[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: LauraP
Forum Index » Profile for LauraP » Messages posted by LauraP
Se pare ca a fost o zi "fierbinte".
Bine ca ai rezolvat, dar asteptam poze!
(intr-adevar Albulescu e simpatic foc. Seamana cu un Salarias la moaca.)
Intrebare: la cat timp inlocuiesti buretii si perlonul in canistra? Am citit ca umblai saptamanal la ea acum ceva timp, dar n-ai specificat asta.
Poti face un experiment si sa lasi 1-2 sapt canistra fara ele... Cred ca o sa ai o surpriza placuta.
LE: Fungia nu arata prea bine.... Ce face anemona? Nu se plimba? Stau clownii in ea?
Ce ai facut prin casa? Vopsit, curatat chimic ceva? Ceva pe baza de alcool poate? Ce ai schimbat?
(Overskimming si poate si un uv pt a indeparta din surplusul de bacterii? Desi ele ar fi pe pietre, geamuri, nu in masa apei... Mos, ce zici?)
Nici creveti!!!!

On-topic: lista arata fain, e bine unde s-a ajuns.
Cred ca nu o sa ai regrete referitor la culori si comportamente.
Pot sa te invit sa vezi cum fac 2 dungate si vreo 4 albastre. Au batut un Hepatus de vreo 11cm de ma gandeam serios sa-l scot... Saracul (fiind mare) s-a gasit sa se bage in vizuina uneia (cel mai mare loc dintre pietre), care il ataca din 5 in 5 sec... atat de insistente si obraznice n-am vazut...
Phuaaaaaa. Arata bine!
... Stii cum o sa fie cu corali pe ele? Mi-nu-nat! (adica niste GSP, niste zoantusi, palythoa, niste xenia si discosome nu mai inseamna fish-only Schimba numele!)
Apuca-te si creste gazon sa pui in spate
Frumoaaaase noile achizitii! Mult mai frumoase decat alea mici
Ricordea! De unde Ricordea? (Ce conditii trebuie sa ii asiguri?)
Cei mov sunt zoasi sau paly? Nu am un reper la cat de mare este palaria... Oricum, faini, stii ca sunt fan "floricele".

Cu pompele cum mai stai?
Eu am avut (de rezerva) altele noi, asa ca am inlocuit prinderile cu unele "din cutie", am bagat o curatare serioasa la geamuri si de atunci stau bat.
Am avut un sist Boyu de 4pompe, cu magnet - excelente pt geam de 10mm. Si se potrivesc la majoritatea chinezariilor noastre. (Ia vezi daca Stefan are ceva magneti pentru astfel de pompe, daca nu poate facem o comanda comuna la chinez, ca si eu am nevoie de ceva plastice pe care nu le gasesc...)

Totusi un FTS?
Da. Ideea este foarte buna, dar cu acelasi amendament pe care l-a evidentiat Dragos, si anume faptul ca multi avem intaritoare la acvariu, deci necesita pentru unii o modificare la sistemul de prindere.
Si as mai adauga ceva, mie mi-ar folosi, inca o prindere la jumatate, sa pot ridica fragurile spre lumina, sau varianta cu mai multe "picioare" de dimensiuni diferite
Salutara ideea, suntem multi carora ne foloseste!
(ps: o sa vreau si eu o rama sa pun o plasa deasupra acvariului, discutam in privat)
Incepe sa arate fain
Toti coralii arata bine. Anthelia aceea albastra o sa umple piatra cat ai zice ... "Reef".
Cum mai stai cu testele? Si ce ai in cutia din plexi?
Solutia este simpla: se prezinta cate una bucata prieten cu cate x (numar variabil in functie de disponibilitate) bunici de apa RO si lucrurile se misca mai repede
Pentru schimburile de apa merge mai usor...
Coralii necunoscuti cred ca ar fi:
- primul: un SPS, cel mai probabil o Stylophora sp.
- al doilea: un LPS, o Platygyra sp.
Faina idee!
Sunt tare curioasa cum merge aplicarea ei. O sa urmaresc indeaproape.
Lasa schitele 3d si foloseste timpul pentru partea practica....
Bucura-ne ochii cu poze, ca vorba celebra "o poza face cat o mie de cuvinte"...
(daca ne primesti pe toti 4, poate oi ajunge si eu vreodata sa vad "cu ochii mei" instalatia. De preferat secolul asta.... )
Exact! Si creste in buchetele, uneori cu micile puncte albe. Fac si eu maine poze...

Cu privire la Florica: nu cred ca si-a mancat tovarasul. Impartea (din toamna) cu 3 Peperminti un teritoriu de 25x25cm, asa ca mai degraba s-a ascuns teribil de bine.
(De cand e la tine eu nu mai vad nici unul din cei 3 cred ca s-au suparat.)
Oricum, am vazut ca ei noaptea ies din ascunzisurile lor....
Este cu siguranta o alga rosie, unii zic ca este invaziva, altii nu, din proprie experienta iti spun ca se prinde temeinic de piatra si desi Tangs-ii ciugulesc orice rest de acolo, ea se incapataneaza sa tot apara...
O gramada de poze pentru identificarea algelor rosii: http://saltaquarium.about.com/od/algaemarineplantcare/ig/Red-Algae-Photos-Gallery/
LE: nu stiu cat de clar se vede, dar cred ca este Grateloupia phuquocensis, altfel colorata. Ionut Latcan parca avea, si mai era cineva.. Aaaa, Bilti Asa arata Roland?
Excelent!
Multam pentru pont!
Da. Cu siguranta merge... Dar nu mai putem face reglajul pe inaltimea acvariului ci doar pe adancime. N-ar fi asta o problema, dar cel mai important este ca pompele sunt mult mai grele decat cele de 3000l/h si sistemul de prindere este un pin pe suportul cu ventuze care intra intr-o gaura din corpul pompei. Trebuie adaptat un astfel de pin cu o talpa, ca un cui care sa prinda pompa de brida.
Mai exista un aspect interesant, care dupa mine cauzeaza desprinderea ventuzelor cand sunt mazgoase, si anume faptul ca vibreaza destul de tare, pur si simplu le vezi ca oscileaza... Ma gandesc la Uurile acelea ca o sa tot dea in geam - si nu e prea bine...
(Ma tot intrebam eu de ce Koraliile sunt mai scumpe, ca tot pompe de genul asta sunt.... E, poate una din diferente este asta cu ventuzele...)

Roni, ce grosime are geamul? Cred ca la tine este mai subtire, dupa dimensiuni, si ar merge sa cauti niste pompe mai de soi. Ai corali faini si le merge bine, incat sa faci un upgrade al pompelor...
Nu stiu la Roni, dar la mine nu prea merge asa usor... Am 17mm de "patruns"... Nu am gasit magnet sa promita sa stea...
Eu am sters geamurile, am spalat ventuzele, si tot am ajustat pozitia pompelor de 3 ori azi!!! Pur si simplu se intorc in jurul axei, cu tot cu suportul cu ventuze, nu este vorba de cum sta triunghiul celor 3 ventuze.... Cam 90gr in 12h. Plus: Daca geamul e murdar - pica.
La mine nu e prima oara, dar nu aveam atat de multe fraguri in zona fara flow mare....

E minunat ca toate isi revin.
Concluzia: Roni - mai stai pe acasa si mai freaca geamurile
Si hai sa vedem alte pompe.....
Eu nu-mi dau seama din poze, piciorul lampii este profil U sau teava cu profil patrat? Ca in a doua puteai baga firele sa nu se vada... Presupun (na, ca folosesc si eu cuvantul asta) ca soriceii sunt pentru a tine cablurile, nu?
Incerc si eu un design similar, multumesc de poze!
Lasa ca o sa se umple de corali.
Pastreaza locurile "in fata" pentru bunaciuni
Ideea cu GSPul pe spate mi se pare minunata. Intr-un display mic se si obtine foarte repede.

Cu privire la acvariu: nu tu diatome, nu tu alge.... Urat Domnule, urat!
Mai este loc de corali
Niste Montipore cum nu cred ca am vazut, sau lumina le scoate alte culori?
Si numa un Sun? arata frumos cu polipii scosi. Este pozat dupa ce mancase? Sau sta mai mult timp asa?
Sa vezi cum sunt cei portocalii.... O sa ma interesez sa vad pe unde sunt disponibili.

Sunt interesata de programul de aditii si de urmatoarele teste de apa.

Forum Index » Profile for LauraP » Messages posted by LauraP
Go to: