Eu iti recomand Eheim 2213 ptr acvariul tau, asta e in jur de 340 de RON, pe care il lasi sa mearga impreuna cu filtrul intern 2-3 saptamani dupa care scoti filtrul intern, are si spray bar .
Nu te sfatuiesc sa-ti cumperi "chinezarii" ca si filtru extern . Aici pe forum cam toti o sa-ti recomande Eheim sau JBL .
Daca ai CO2 nu e bine sa valuresti apa prea tare la suprafata deoarece se iti iese sa zic asa mai repede CO2-ul din apa .
Parerea mea personala este sa bagi doar Siporax de la Sera in filtru si eventual un burete grosier in partea de sus , sau sa pui un burete grosier pe "intake" la filtru (care sa-l cureti sa zicem saptamanal) si atunci poti sa renunti la buretele din filtru .
Schimbi materialul filtrant din primul sertar de jos prima data , lasi filtrul sa mearga asa vreo 4-5 zile si abia dupa aia schimbi materialul filtrant si in al doilea sertar , asta ca sa nu omori toate bascterrile odata cu schimbarea materialelor filtrante .
Da , trebuiesc umplute dar in asa masura incat sa poti sa pui celalalt cos peste el lejer , adica sa stea etans unul peste celalalt , fara spatiu intre ele
Si sa poti inchide usor capacul filtrului . Daca are 2 litri un cos atunci iti trebuie 4 litrii de siporax deocamdata
In privinta filtrului iti sugerez sa faci asa , de jos in sus :
Sertar 1 : arunca inelele ceramice si pune Siporax de la Sera (sau micromec JBL , Eheim substrat pro sau Matrix de la Seachem , in functie de ce buget ai) filtrare biologica ;
Sertar 2 : Arunca carbunele activ pune Siporax de la Sera (sau micromec JBL , Eheim substrat pro sau Matrix de la Seachem , in functie de ce buget ai) filtrare biologica ;
Sertar 3 : lasa burete si perlon deocamdata sa ai un pic de filtrare mecanica si mai vedem pe parcurs
Am luat un reductor de la greenaqua.hu pana la urma , upaqua co2 regulator .
L-am montat pe butelia de 2 kg noua si uite ce imi face presiunea de lucru , nu este constanta deloc , se vede in film , difuzorul este Tropica 3 in 1 si a functionat perfect tot timpul .
Cum incerc sa ajustez reglajul fin de la 1 bps sare direct la 5-6 -7 bps habar nu am cate bps nu mai pot sa numar asa repede .
Ce parere aveti , din ce cauza se intampla acest lucru ?