Message |
|
waterlife wrote:
waterlife wrote:
Blue14 wrote:Aia de pe piatra aia nu mai au aiptasia, oricum inainte sa ii trimit ii verific si daca e ceva inlatur dracoveniile....
De cand cu hiposalinitatea nu prea mai a aiptasii (de aceea o sa-mi iau pepermint si nu imi mai iau tomentosus).
ai ancercat cu no3-po4 x cu seringa de insulina direct in gura
frumosi zoasi aia roz din poza sant ai tai
Daca e vorba de poza de profil e sun-coralu-l care mi-a murit de la hipersalinitate, de la leduri si de la aparatul foto a iesit poza roz!
Aveti pm!
|
 |
|
waterlife wrote:
Blue14 wrote:Aia de pe piatra aia nu mai au aiptasia, oricum inainte sa ii trimit ii verific si daca e ceva inlatur dracoveniile....
De cand cu hiposalinitatea nu prea mai a aiptasii (de aceea o sa-mi iau pepermint si nu imi mai iau tomentosus).
ai ancercat cu no3-po4 x cu seringa de insulina direct in gura
Nu am incercat, am cateva mari, sa incerc sau sa las pepermint-ul sa isi faca treaba?
|
 |
|
Va tot sfatuiam pe voi sa va faceti reef-uri dar pana la urma vreau si eu sa imi fac si unul de apa dulce......
Ca atare stand si gandindu-ma cum sa il fac, sa stabilesc cum il fac m-am dus prima data spre un ADA 60p dar la el s-ar fi adaugat un filtru eheim extern, lampa, sistem co2 si lista contiua.......
Un set up cu fertilizare ada si totul de la ei m-ar fi costat enorm asa ca m-am decis sa merg pe schema Dennerle......
Ca atare imi voi lua un Dennerle de 10 litri, scaper's soil, un eheim ecco pro 130, un sistem co2 si fertilizanti dennerle......lampa dennerle de 11w
E un set-up "de birou", il fac mic din cauza bugetului care trebuie sa imi ajunga si la marin, plus ca economisesc de controller Progeus!
Ca si aquascape o cioata, anubias pinto, gazon monge carlo si alte plante de efect.....
Pesti o sa pun cativa Borraras sau un Betta!
As merge pe fertilizantul dennerle all in one pentru acest micut dar vad eu......
Ce sistem co2 sa folosesc, sa mi-l iau pe cel mini de la tropica?
|
 |
|
Da, fox e frumos foc!
|
 |
|
Laurentiu A wrote:Este precis modelul asta? Am si eu unul identic de cativa ani dar nu l-am folosit niciodata. Urmeaza sa plec in concediu si marea dilema este: sa renunt la metoda prietenului de nadejde care sa hraneasca pestii o data la doua zile pentru un hranitor automat!?
Mai bine prietenul de nadejde, la un acvariu ca al tau se pot intampla adevarate tragedii.......
|
 |
|
ciprian wrote:Si ce faci !? Mai cumperi unu'..Cum le legi !? In serie sau in paralel !?
Nu, pe asta facut il tin de back up....
|
 |
|
georgemonda wrote:
Blue14 wrote:Ai dreptate!
Eu nu fac upgrade deoarece daca imi fac un bazin mare ramnae chel ca nu am bani sa il umplu!
poi iti vinzi tableta
Nuuuuu!
Pentru mine Tableta, Telefonu, imprimanta jmechera, acvariul si rareori laptop-ul tatalui meu sunt vitale!
Saptamanile ce urmeaza imi spun ca ma paste un acvariu de apa dulce.......la apa dulce nu mai e asa de costisitor cu plantele si pe viitor o sa imi fac un fowlr mare pe care il voi transforma treptat in limita bugetului in reef!
|
 |
|
Ai dreptate!
Eu nu fac upgrade deoarece daca imi fac un bazin mare ramnae chel ca nu am bani sa il umplu!
|
 |
|
Da......mai bine face upgrade ca asta nu e din ultraclara!
Poa' face Radu upgrade la bazinul lui Pavelescu si cand se intoarce are si el o surpriza!
|
 |
|
darthradu wrote:Pai ce-ai facut maestre?
mi-e frica sa nu cumva sa nu fie sigur.....il testez maine
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu dau gaura, intrebarea era legata de dimensiunile sumpului si de compartimentarea lui.
Pentru un sump asa mic nu recomanda mai nimeni compartimentarea, mie shubi mi-a zis sa nu il compartimentez, asa poti face si tu!
Il faci tot din plexiglass sau de data asta din sticla?
Eu zic sa il faci mai inalt ca trebuie in caz ca se opreste curentul sa stocheze apa de pe teava si etc.....
|
 |
|
Ma gandeam ce masa ai atat de lunga sau pe ce il pui.......
Asa poti sa iti pui un skimmer decent, nu cu piatra de aer......eventual un ats.....
Nu ar avea de ce sa nu mearga!
Poti sa dai gaura in bazin simplu ca am vazut in afara multi care dau gaura in spate la dennerle deci nu ai avea nevoie de overflow box sau Mame Overflow!
|
 |
|
7 metri lungime?, suna misto!
|
 |
|
Cumpar un sistem ato!
astept oferte!
|
 |
|
paradoxx wrote:Frate. Te complici, crede.ma. e alegerea ta, si este f buna sa iei ceva mai sigur, dar.. .al meu ce are? Sunt de acord,se face curbura,dar este una normala, am vazut acvarii de zece ori mai mari care au aceeasi chestie. Plus ca asa zisele intarituri ale mele se pare ca sunt mai mult ca rol de suport pt capac, ori linie de nivel al apei sa nu il umpli pana se rupe lipitura siliconului sau se sparge sticla  glumeam.uite, cu banii dublii ce ii dai la ala, plus transportul, de 3mil jumate iei si filtru si substrat si acvariu de pe aquariumprest. Plus ca,al meu se tine bine, si oricum, daca nu ti se sparge acvariul in casa, cum mai simti si tu ca traiesti,ce rol mai are viata???
Pai vrea sticla ultraclara!, si tu daca ai incerca-o nu ai mai zice asa!
|
 |
|
kirucd wrote:Pai pe ala pe care? De cat ai filetul la flansa? daca e filet de 3/4" atunci iti trebuie cot de 25-3/4" si teava
de 25. Daca filetul are 1/2" atunci iti trebuie 20-1/2" si teava de 20. Pentru cotul de 25 iei teava de 25,
pentru cotul de 20 iei teava de 20. Teava o lipesti de cot cu tangit. Ca sa izolezi asamblarea filetata
iti trebuie banda de teflon pentru apa.
Am de 25 deci de 25.....cumpar si tangit si teflon...
|
 |
|
Eu zic daca il faci din sticla de 6 sa te limitezi la maxim 36h (ca acvariile ada)...
Esti sigur ca o sa il privesti din laterale?, ca mie imi pare rau ca am facut acvariul full din ultraclara ca spatele nu conteaza si rar privesc din laterale.....
|
 |
|
Deci il iau pe asta http://www.acci-piscine.ro/tubulatura-si-fitinguri-pvc-u/313-cot-mixt-pvc-u-90-grade-lipire-x-fi.html
Tre sa mai iau inca ceva ca sa izolez infiletarea sau nu?, teava de cot o lipesc cu tangit?
Pentru cotul de 25 tre saniau teava de 20?
|
 |
|
Akaiu wrote:
Blue14 wrote:
daca gasesc teava la romstal maine maine imi si mareste domnul Marius gaura!
 Mai Blue vrei sa-l acuze careva pe domnul Marius de ..pedofilie? Mai asteapta si tu pana faci 18ani!
Gaura de la acvariu!
|
 |
|
kirucd wrote:Nu merge sa lipesti nimic in tank conectorul ala, e din polipropilena sau polietilena. Nu se poate lipi
PVC de polipropilena sau polietilena. Eu te-am intrebat initial daca flansa e din PVC si ai spus ca da.
Nu e din PVC.
Nu stiam din ce e, credeam ca din pvc, de i sa iau un cot de 25 mm cu filet la care sa conectez teava?
|
 |
|