vad...filmari nu merg pe plici.ro
Inainte sa am Schego aveam tot chinezisme...Resun, Hailea...am avut si Tetra, dar parca Eheim si Schego sunt cele mai bune.
marcusyon wrote:Am schimbat ieri niste apa, o nimica toata, 1090 L, poate reusesc zilele asta sa mai fac niste poze. Eu nu stiu cum reusiti voi sa faceti schimburi dese, la mine mai mult de 1 luna nu iese neam. Cert e si ca dureaza 3-4 ore.
In alta ordine de idei ma bate gandul sa sparg sticla de protectie de la proiectoare. Desi sunt multumit de ele, sticla de protectie este mata si nu stiu cat ma avantajeaza la coloritul pestilor
Dar ce volum are acvariul de ai schimbat 1090 L de apa ? e mult rau.....
Sau sunt mai multe acvarii ?
Nu am inteles la cat timp schimbi apa...la 1 luna ? sau ?