[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: anykin
Forum Index » Profile for anykin » Messages posted by anykin
Dupa cum spune si titlul vand sau schimb un acvariu :

Lungime: 86cm
Latime: 40cm
Inaltime: 50cm
Sticla: 8mm (o intaritura pe lungime) si fund dublu de 8 mm

Capac: PAL lemn negru, autocolant oglinda in tot interiorul, deschidere pentru intretinere
Tuburi: 4x Osram (nu stiu exact tipul, la cerere le caut si le comunic tipul)
Balast: Phillips 4x18W

Termometru digital Coralife ESUReptile

sump 40x 40x35 + overflow ppr

Filtru canistra home made, cu pompa de 1200l\h fara medii filtrante( volum cca 8 litri este din teava de 110)

acvariu pt. puiet cca 30l (impreuna cu un filtru cu burete si 1 termometru, si un incalzitor antic de 25 w dar nu stiu daca mai functioneaza, incalzitorul este homemade)

pietre de decor si piestris si nisip de rau pt. substrat, 1 cioata mare netratata de rachita(salcie)

1 pompa aer cu 2 iesiri cu debit de aer reglabil si cu piatra poroasa

cca 5m de furtun de silicon

pad polistiren la dimensiunea acvariului,

diferite termometre pt. acvaristica, mincioc si ce accesorii mai am prin casa

Mentionez ca in urma unui "mic" accident cu un acvariu de 300 l ma vad nevoit sa renunt la acest hobby(detalii celui interesat de tranzactie), acvariul nu prezinta urme de uzura evidente, bonus dau si autocolant negru, pt. a se cola lateralele sau alte mici defecte vizuale

pot asiguar transport in judetele iasi, botosani, suceava, neamt, bacau, vaslui, doritorii trebuie sa ma contacteze sa vedem cum facem cu transportul, in aceasta perioada colegii din vanzari sunt aglomerati dar gasim o solutie, TRANSPORTUL ESTE GRATUIT, NU CER BANI pe transport

La vanzare pretul pachetului este de 300 ron negociabil, accept schimburi cu electronice, sau animale, astept oferte pe PM sau la id mess:andrei_any pt schimburi cat si pentru poze daca este nevoie, Craciun Fericit La TOTI!!!!!
inseamna ca s-a deciclat acvariul...trebuie sa reiei ciclul de ciclare dar cu pestii in acvariu, ceeea ce va fi mai greu....
ori prea multa mancare, ori ai neglijat schimburile de apa si aspirarea substratului, ori nu ai ciclat acvariul ori l-ai deciclat, da-ne mai multe informatii si poate te putem ajuta
din cate imi aduc aminte molly nu sunt asa mari, dar in schimb fac parte din "speciile iepuri" cum le alint eu...guppy, xipho si molly in conditii normale se imultesc foarte mult...si chiar daca o sa aiba unde sa se ascunda in "piscina" ta cativa pui tot o sa ajunga hrana de chiclide, si de aici este un pas mic pana ca chiclidele sa faca un festin din cardul de molly. si mai este o mica problema. trebuie sa citesti despre speciile pe care le vrei. ai zis ca acele chiclide fac companie buna cu tetra vezi poate iti plac din speciile de tetra ceva...posibil ca molly si chiclidele care le vrei sa nu fie compatibile d.p.d.v al chimiei apei, ca si compatibilitate trebuie sa iei in calcul si hrana...parerea mea este sa citesti cat mai multe despre aceste specii de pesti pe care le vrei...eu tind sa cred ca o sa te gasesti in fata undei deciizii greu de luat...sa alegi intre cele doua specii pe care le vrei....
cand m-am apucat de acvaristica acum multi ani un "prieten acvarist" m-a indrumat sa tin scalarii impreuna cu guppy si xipho intr-un acvariu de 60l...ca de sunt tot pesti nu au nimic daca stau impreuna si a vazut el pe la altii ca poti tine multi pesti in 60l...dar dupa ce am "pierdut" mai multe specimene de scalari si de xipho am inceput sa citesc ca sa aflu cu stupoare ca scalarii "ii tineam intr-un pahar de apa" in comparatie cu necesitatea lor... si nu prea erau compatibili intre ele speciile nu numai d.p.d.v al apei...
spor la documentat, si cred ca o sa ajungi sa alegi chiclidele pt. ca sunt niste pesti foarte frumosi...
cel mai sigur ar fi sa cauti pe forum graficul de ocmpatibilitate pesti, si sa vezi exact daca speciile pe care le vrei se inteleg, ca degeaba unul mananca de ori unde si unul la mijloc daca vor ajunge sa se "bata" pt. "teritoriu", pot fi agresivi intre ei desi sunt foarte asemanatori....
pot sa iti spun din proprie experienta ca am tinut numai 2 zile intr-un acvariu de 60l, 15 pui de ciclide africane care aveau cam 4-5 cm lungime, si a fost un adevarat dezastru...s-au batut,s-au fugarit,cativa chiar s-au lovit de sticla acvariului destul de rau, chiar si asa mici sunt foarte teritoriali, noroc ca la sfarsitul celor 2 zile am facut o luna decand aveam acvariul de 250 de litri la cicliat si i-am mutat si chiar si asa cand au mai crescut am mai rarit din ei...."beleaua" cu ei este ca chiar daca sunt mici cresc in dimensiuni foarte repede, ai mei au ajuns la 16-17 cm in cca 8 luni...m-am speriat cand am vazut pozele cu ei cand i-am achizitionat si cum aratau dupa aceasta perioada.....deci sfatul meu este ori schimbi specia de pesti pt. volumul care il ai tu ori schimbi acvariul pt. pestii pe care ii vrei tu....
este prea fin pentru plante, am avut adus de un prieten cca 3 kg, si intr-o saptamana am pierdut toate plantele pune in el....
aha... dar nu poti sa o inlocuiesi corpul?? perzi destul de mult din volumul acvariului, ti-ar fi mai usor cu un volum mai mare e mai stabil acvariul asa....
bine ai venit, mi se pare mie sau nu folosesti tot volumul disponidil al acvariului???
cred ca nu o poti pune e prea "deteriorata" astepta si alte pareri dar eu zic sa nu te risti
la cat te ajunge siliconul sa lipesti sticlele de 4 intre ele, si coltarul de fier sa il sudezi si sa il rectifici dupa aia iei direct sticla de 8 si rezolvi problema esti si mai sigur....
nu ai ciclat acvariul, si acum cu pesti in el este mai greu de ciclat, ai articole pe forum despre ciclare,si daca reusesti sa iti insusesti ciclul azotului cred ca poti remedia situatia, cu putin noroc se rezolva, spor la citit si "ape limpezi"
pune o poza si o sa vada colegii daca o poti folosi
sarea mare pt muraturi este fara iod, vezi ca se gaseste si sare gunjoasa pt muraturi , dar sa ai grija ca si acolo sunt mai multe sortimente.....cel mai bine citesti pe ambalaj si vezi tu ce ci cum.....
daca buretele de tip pasla este intre mediile filtrante asa cum ai descris, acesta va colmata mai repede filtru, pompa riscand sa ramana fara apa si sa se arda , o sa fie necesar in vreo 2 saptamani maxim sa urmaresti zilnic filtru,daca nu chiar mai repede, pompa cand incepe a prinde aer o sa devina mai zgomotoasa asa ca ai grija sau poti scoate buretele respectiv, evitand astfel situatia, am si eu un filtru homemade si am observat problema asta dupa numai 6 zile, apoi am scos acel burete si l-am inlocuit cu un alt tip de burete, si nu am mai avut probleme, cat despre debit aici o sa intervina si colmatarea mediilor filtrante, daca apa o sa treca relativ repede prin medii nu o sa scada foarte mult debitul dar daca mediile sunt imbacsite o sa scada foarte mult, la mine diferenta de nivel era de numai 35 cm, si am facut un test timp de 3 luni nu am umblat la filtru, astfel de la cca 1200 l/h am ajuns la cca 500l/h, noroc ca a inceput sa faca zgomot filtrul ca alt fel cred ca il mai lasam sa vad ce se intampla, deci in concluzie cand faci ceva homemade nu poti sa il observi numai 3 zile si sa iti faci idee despre functionare, o sa fii "geana" la filtru, o sa vezi, o sa cedeze garniturile, daca o sa umbli des la el, noroc ca e doar 1 leu garnitura, si fii foarte atent la imbinarile de silicon, posibil sa scape chiar daca la prima vedere si dupa o functionare de 3 zile nu au fost probleme, presiunea creata in filtru este foarte mare, iar anumite asamblari s-ar putea sa nu rezite foarte mult, eu am pus canistra intr-o galeata de 6 litri daca de ceva sunt scurgeri sa pot sa le vad, si o verificam de cel putin 3 ori pe zi, dar cu rabdare ai sa treci la ceva mai "profi"
la mine in zona nu prea am contact cu acvaristi, si nu este problema de costuri ( vrei acvariu si pesti frumosi trebuie sa strangi cureaua si sa faci investitii), de exemplu as avea cum sa rezolv de la bacau la mine cu transportul,de la bacau la bucuresti mai greu...si de la bucuresti indirect as putea primi dar hardware caci cu pesti pacat de ei pt. ca ar parcurge o groza de km....ideal ar fi sa gasesc o solutie ca sa ii iau de la colegii din bucuresti ceva de genul sa ii ridice un coleg sau prieten personal dimineata 7-8-9 ceva de genul ca pe seara adica pe la 15-17 sa ajunga la mine...ar fi stresul mic pentru pesti, iar vanzatorul ar avea o persoana in fata chiar daca discuta cu mine prin telefon...atunci nu ar mai fi un simplu nick implicat in tranzactie, si s-ar plati la ridicarea pestilor, mai incerc am un cumatru care facem 2 drumuri la bucuresti saptamanal dupa marfa la dragonul rosu...beleaua este ca el cel tarziu la 8 trebuie sa plece din bucuresti...si nu am reusit sa il conving sa isi modifice un pic traseeul...si eu sincer am fost de 2 ori la bucuresti pana acum si nu il cunosc de loc....sper ca pe viitor sa gasesc o solutie si poate cel de la care am sa cumpar sa nu fi luat tzeapa gen cum a luat colegul de mai sus, si sa ajunga sa dea pesti numai la cunostiinte, cine stie poate vre-un coleg acvarist o sa pune la punct o retea de tranzit al vietatilor la nivel de tara...uite o idee de afacere
cea mai proasta parte este ca ti-ai pierdut increderea in oameni si altii care nu au rute directe sau inseamna mai multa bataie de cap din partea vanzatorului legat de transport nu o sa mai poata sa achizitioneze diferite produse sau vietati, eu incerc de vreo luna sa gasesc o solutie sa iau pesti de la tine dar nu am nici o sansa cu transportul...daca ia-i trimite pe tren fac vreo 15-16 ore pana la mine....si saracii ar fi foarte stresati...si cu cine am vorbit cu masina nu are cum sa se abata de la orarul de transport...dar poate la o vanzare mai pe la anu` poate am sa gasesc o solutie....imi pare rau de ce ai patit....iar tzeparul asta de la slobozia nu isi da seama ca a pierdut mult mai mult deca a castigat....
nu este vorba de amperaj.....in ups aia sunt acumulatori nu baterii, pt acei acumulatori sunt facute niste punti speciale care nu se merita a fi inlocuite pt a monta un alt fel de baterie (sunt punti foarte sensibile, chiar si un soc mecanic mai dur le pot deteriora)....de aia ti-a iesit fum din ea, trebuie sa schimbi acumulatori, dar in functie de model acumulatorii ajung la cca 60-70% din pretul ups-ului, deci decat sa dai pt. un set de acumulatori 120-180 de lei mai degraba iti face un calcul la consumul instalatiilor de la acvariu si iti iei o sursa noua...
trebuie sa faci un program de iluminat ....de exemplu daca e platat acvariul tii lumina aprinsa in intervale de 4-5 ore....daca nu este plantat mai putin....trebuie sa tii cont si de lumina naturala din camera......de ce fel de plante folosesti in acvariu....si mai ales sa incerci cu programul stabilit sa nu stresezi pestii.....
salut, iti pun un tabel de specii de pesti uzuale si cu ce specii pot coabita.....in poze am vazut ca xifo este mascul si 90% si molly tot mascul...in tabel angelfish este scalarul, swordtail xifo....restul te prinzi tu....citeste topicurile pt incepatori, si cu multa rabdare si cu un buget relativ mediu poti sa iti transformi acvariul in coltul de natura visat....APE LIMPEZI si mult noroc.....si la cat mai putine dezamagiri

Forum Index » Profile for anykin » Messages posted by anykin
Go to: