kirucd wrote:Aseara a trecut Roni pe la mine si mi-a adus doi fragi de milka, mersi mult Roni
Am facut si un set de teste la apa si am urmatoarele valori:
pH - 8,15
KH - 10
salinitate - 1026
temperatura - 25,5
Ca - 440
Mg - 1410
NH4 - 0
NO2 - 0,01
NO3 - 5
PO4 - 0
Si cateva poze din cele promise, chiar daca inca nu imi ies asa cum vreau, mai trebuie sa invat cum sa folosesc aparatul
Si primii locatari (exceptand nevertebratele

)
O zi buna,
Dragos
felicitari pt fragii pe care i-ai primit.tocmai din acest motiv doresc sa-ti recomand cateva chestiuni
parametrii pe care i-ai postat sunt compatibili ,acceptabili intr-un reef lps sau de corali moi,
din pacate pt un reef sps nu sunt tocmai preferate aceste valori.
ai doua probleme ,care in timp pot deveni critice
prima problema este no3 ,pt un reef sps ,nitratul este mult prea mare.in functie de tinta ta si anume daca doresti sa accelerezi cresterea coralilor sau doresti sa obtii culori vibrante trebuie sa consideri doua optiuni
pt crestere rapida intre 1 si2
pt culoare 0.25
trebuie sa alegi un mod de a reduce no3 cat mai repede si sa-l mentii la valorile optimale .
a doua problema este po4.
valoarea 0 este inacceptabila,exceptie o fac doar sistemele pe zeolit ,care mentin atat no3 cat si po4 la valori de zero. in cazul tau 0,04 iti v-a furniza toate avantajele pt a obtine culori
intense
in cazul in care tinta ta este reef sps colorat intens,v-a trebui sa faci mici modificari la ca alk ,respectiv incearca sa ajungi si foarte important sa mentii constan valorile de 420 pt ca si 8_8.5 alk.
iti urez succes