Ei bine dragi prieteni, sa stiti ca nu lipsesc, doar ca nu am mai avut timp de poze ....iaca picolino meu cam incepe sa "dea pe afara" Sunt momente cand si eu stau si ma minunez ca am reusit sa il duc aproape de umplere cu corali intr`un timp atat de scurt, si asta bineinteles doar cu ajutorul vostru. Asa ca inca o data in ordine relativ cronologica multam Raul(djphazer), mosu, Dani (danyalexa), alber, Cezar(menthor) , Catalin, si RazvanRadu(un foarte bun prieten din constanta) ...(sper ca n-am uitat pe nimeni, si daca am uitat rog a-mi fi cu iertare ca`s mort de oboseaala) fara voi bazinu meu era inca gol

Jos palaria in special pentru cei mai vechi in domeniu care impartasesc orice informatie si ajuta atat cat pot de mult. Promit ca ma voi revansa fata de voi cand veti ajunge in constanta cu o bere reeece la malul marii
Intre timp au mai aparut cateva mici achizitii, 2-3 ciuperci diferite , ceva ricordee si un candycane ce ma chinui sa il salvez dupa ce a stat o perioada lunga de timp intr`un bazin fara lumina fara schimburi de apa , si alte nebunii. Catalin m-a ajutat cu o bucatica mica de montipora, care sper sa ii mearga la mine, si un fel de gsp care creste din tuburi, mi-a zis el cum ii zice pe numele ei latin, da cine sa tina minte

Iar de la mosu am mai luat 2 fraguri de zooanthusi, si o bucata de montipora mai mare
iata noile achizitii:
In poza aceasta se vede si o gorgonie, care la mine sufera (gorgonie cred ca e) cea cu floricele albastre, o am de la mosu prin intermediul lui alber... la aman2 a crapat, la mine e pe duca....a avut cineva asa ceva si a reusit sa o tina vie? Trebuie hranita? trebuie facut ceva special la ea?
Un frag de CEVA, cred ca este tot gsp, inca astept sa se deschida, daca se va mai deschide vreodata, tot la fel salvat din bazinul de care vorbeam mai sus
Palitoa care au capatat o culoare spalacita, si nu imi dau seama de la ce
Aici se vede unpic mai bine ricordeea mea albicioasa care nu vrea sa isi revina desi am ridicat kh`ul
Iar mai sus cateva alte imagini cu ce mai am prin bazin, chestii mai noi ...mai vechi.
Acum ....am 2 probleme :
1. o alg afilamentoasa care incepe sa ma dispere pentru ca pe 2 din pietre a inceput sa devina relativ invaziva ....si arata cam asa:
2. Zooanthusii care au venit pe piatra vie, s-au inmultit....s`au facut 4 din 2 . Eh problema e ca de cca o sapt, pe piatra pe care sunt fraguiti s-a pus o cianobacterie (maronie) iar 2 dintre polipi stau numai inchisi ....ma gandesc ca poate e de la mâzga aia atomica, dar nu reusesc sa ii curat niciodata complet de ea, si se face la loc dupa ce curat. Ce ma sfatuiti?
Relativ cam asa arata, se vede putin pe polipul din stanga
Ca si update, am montat controllerul de temperatura de care vorbeam in posturile trecute ....urmeaza sa primesc saptamana aceasta adezivu, si urmeaza o noua sedinta foto + un mini clip.
O alta intrebare ar mai fi legata despre clownii mei care la fel in ultima saptamana, noaptea in special ii observ ca se lasa "impinsi" de curenti intr`o colonie de zooanthusi sau langa pietrele cu algele respective, si stau nemiscati, nu inoata...e ceva normal? sau e vre`un semn specific unei boli ceva? In rest baga in ei si sunt vioi in trimpul zilei.