Acel buretel este infim,nu va fi capabil vreodata sa sustina colonie de bacterii suficienta vreodata. Singura sansa de a coloniza bacteriile benefice sunt in substrat,iar aceasta ciclare dureaza mai mult. Am avut si eu si inca am un diversa de 25l,la care am adaugat inca un filtrulet minuscul la fel ca si cel ce l.am primit la acvariu,asta pentru a spori circulatia apei ,si faceam schimburi dese de apa,la 2/3 zile. Asta pana cand s.au colonizat niste inele ceramice din filtrele mari si le.am bagat in acvariul de 25 pe post de rezerva de bacterii benefice.
Cel mai important factor al filtrarii sunt materialele filtrante,unde cu cat mai poroase cu atat mai mult loc de pastrare al coloniilor,iar cel mai uluitor lucru la acvaristica,ezte ca un acvariu mai mic e de 10 ori mai greu de intretinut decat unul mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca o cantitate de apa mai mica se murdarestemai repede decat 100 de litri de exemplu. Acel diversa de 25l este acum un loc de pastrare a plantelor de pe malul unui rau, iar cand e nevoie devine maternitate sau spital
Iti dai seama ca prefer varianta voalata,mai ales la anciatrusi,insa avand in vedere ca sunt de la tine,ii iau si cheli ^^ daca nimeri 2/3 voalati,ar fi un bonus
Koala,iar suntem la subiectul acesta ^^
Cei mai feroce guppt pe care i.am vazut mancandu.si puii in totalitate,au fost black moscow. Nu stiu daca tine de rasele de guppy,insa crede.ma ca ii terminau,nu se lasau pana nu prindeau tot c3 vedeau miscand. Foarte rar am reusit sa pastrez 1/2/3 pui din diferite nasteri,pt ca nu apucam sa ii vad la timp,iar cand ii vedeam,vedeam cum toti sunt la vanat de pui chiar si printre plante,nu se lasau pana nu ii prindeau,fugareau prin tot acvariul,aveau mereu burtile pline. Acum mi.am luat niste endleri,ceva modele aproape corcite,unde mi.a fatat chiar ieri o femela. Au inceput si astia sa ii inghita,mai precis o femela galbena ii fugarea pana si.a umplut stomacul. Azi vad ca inca mai am pui,in situatia in care am f multa planta invaziva,lasata sa creasca precum un mop. Mai am ceva pui si din fatarile anterioare ale altor endleri, insa doar cativa pt ca mereu sunt mancati. Nu stiu cum de tu chiar nu crezi ca asta chiar se întampla. Nu as vrea sa zic asta,dar te rog crede.ne si chiar citeste sau vezi pe youtube. Repet,black moscow ce ii aveam,erau foarte inversunati. Nu am pui decat ce am pastrat cine stie cum.acum ii corcesc cu endlerii,sa vad ce iese din ei,fiindca din black moscow am ramas doar cu 3 in urma multor socuri termice de care au avut parte iarna asta datorita pisicilor ce se jucau pe langa prize si le stingeau din buton,apasandu.le in fuga.
Stiiiu,cand i.a ramas in gat oscarului si fugea de nebun prin acvariu. Asa a patit un bala shark de.al meu cu o pietricica de substrat prin 2012,i.a ramas in branhii. Eu ma refeream la pui,in caz de se multiplica dupa ce ajung astia maturi. Puii ce mi.i dai tu or sa stea separat intr.un cub de 100l si in acvariul cu vivipari pana cresc,o sa ii impart 10/10. haide mai,asa ma crezi ^^ ?
Vreau 20 ) nu ca as avea nevoie de atatia,dar sa te scap de ei. Am mai multe acvarii si vreau sa am si mai multe. ma gandesc ca or sa se inulteasca si la mine,asa ca de.aia nu vreau mai multi. Am noroc cu oscarul,ca or sa mai manance din ei.(da,am oscar si ma laud ) l.am salvat de cand era pui si mi.a nenorocit 300 de gambusia in 2 saptamani,dublandu.se in dimensiune(cea a stomacului)
Nu.mi arunci si niste blue acara ?
Glumesc cu blue acara,evident ^^ insa cam asta ar fi proiectul. Oscar,un banc de jandarmi si 4/5 acara
Nu,filtrul se decicleaza intr-adevar destul de repede,mai ales daca nu ai material filtrant destul,dar chiar si cand e vba de bureti,dureaza 5/6/10ore,daca e in apa. Filtrele se decicleaza rapid daca sunt uscate materialele filtrante de tot
Vin si eu cu un sfat important: nu mai lasa acea persoana sa aibe grija de pesti,acele alge au aparut de la faptul ca pe toata perioada plecarii tale,lumina nu a fost stinsa deloc, ca sa nu mai zic ca din spusele tale despre cum ai gasit acvariul, acea persoana a suprahranit cu borcanul pestii
Diatomele pe pietre,respectiv pietrele cu culoarea aia data de alge, este unul din lucrurile pe care le iubesc f mult in acvaristica,asta e si motivul pt care imi plac cel mai mult hardscapeurile. Nu mai periati atata,nu mai spalati atata si lasati natura sa isi arate frumusetea ^^ asta e o chestie personala bineinteles,dar mereu imping oamenii in a nu mai face atatea chestii perfecte,un acvariu salbatic-looking e superb
Haha pai forumul nu are cum sa fie plin de viata,pt ca majoritatea dintre cei vechi au patit ca tine,au ajuns la un anumit apogeu si de acolo nu au mai avut ce sa scrie...apoi au inceput doar sa citeasca,pana cand au ajuns sa jntre doar din cand in cand. De aceea,trebuie sa ii mentinem in viata pe cei noi,dar nu putem face asta doar eu cu adrian ^^ prin urmare,spun ca avem nevoie de tine cum si tu ai nevoie de noi,pt a nu iti lasa pasiune de izbeliste. Let.s see those anubiasi inviati
Nu pot sa zic decat:"rusine"(asta legat de lene). A nu iti baga mana in acvariu sau a schimba prin el random stuff,te face chiar mai mult sa nu te atingi de el. Eu mereu schimb ceva,chiar daca nu schimb nimic de fapt. Urmeaza sa ma mut din nou,deci voi schimba din nou.
Ontopic1:vreau si eu ancistrusi,cand ai chef sa donezi,anunta.ma sa.ti dau adresa.
2: nu mai lasa acvaristica deoparte^^
3: baga niste Lorna Shore: immortal in timp ce bagi mana prin acvariu ^^(dar nu pe tel sau boxe infime)
Am facut deja un biotop in 25 del cu niste muschi de stanca,feriga,diferite tipuri de n plante ce nu le cunosc dar ddragute,nivelul apei fiind putin deasupra substratului,muschiul sj plantele fiind la suprafata montate pe pietre,acvariul fiind acoperit cu folie,apoi cu capac si neon. daca ziceti ca se dezvolta frumos,maine o sa incerc sa gasesc din nou desi nu stiu ce sanse mai am,nivelul apei a crescut odata cu ploile accentuate