[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ERSINV
Forum Index » Profile for ERSINV » Messages posted by ERSINV
Am 2 difuzoare ceramice, unul de la Aqua Medic care este spart( dupa o luna facut din cea mai fina si subtire sticla din lume) si unul de la JBL Taifun S. Au mers la Bomba.
Ce am observat eu este ca pe difuzorul ceramic se depune dupa aproximativ o saptamana ceva gelatinos, care poate fi indepartat cu o periuta, dar care imi transforma bulele fine de CO2 in bule mai mari.
Stie cineva ce este acea gelatina si cum sa fac sa nu mai apara?
Daca cumperi un rotor nou poate fi mai prost decat asta pe care il ai. Vine intr-o punga ce pare lipita cu fierul de calcat nu scrie nimic pe ea.
Eu am comandat unul si dupa 1 saptamana a cedat. Acum il folosesc tot pe cel vechi doar axul l-am lasat.
Merge acum. Ai grija la cosulete, imbinarile la ele sunt foarte proaste si daca nu le portivesti bine rotorul devine zgomotos si daca opresti filtrul nu mai functioneaza cum trebuie rotorul.
Sunt praf filtrele acestea, si politica importatorului iti spune clar cat sunt de bune.
Plasticele sunt bune la el,asta apreciez.
Aa, filtrul meu Aqua Pro are camera rotorului cu o gaura la stator. cred ca asa l-am achizitionat.
Cand o pica complet, imi cumpar un JBL 901( am un acvariu de 126l) si termnin cu chinezariile astea proaste. E drept am dat pe el 250 lei+50 lei rotorul dar parca nici un an sa nu tina..
Vezi ca aproape toate produsele AquaPro,Ocean Free, Classica sunt cu probleme. Am avut acvariu Ocean Free cu geam cristal 5mm si se zgaria "singur"si corydorasii l-au zgariat.
Mai am o lampa submersibila de la Ocean free care dupa 14 zile a murit transformatorul. Acum merge I-am cumparat una din piata.

Salut, cu viviparii poti avea probleme cu suprapopularea
Sunt multi pesti ovipari care se inmultesc usor. Unii foarte interesanti ca de exemplu pervicachromis pulcher. Depun des isi pazesc icrele si apara puii ii plimba.Sunt ciclide vest africane pasnice care stau in acvarii palntate si chiar comunitare.
Mai poti sa tii killifish sunt un pic agresivi dar foarte frumosi si se inmultesc usor, depun pe unde apuca dar isi papa icrele. Ii gasesti la crescatori pe forum.
Cauta pe google depre pesti acestia.
Viviparii isi mananca progeniturile trebuie sa fii pe faza. In afara de consacratii xipho,molly, guppy,platy mai sunt guppy endler si alte cateva specii nu foarte aratoase.
Depinde de tine ce iti doresti in acvariu.
Eu am avut vivipara si acum sincer nu imi mai doresc (sunt impartial).
Revin cu noutati! Am facut gris probabil de la neonii cumparati din Hornabch si a faptului ca nu am acvariu de carantina (sunt de 8 zile cu Tetra contraspot si 29C )
Astia mici kribi, au continuat sa nu manance pana ce ea am decedat . Le-am dat asa : Tetra Discus, JBL Novo granocolor, Jbl Novo Color, Tetra Pro Algae si congelata: artemia+ blood worms fara succes.
El parca mai incerca sa manance ea nu incerca si am observat ca nu puteau sa apuce hrana.
Acvariu este plantat am grote ..
Am mai ramas cu el, si ma gandesc ca daca ii mai cumpar o femela poate nu o accepta ca cu asta se intelegea.
Sunt dezamagit de cand am avut noul setup nu am avut decese decat de batranete si dropsy. Imi vine sa imi cumpar unii de plastic.....
Sa va mai scriu de Kribi, au depus icrele le-au mancat ( nu mai sunt) . Problema este ca nu mananca deloc nici ea( nu iese din pestera) nici el care mai sta retras intr-un colt. Ma ingrijoreaza rau astia mici. Sunt de sambata la mine si nu i-am vazut sa manance.
Cand i-am cumparat am mai achizitionat 5 neoni rosii si 2 otto care mananca sunt ok .Mai am 2 ramirezi, care tot asa cum au sosit au mancat. Cand le dau de mancare e agitatie in acvariu toata lumea vrea sa mananca cat mult, mai putin astia.
Ce sa le fac ca postesc intr-o veselie si nu prea sunt activi. La o inspectie vizuala nu par ca ar avea ceva.
Nu ma pricep la kribi. Sa mai cumpar inca o pereche?
Misterul rezolvat, multumesc Koala! Aia micii au depus in "pestera" iar femela nu mai iese de acolo. Sunt cateva icre fiind o pereche de juvenili. Aceasta este cauza pentru care nu mananca/
Dragi Colegi, mi-am cumparat sambata de Hornbach Militari o pereche de Kribensis ( Aia de acolo jurau ca sunt americane ca cu americane le tineau in fine ca la noi ...).
Mi-am ales perechea ( 4-5cm fiecare) , I-am aclimatizat, i-am pus in comunitar (126l Aqua pro Mp, filtru intern+ extern, cu pietris de 2-4mm tot de la HM plantat cu urmatoriii locatari: 12 neoni albastri,6 arlechini, 3 otto, 3 corydoras, 6 killi Markurdi, 2 ramirezi, un peste mic neidentificat de la hornbach pescuit cu RCS + un asasin ).
Ciclidele par fericite in acvariu meu, nu au conflicte cu nimeni si au pus stapanire pe o nuca de cocos - pestera lor.
Ce am observat eu la kribi, este ca nu prea mananca ca restul (cand i-am cumparat am mai achizitionat 5 neoni si 3 otto care parca sunt hamesiti). Le-am dat asa: artemia congelata ( nu se omoara), Tetra Discus o scuipa, JBL Novo nu se agita, ceva cu spirulina de la Tetra nu ii incanta.
Ce sa le dau sa sa le fac pe plac? Nu am intrebat cu ce ii hraneau aia .
Or fi in perioada de imperechere si ar fi un motiv? Sunt 100% o pereche, femela are abdomentul colorat si umflat si tot cerceteaza pestera aia tot ciuguleste la ea, iar mascul e protector cu ea.

Salut, du crabul,carasul si guramul la Animax. Nu sunt compatibili; carasul este de apa rece (20-22C), guramul prefera apa mai calda 24-26C.
Ce volum are acvariul tau, ai plante, ce filtre ai?
Crabul o sa pape in prima faza plantele si apoi o sa se serveasca din pestisori ( noaptea, neonii,guppy, etc). De care crab este?
Ce pesti ai Humbert?
Eu folosesc apa de la retea cu biotopol sau aquasafe la greu, atat la bazinul comunitar cat si la cel cu creveti.
Am auzit ca multa lume pune apa direct de la retea( cei cu ciclide africane) dar la cum miroase a mea (a clor) imi este frica sa nu raman fara vietuitoare.
Deci, la acvariu meu mai merge o pereche de ramirezi german blue.
Cei 2 pe care ii am cred ca sunt masculi pentru ca unu a frumos si dezvoltat iar celalalt e pricajit si mic si alergat continuu.
As putea baga niste ciclide sud americane apistograme?
Asa cum am mentionat va prezint acvariul unde mai doresc adaug ramirezii.
Astept parerile voastre.
Va rog sa scuzati calitatea pozelor.
Multumesc, pentru sfaturi, nu este chiar mediu platanat am Egeria Densa, Vasileria Giganteea, Bacopa C., cladophora aegagrophila. Fac si aditie cu CO2 (JBL Proflora 80 Eco cu difuzor Aqua Medic 100). Fertilizarea plantelor se face cu TetraMin si mai pun si EasyCarbo. Substar nisip Hornbach 2-4 Revin diseara cu poze.
Ma bazez pe cele 2 filtre, cel extern Aqua Pro 7,26l (un sertar cu inele ceramice Tetra, un sertar cu BioBalls si un sertar cu inele ceramice Ocean Free- asa a venit filtru) si cel intern Aquaball 130 pentru reducerea nitritilor si nitratilor.
Sincer acvariu cu populatie enuntata de mine pare cu putin gol, si de aici topicul cu Ramirezii.

Ce sa fac sa mai cumpar 2 ramirezi german blue sa ma abtin?
Salut, Am un bazin nou de 126L (80X35X45 ) filtru Aquaball 130 si AquaPro 1200l/h , incalzitor Jager 100W ,2 neona T8 18W Sylvania
Plantat mediu . Populatie: 3 otto, 6 razbora heteomorpha, 6 fundulopanchax gardneri, 7 neoni, 3 corydoras aeneus si 2ramirezi Mikrogeophagus ramirezi Mi-as mai dori sa cumpar inca 2 ramirezi german blue. Gresesc? O sa fac un macel in acvariu. Pot sa tin mai multi?
Mentionez ca cele 3 cupluri de killi sunt pasnice si chiar alergate de ramirezi.
Multumesc pentru link. il stiu e un fel de biblie pentru creveti.
Le pun si Aquatan de la sera doar sa-i vad fericiti .
Am avut si o pereche de RCS din hornbach neclasificati si unul dintre ai a si murit dupa 2-3 saptamani desi parametri apei pareau ok, doar temperatura era 25.4-26 grade C si gata a dat coltul.

Am si o pereche de snowball si femela e cu oua de cateva zile ( sunt emotionat) vad ca nu le lasa sper sa fie fertile sa am pui ( momentan ouale nu au ochi..)
Ma tot gandesc cum sa le imbunatatesc viata.

Am niste frunze de stejar adunate pentru acvariul cel mare (81l) si ma gandeam sa le folosesc si la asta cu creveti. Daca nu stie nimeni de frunze de stejar nu le pun.
Catappa am vazut in diferite pet shopuri si cu 10 lei nu stiu cate erau.
Scuze pentru postarea la marine! Rog un moderator sa mute la apa dulce .
Le fac pe plac pentru ca am inteles sa frunzele cazute in apa fac parte din mediul lor si frunzele de stejar scad ph-ul exact ca cele de migdal indian.In plus am citit ca si consuma frunze.
Salutare,
Am un acvariu hailea F20 cu preveti RCS .
Cum nu mai stiu cu sa le fac pe plac m-am gandit sa le pun o frunza de stejar( autohton uscata -am si ruginita de toamna si verde uscata) . Trebuie sa tratez frunza intr-un mod anume?
Este o idee buna sau fac o prostie si pierd colonia de creveti?

Forum Index » Profile for ERSINV » Messages posted by ERSINV
Go to: