| Message |
|
|
|
Salutare
Pina la urma am gasit ce aveam nevoie si anume, un program arduino pentru relee.. pina acum nu reuseam sa fac mai multe relee sa functioneze in acelasi timp... tot ce gaseam sau faceam, releele functionau pe rand, adica releul 2 isi incepea programul dupa ce termina releul 1 programul lui.Acum am reusit sa fac 2 relee sa isi ruleze rogramul in acelasi timp
Acum am nevoie de sfaturile voastre.As vrea sa fac un controler universal sa spun asa si cred ca v-a ave un volum destul de mare.Eu m-am gandit asa.
-8 prize programabile dintre care 2 special pentru iluminare, releele sunt de 10A
-4 prize directe
-iesiri -una 5v 10A
-2x 12v.13-14A
-una 15v.5,5-8A
-2x24v.6,5-8A
Aceste iesiri le pot obtine cu un alimentator ACE450F de la COSEL
Altele - control temperatura
-si cred ca un display mai mare cu toate ca deocamdata nu ai vad rostul (la asta ma mai gandesc ca se complica tare lucrurile)
Reglajul timpilor la relee se va face cu butoane si cu dispay lcd pentru fiecare priza in parte
Pentru controlul temperaturii, ma gandesc sa folosesc un inkbird 100vh, ca deja si asa ma cam omoara cu programul la relee iar inkbirdul este exact ce imi trebuie mai ales ca are intarziere de reactie la 0,1'
Ce credeti ca ar mai trebui sa adaug?
|
 |
|
|
|
asa cum au spus colegii
1- Schimburi dese de apa,30% din volumul bzinului la maxim 3 zile.Asta pentru ca esti in perioada ciclarii.Citeste despre ciclare
2- achizitioneaza un filtru mai mare,ex pentru bazine de 100 litri,un hang on ori o canistra exterioara.Cele interne ocupa mult din spatiul bazinului
3- scoate pasticurile,corali,pietre artificiale si inlocuieste cu radacini,plante,pietre naturale
CEL MAI IMPORTANT
NU ACHIZITIONA INAINTE SA INTREBI PE FORUM?CEI DE LA PETSHOP SUNT ACOLO SA VANDA NU SA ASTEPTE
daca intrebi aici ,vei scutii niste bani aruncati de pomana,in materiale sau utilitati care nu iti folosesc...sunt patit
|
 |
|
|
|
se poate reduce .. se poate opri AUT-ul...dar problema este daca nu afecteaza pompa filtrului
|
 |
|
|
|
Din capete chiar nu am t?iat dar o sa tai a?a cum aibspus,PINA la ?esut viu
|
 |
|
|
|
Din cât se vede in poza,rizomul este afectat?
|
 |
|
|
|
i-am pus flora pride de la tetra..nici nu vreau sa fertilizez pre tare sa nu il umplu de alge
|
 |
|
|
|
...
|
 |
|
|
|
...
|
 |
|
|
|
l-am scos si l-am pus intr-un bol de 5l cu o pompa de aer, mopanul pe care era si niste pietre si i-am taiat frunzele deteriorate
am pus pompa de aer ca ma gandesc ca ai mai ridic nivelul de CO2 prin schimbul de gaze de la suprafata
|
 |
|
|
|
,,,,
|
 |
|
|
|
..
|
 |
|
|
|
Am un extern eheim 2224,pe care nu il folosesc si ,cum am de gand sa incep un proiect cu un bazin mic, ieri am testat canistra sa vad cat pot reduce debitul.Filtrul are pompa de 700l/h si de ieri merge cu debitul redus cam 2/3 si se mai poate reduce..Mentionez ca nu are in el medii filtrante de nici un fel si este mai jos decat bazinul pentru testare , cu 30 cm. Bineinteles ca reducerea debitului am facut-o pe AUT nu pe IN
Acum, eu tind sa cred ca daca introduc mediile filtrante plus inaltimea la care trebuie sa ridice , debitul as putea sa il reduc sub 200l/h
credeti ca v-a fi vreo problema cu filtru daca ai reduc asa mult debitul?
|
 |
|
|
|
aaa... super... trebuie sa deschid un topic..sper sa mearga cu ce am
|
 |
|
|
|
mersi pentru sfaturi.. e clar ca mai intai verificarea.. nu cred ca mi-l incarca cineva fara verificare valabila
prima oara sa ma interesez unde se fac verificarile ...
|
 |
|
|
|
sticlar nu stiu daca am sa caut ...banuiesc ca aici ,la Paris, o sa ma usture...vreau sa comand pe net..mai ales ce este pentru acvaristica
|
 |
|
|
|
bun... atunci o sa cait materiale dedicate pentru CO2
|
 |
|
|
|
Nici nu ma gandesc sa fac improvizatii... daca e sa imi trebuiasca reductii .. totul stas...
chestia e ca vreau sa o folosesc la munca.. si daca totul este ok cred ca am sa o folosesc pe 2 bazine....bine ...verificarea mai intai....
si in cazul in care o voi folosii pe 2 bazine nu ma ajuta ceasul asta mare?
m-am gandit eu ca nu am cum sa reglez la bula cu un furtun de 1/2.. de aceea intreb aici...
as putea sa ma folosesc de piese cum ar fii reductii,coturi,tevi Cu pentru gaz?
|
 |
|
|
|
TUV asta e verificrea?
si ce ar mai trebui pentru o instalatie?
ceasul ala e bun sau trebuie altul?
|
 |
|
|
|
dupa un tratament e bine sa pui carbune activ in filtru timp de minim 24h.La terninarea tratamentului se face un schimb masiv de apa de 50% si a doua zi inca 50% pentru a elimina resturile chimice ale tratamentului
La schimburile de apa sa ai grija sa fie apa declorinata si temperatura sa fie aproape egala cu cea din bazin..Daca pui aba rece ca la retea provoci socuri termice la pestisor si nu sunt prea bune
|
 |
|
|
|
ca sa o incarc, trebuie verificare la ea?..
Deocamdata nici nu stiu unde pot sa o incarc dar asta nu e o mare problema... gasesc eu
Nu stiu daca ceasul pe care il am este bun sau ... daca e bun ce tip de furtun si ce alte... imi trebuiesc pentru o instalatie..
Nu ma apuc intr-o saptamana sa schimb bazinuldar cand ma apuc, vreau sa am ce imi trebuie
|
 |
|
|