Buna,
Eu sunt Simona si am intrat in lumea acvaristicii de aprox. 9 luni.
Am primit de la colegii de birou un Betta Splendens Crown Tail foarte frumos rosu cu mov (atasez si o fotografie cu el).
Momentan am acvariul de 2L din kit-ul pentru pesti Betta, insa vreau sa ii iau un acvariu mai mare, in jur de 10L.
Am incercat tot felul de variante sa ii creez un mediu cat mai placut.
Initial am cumparat un filtru cu cascada ca sa ii mentina apa oxigenata si curata mai mult timp, insa fiind acvariul mic vibra destul de tare si il cam deranja

Asa ca l-am scos.
Ulterior am introdus in acvariu si cativa melci, insa s-au inmultit foarte rapid si am ajuns la o populatie de 20 melci in 2 luni. Din ce am citit era din cauza ca ii dadeam prea multa mancare pestelui, asa ca a fost utila experienta pentru ca i-am ajustat cantitatea de hrana zilnica. Asa ca i-am scos si pe acestia.
Am achizitionat si diverse elemente de decor:
- plante (nu rezistau prea mult, a.i. am renuntat la ele)
- pietre si o corabie pe care le aranjez in diverse moduri pentru a nu se plictisi

Ulterior am aflat ca e bine sa le mentin in aceeasi locatie, insa nu sunt convinsa ca il deranjeaza atat de tare. Corabia pare sa ii placa, se strecoara mereu pe sub ea, pare cel mai interesant element din acvariu.
Ca sa inchei, inainte de a il primi pe Fishy credeam ca pestii sunt destul de anosti, insa mi-am schimbat complet parerea.
E foarte simpatic pestisorul meu, cand dragut, cand se infoaie tot, cand te ciupeste, are o personalitate interesanta.
Sper ca ceea ce voi citi pe acest forum sa ma ajute sa ii creez un mediu cat mai placut si sa am grija de el si mai bine pe viitor.
O seara frumoasa
Simona