Tubul dispune de 2 tevi de scurgere cu robinet, doar ca sunt la partea inferioara, deci nu prea se pot folosi la schimbarea apei.
Dar la evacuarea ei da! ;) Trebuie doar prevazut cu o sita si un aparator adecvat.
1. Rezista guppy la temperaturile din timpul noptii pe timp de vara?
Cred ca intrebarea trebuie pusa putin invers... adica daca vor rezista la temperaturile din timpul zilei. Daca bazinul este de beton si se afla in plin soare, raspunsul e nu! (Temperatura e intre 18-28C, cum bazinul de beton are o inertie termica destul de mare noptile nu cred ca sunt o problema).
2. Ce tip de filtrare ar fi mai buna? Eu ma gandesc la un filtru intern mai ales ca el se va afla tot timpul afara si trebuie sa trag cablu pentru curent pana in casa.
Tot cea externa e mai buna. In fond, poti construi o "cusca" pentru filtrul extern care sa-l fereasca de intemperii. Gandeste ca va trebui sa circuli cel putin 1200-1500l/h.
3. Este suficient de mare bazinul pentru guppy pentru a supravietui o parte din pui?
Da!
4. Ce plante ar trebui plantate pentru a rezista la conditiile de afara? Plantele vor oferi ascunzisul pentru puii de guppy.
Incearca cu ce ai la indemana si sunt nepretentioase (Vallisneria, Elodea etc.)
5. Depinde ce inseamna "foarte mult calcar". N-ar trebui sa ai probleme insa... si apoi... mai exista si apa de ploaie pe care o poti colecta (daca e vorba de o zona nepoluata). Oricum, altii vor fi in masura sa-ti dea informatii corecte sau mai detaliate.
6. Care ar fi perioada propice pentru popularea bazinului si cate perechi de guppy ar fi recomandat sa introduc in acest bazin?
Pai am raspuns... dupa ce temperatura nu scade in mai multe nopti consecutiv sub 18C.
...voi renunta la el si voi creste guppy intr-un acvariu de 100 litri care sta nefolosit de vreo 3 ani.
Pai, daca ai spatiu, ai acvariul, nu vad ce mai astepti. Ar mai fi ceva... din relatarile unora, guppy o duce foarte bine in bazin exterior dar problemele apar dupa ce ii scoti... pentru ca un bazin exterior mare este mult mai stabil decat acvariul in care "ii culegi"... dar asta ramane de vazut/verificat.
Si pe mine ma bate gandul sa fac un asemenea experiment insa nu cu un bazin suprateran ci cu un pond si nu de 500l ci de vreo 4-5 ori mai mare. Ramane doar problema resurselor financiare si a timpului