[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ERSINV
Forum Index » Profile for ERSINV » Messages posted by ERSINV
Message
Super multumesc mult Koala.
M-am linistit ca mi-ai scris tu, si cu poze (pozele sunt foarte Ok) cum stau ei cu neonii.
Trebuie doar sa mai lucrez un pic la duritatea apei.
Despre Branchygobius nu prea se scriu multe la noi in tara; iar pe web-urile americane, se mentioneaza apa salmastra aproape la orice descriere a speciei (doar pe wikipedia.org nu era mentionat musai apa salmasta)
Nu trebuia sa-i achizitionez, dar cum nu se prea gasesc la noi (cei de la petshop i-au adus pentru un client care se pare a fost neserios).
Aseara dupa dupa 3-4 ore de acomodare cu noua locatie le-am dat artemia si mancau (in stilul lor)

Am fost ieri la un pet shop, si am achizitionat 5 bucati de Brachygobius sp. (Cora Lujerului). Citisem putin despre ei , am vazut o oportunitate de a achizitiona aceasta specie si i-am bagat in acvariu comunitar( 126l / plantat 2 filtre intern extern) , alturi de alte specii care nu au nicio legatura cu gobi ( Hemigrammus Rhodostomus,Paracheirodon axelrodi, Corydoras Aeneus, Fundulopanchax Gardneri, Apistogramma cacatuides si altii)
I-am aclimatizat (nu am bazin de carantina) am vazut ca s-au colorat si sunt mai frumosi decat erau in acvariu de la pet shop. De mancat mananca sunt ok.
Cumparand aceste pesti probabil am facut o tampenie, dar acum nu stiu cum se vor descurca in apa dulce (pe care nu o pot face sarata din cauza celorlalti). Pestii sunt de la Estacada Cluj .
As dori mai multe informatii despre ei, si pareri de la colegi care au sau au avut aceasta specie.
Curge si al meu pana se amorseaza complet. Si Aqua Pro la fel facea.
Cred ca dupa ce se amorseaza nu mai curge. Eu il am de un an si ceva si nu a curs in pozitia in care sta de obicei.
Sunt ok 10 pesti in 120 L ?
Stiam ca trebuie minim 200L pentru ciclidele de Tanganyika.
Se aude si el, ideea este ca daca este liniste deplina il auzi. Eu aud si coolerul de la laptop. depinde cat de liniste este in casa. La cat costa merita. Am avut unul super silet Aqua Pro 1200l/h. A fost linistit 2 luni pana am schimbat la rotoare, axuri ceramice bucse. Cand se opera curentul nu mai pornea singur. O porcarie. /hJBL/Eheim nu am avut dar am citit ca nu-s foarte silentioase.
Al meu Sun Sun HW 1000l/,h nu stiu ce debit are, sigur nu 1000l/h dar se descurca la un acvariu de 80x35x45. Aqua Pro 1200l/h avea debit tasnea apa din spraybar la inceput.
Ai grija cu maneta aia nu e pentru reglaz, este posibil sa faci inundatie daca te joci la ea. (poti sa reglezi debitul are e riscant). Am vorbit cu un acvarist care importa filtrele acestea si pentru el nu se regleaza debitul.
Furtunurile nu se colmateaza ca la JBL. Am citit ca la JBL se colmateaza cel mai repede.
Skimmet-ul la Sun Sun este o gluma.

Salut,
Am dorit si eu sa-mi cumpar un SunSun 303a dar nu am gasit si eram in criza de timp.
Am Sun Sun 302 ( 1000l/h) fara UV si sunt multumit de el. De silentios este se aude la aproximativ 1 m in stand.
Fiabil este pentru ca il folosesc de 6 luni l-am desfacut de 2 ori si merge in continuare nu curge.
Debitul nu este cel mentionat pe cutie dar este ok, are spatiu generos pentru materialele filtrante. Depindee cu ce pui in el. Nici JBL nu are 700L/h cum scrie pe cutie
Turul si returul cu care vine sunt ok , poti sa le folosesti.
Vezi ca este foarte voluminos, sa-l faci masuratori inainte de achizitie sa incapa in stand.
Gasesti piese de schimb la el: rotor cu ax si bucse 10 Ron/ bucata, tur/retur 20-30 Ron/bucata, garnituri 8 ron
Nu are debitul reglabil daca il folosesti la un acvariu de 100L iti face furtuna dar poti rezolva problema cu perlon, bureti etc.
In concluzie cred ca este o investitie buna, este ieftin, are loc pentru material filtrant suficient, piese de schimb se gasesc, o sa ai si lampa de UV la el (are un buton si nu poate fi pusa la o priza programabila).
Daca stii de unde sa cumperi SunSun ai si garantie la el.
Daca vrei sa platesti brandul poti sa-ti cumperi unul de firma, doar ca problemele pot aperea oricum iar piesele sunt mai scumpe.
Salut.Sunt si costa unul 8,5 ron.
Merg cu neonii dar sunt foarte mici astia Boraras Brigitae. Trebuie sa le dai mincare de pui de pesti lor si la neoni mancare obisnuita.
Daca iti cumperi Brigitae nu prea ii vezi decat de la 0-100cm. Nu stiu ce bazin ai dar neonii vor parea foarte mari in comparati cu piticii astia.
Eu pe B Brigitae ii tin intr-un acvariu mic de 20l cu creveti (red cherry), am creveti mai mari decat ei.
Zic sa te duci sa-i vezi comparii si vezi daca merita sau nu investitia.
Eu am un Sun Sun Hw 302 1000l/h si sunt multumit de el. Functioneaza la un acvariu de 126l brut. L-am cumparat de nou, a costat 220 ron. Se gasesc piese ieftine la el (7 ron, rotorul cu ax si bucse etc) il am de 6 luni nu a patit nimic
Mai am unul AquaPro 1200l/h o porcarie (a clacat dupa 2 luni). Daca vezi filtru AquaPro sa nu iti cumperi nu merita (un rotor la el costa 50 Ron, nici la Eheim nu este atat).
Daca doresti filtru de firma consacrata, Eheim, JBL, Tetra,Fluval iti recomand sa mergi la Hornbach au cele mai mici preturi.
La Coralis ( Tricodava Dr Taberei) au cu 4,5 Ron/buc.
Am un trio de Ps Nicholsi. Ii tin intr-un comunitar 80x35x45 cu filtru intern aquaball 130 si filtru extern SunSun 302 1000l/h. Acvariul este plantat si nu am mai introdus alti pesti noi de cand I-am adus pe ei. Hrana am doar de la JBL, Sera si Tetra. Meniul este variat inclusiv si spirulina. Le dau si hrana congelata: artemia si ciclopi. Astazi am gasit unul (o femela cred) asa.
Cum sa ma ajut? Nu ma pricep la ciclide, am avut doar Kribensis ( mai am niste puiuti ) dar kribiii sunt rezistenti.
Orice ar fi nu Aqua Pro, l-am inlocuit cu Sun Sun 1000l/h se gasesc si sunt ieftine (200-400lei-cele de 1400-2000l/h). Oamenii sunt multumiti de ele inclusiv eu (il am de aproximativ 1 luna).
Filtrele Aqua Pro au alte probleme mai grave decat Tetratec, cu statoarele si rotoarele Se opreste curentul se opreste si filtrarea. Nu ai garantie la nimic totul este consumabila la Aqua Pro.
Daca poti este de preferat un Eheim, dar unul bun este destul de costisitor.
Am auzit lucruri bune si de JBL.
Preturi bune la JBL, Eheim si Fluval gasesti in Hornbach. Daca ai drum la Brasov sa te uiti o sa ramai placut surprins. Poti sa-i suni de cei de la Hornbach Brasov sa-i intrebi daca au modelul X.
Tu stii ce buget ai si ce iti trebuie.
Ape limpezi .
Asa cum mentioneaza si titlul, caut pentru un prieten un trio(1m+2f) de Aulonocara red ruby. Rog oferte sau informatii.
multumes.
Am avut un Aqua Pro 1200L, cu care am avut numai probleme.
Acvariu pentru care sunt filtrele este un Eheim 126L/brut plantat
De ieri am un filtru Sun Sun Hw302 1000/l.
Plasticele de la Sun Sun sunt mai subtiri si prost finisate decat la Aqua Pro .
Amorsarea la Hw302 se face mai greu decat la Aqua Pro.
Momentan Hw302 este mai zgomotos decat Aqua Pro super silent, probabil mai am aer in el.
Sertarele de la Hw sunt mai prost lucrate, la Aqua pro avem si garnituri de cauciuc la ele.
Hw302 are cuva mai mare, incape mai mult material filtrant, a incaput la limita intr-un stand Mp Eheim 80.
Hw302 are rotorul mai bine lucrat decat la Aqua pro.
Imi place ca la Hw302 se pot roti la 360 de grade furtunele si important cand il scot din priza si il introduc merge.
Pe scurt Aqua Pro pare un filtru de calitate, pentru ca nu este, am schimbat 3 rotoare, unul nou comandat a crapat in 7 zile de functionare. Are garantie dar practic nu acopera nimic.
Am observat ca pentru Sun Sun se gasesc si piesa in Romania cat si in Europa, din ce am citit am observat ca lumea este multumita.
Cine mai are un HW302 sil il foloseste de mai mult timp il rog sa scrie impresiile.
Multumesc pentru sfaturi, dar comanda deja a venit pt Sun Sun HW302. Nu mai suportam sa verific cand vin de la birou, daca nu cumva a fost oprit curentul si filtru( Aqua Pro 1200 ) sa nu isi faca treaba.
Cand o sa cedeza si asta, ma gandesc serios la un Eheim,JBL sau Fluval.
Si ce sa-mi fi luat? De Eheim nu am buget,poate doar de classic.
M-am horatat trec pe SUN SUN SunSun 402B 1000l/h cu sterilizator UV.
Sper sa nu fie ca asta Aqua Pro 1200l/h.
Acum filtru am implinit aproape un an.
M-am gandit sa-i fac mentenanta de sarbatori (am curatat furtunele, mediile de filtrare, buretii, rotorul si axul ceramic, am uns garniturile cu vaselina siliconica etc.)
Surpriza dupa amorsare nu porneste, se aude cum se invarte rotorul dar nimic . Merge daca il pun in functiune cand intra apa in el, imediat dupa amorsare.( Adica il golesc de apa un pic si dupa porneste impins de curentul creat caderea apei din furtune).
Daca il opresc si il repornesc aleluia, nu mai are debit. Am curatat si rearanjat cosuletele si nimic, daca il scot din priza si ii bag nu merge.
Nu face zgomot,are debit dar saca ii tai alimentarea .
Acum sunt stresat pentru ca o sa in concediu si daca Electrica imi face o surpriza sa opreasca curentul o sa am decese in acvariu.
Ce sa ii fac?
Am eu un trio de la Rick, sunt haiosi. Ai mei au crescut au 3-4cm. Sunt foarte rapizi, sunt gri astept sa se coloreze. Momentan sunt intr-un acvariu de 20l, dar vor ajunge in cel de 126l, unde am o varza ( kribensis, ramirezi , killi, coryisi neoni). Cel mai teama imi este de kribensis si ramirezi, cred ca trebuie sa renunt la kribensis (au si puii ii plimba toata ziua prin acvariu) si au pus stapanire de 1/2 din acvariu), ramirezi si cory.
Din ce ai citit, ps nicholsi nu merg cu kribensis, cory si ramirezi.
Am avut si reteta aia de laJBL Proflora eco si tot asa facea.
 
Forum Index » Profile for ERSINV » Messages posted by ERSINV
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com