[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bob1401
Forum Index » Profile for bob1401 » Messages posted by bob1401
Pai e simplu, hranesti pestele cat mai natural si il tii cam o luna in mediul lui natural, adica afara. dupa o luna il pui sub lupa si vezi exact nuantele lui, iridescentele, taria culorii, culoarea marginilor inotatoarelor si cuoarea buzelor care de multe ori da informatii pretioase - asta pentru profesionisti.
si ca sa va faceti o idee de hrana naturala va pot spune ca inclusiv balega este o hrana foarte naturala pentru guppy.
Atasez un mic material asupra caruia va cer parerea pro si contra. eu personal sunt contra din motive clare - experienta spune altceva.
http://guppyrefs.fr/scientifique/article5.pdf
eu folosesc lazi de mortar acasa de 60 si 90 de litri. Guppy de calitate sunt insa foarte sensibili la temperaturi mai mari de 24 problema e sa le scazi temperatura vara sun 26 macar. Din acest motiv iti recomand sa tiin lazile cu apa la umbra, un umbrar sau intr-o zona in care nu bate soarele, eventual bazinele ingropate in pamant. La mine merge in stilul asta. Atentie mare la broaste! daca ai in zona caisi sau piersici, atentie la paduchii lor, in numar mare pot crea probleme. Cea mai buna solutie gasita de mine e sa le ingropi pe jumatate iar in partea superioara sa ai o gaura cu plasa pentru a putea curge apa. Eu am apa de fantana, daca e din retea e mai dificil. Bafta!
Sunt un crescator de guppy alaturi de fiul meu, fac asta de vreo 20 de ani si detin momentan 10 linii de show guppy cu provenienta Germania, SUA, Thailanda, Rusia. Dintre fenotipuri amintesc triangle si doublesword ca forma si rosu, albastru, negru, lace snakeskin, verde, albastru hawaian, HB yellow, HB pastel, magenta. Lucrez la variante de japan blue, blue grass si red grass. Sunt pe site din curiozitate si daca pot ajuta cu un sfat cu mare placere. Nu imi plac vizitele mai ales ca impart camerele de acvarii cu profesia - cea de bioinginer medical. Fiul meu Vlad lucreaza la linii de meduza galaxy si red DS. Sper sa gasesc in aceasta comunitate si profesionisti in ale guppy, adica sa putem discuta in termeni de alele, homozigot, heterozigot, dominant sau recesiv, X sau Y linkat, f1......
Nu te bucura, culoarea la guppy este un caracter bine definit care nu se intensifica prea mult prin hrana din cauza celor trei straturi de celule care produc culoarea reala a unui guppy. asta o obtii prin selectie. atentie insa - sunt linii de guppy Y linkate sau X linkate, adica culoarea sau desenul este transmis de mascul sau femela.
e un xipho cu origini de tuxedo. reflexiile verzi-albastre sunt normale. saunt mai putin prolifici.
Exista cineva in grup crescator de guppy double sword sau spear?
Ma intereseaza doua descendente - japan blue ds sau vienna emerald.
Exista cineva in grup crescator de guppy double sword sau spear?

Forum Index » Profile for bob1401 » Messages posted by bob1401
Go to: