[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: marian74
Forum Index » Profile for marian74 » Messages posted by marian74

Valorile 450ca si 9 alk sunt perfecte pt orice reef indiferent de nivelul si tipul de populare,dar daca doresti sa obtii culorile cele mai vii pt corali duri,lucrurile se schimba putin.
La aceste valori obtii un ritm de crestere destul de rapid ceea ce este bine dar coralii v-or capata nuante de maro ,caci este favorizata expansiunea coloniilor de zooxenthale.

In legatura cu po4 si no3 trebuie sa intelegi ca valorile de zero te aduc intr-o zona de risc ,in sensul ca un asemenea sistem reduce considerabil coloniile de zooxenthale ,descoperind astfel coralul care lipsind fiind de protectie sub actiunea luminii activeaza propriul sau pigment ,ceea ce creeaza culorile surprinzator de frumoase pe care le vezi in aceste tipuri de sisteme.
Toate bune si frumoase ,dar apare o problema ,coralul numai primeste acizii si proteinele pe care le obtinea din simbioza cu zooxenthalul,iar aici trebuie sa intervii tu ,adica pur si simplu trebuie sa administrezi zilnic acest tip de substante.
un asemenea sistem este fragil ,iar in multe cazuri coralii incep sa se deprecieze de la baza.
Valorile recomandate ,no3 0.25 -0.35 si po4 0.04 0.12 iti ofera o siguranta si stabilitate in sistem.

In mod clar esti pe drumul cel bun ,eu am crezut ca no3 este 10,inteleg ca a scazut la 2.5 .

Cat despre reef foundation nu vad nici un motiv sa-l folosesti,atat timp cat folosesti ca reactor si kal stirer,nici valorile tale nu o cer ,am inteles ca initial ai avut 420 iar acum ai 450 stabilizat ,magneziul tau e bun ,iar in cazul in care doresti poti sa pui mg in reactorul de ca ,aproximativ 10%,dar asta numai dupa ce termini de folosit coraline gro de la red sea.
in momentul in care introduci mai multi fragi ca v-a scade putin ceea ce e in regula iar in cazul in care doresti reglajul il faci cu reactorul de ca nicidecum cu reef foundation.
Daca tu achizitionezi reef foundation pt reglaje atunci inteleg dar in nici un caz nu cumpara reef foundation abc ,cumpara separat cele 3 .
Red sea mai are un produs reef foundation abc+ de multe ori e folosit cu succes ,in special in acvarii echilibrate cum este al tau dar fara reactor ca si kalk stirer,atunci acest produs iti da ca mg alk la valori optimale si echilibrate cu toate celelalte minerale pe care le ai in reef colors .Practic iti ofera totul numai e n ecesar sa dozezi nimic dar nu pt acva rii mari.

o zi buna

o zi buna

kirucd wrote:Aseara a trecut Roni pe la mine si mi-a adus doi fragi de milka, mersi mult Roni
Am facut si un set de teste la apa si am urmatoarele valori:

pH - 8,15
KH - 10
salinitate - 1026
temperatura - 25,5
Ca - 440
Mg - 1410
NH4 - 0
NO2 - 0,01
NO3 - 5
PO4 - 0

Si cateva poze din cele promise, chiar daca inca nu imi ies asa cum vreau, mai trebuie sa invat cum sa folosesc aparatul

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Si primii locatari (exceptand nevertebratele )

image

image

O zi buna,
Dragos

felicitari pt fragii pe care i-ai primit.tocmai din acest motiv doresc sa-ti recomand cateva chestiuni
parametrii pe care i-ai postat sunt compatibili ,acceptabili intr-un reef lps sau de corali moi,
din pacate pt un reef sps nu sunt tocmai preferate aceste valori.

ai doua probleme ,care in timp pot deveni critice
prima problema este no3 ,pt un reef sps ,nitratul este mult prea mare.in functie de tinta ta si anume daca doresti sa accelerezi cresterea coralilor sau doresti sa obtii culori vibrante trebuie sa consideri doua optiuni
pt crestere rapida intre 1 si2
pt culoare 0.25
trebuie sa alegi un mod de a reduce no3 cat mai repede si sa-l mentii la valorile optimale .
a doua problema este po4.
valoarea 0 este inacceptabila,exceptie o fac doar sistemele pe zeolit ,care mentin atat no3 cat si po4 la valori de zero. in cazul tau 0,04 iti v-a furniza toate avantajele pt a obtine culori
intense
in cazul in care tinta ta este reef sps colorat intens,v-a trebui sa faci mici modificari la ca alk ,respectiv incearca sa ajungi si foarte important sa mentii constan valorile de 420 pt ca si 8_8.5 alk.

iti urez succes

Forum Index » Profile for marian74 » Messages posted by marian74
Go to: