[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aquaponicus
Forum Index » Profile for aquaponicus » Messages posted by aquaponicus
Dupa 4 zile de tratament cu lumina stinsa si schimuri zilnice de apa nici un rezultat.
Pestii sunt tot decolorati , stau ascunsi, nu mananca si arata de parca ar fi speriati de bombe.
Nu stiu ce sa le mai fac sa isi revina.
Pana sa se intample asta aratau si se comportau ca niste pesti normali.
Multumesc mult de raspunsuri.
Am inceput prin schimburi zilnice de apa de cate 25-30%(ieri si azi) si prin iluminare mai redusa insa pana acum nici o modificare. O sa continui poate reusesc sa ii aduc la normal.
Am sa incerc si varianta cu sare poate cine stie.....
Apa care am schimbat-o ieri a stat la declorinat dar pestii erau de 2 zile in starea aia. Am schimbat apa deoarece am crezut ca poate fi de la un nivel mare de azot in acvariu si am vrut sa mai elimin din el. Am schimbat si azi o parte din apa dar pestii sunt tot in aceeasi stare...
Am sa incerc si varianta cu lumina.
De cateva zile pestii sunt parca speriati. Sunt decolorati, cu dungi negre si stau ascunzi in toate colturile si sub ciobul de ghiveci. Nu mananca si nu inoata si din cand in cand, spontan , fara motiv alearga speriati si se lovesc de décor sau geamuri. Inainte de asta le-am luat puii care aveau deja o saptamana de cand inotau. Initial am crezut ca erau suparati din cauza asta dar acum fiind a patra zi de cand se comporta asa ma gandesc ca poate fi alta cauza. Sa fie cumva vorba de intoxicatie cu azot? Ieri am schimbat cam 40 % din apa din acvariul lor si degeaba.
Acum parca se clatina si dau foarte agitati din aripioarele pectorale. Ma ingrijoreaza ca nu mai mananca deloc si risca sa moara de epuizare.
In acvariu parametrii apei sunt : PH=7,5 KH= 7. Nitritii si nitratii nu stiu ca nu am cu ce sa ii masor.
Nu stiu care ar putea fi cauza si va rog sa ma ajutati daca stiti sau ati mai patit asa ceva.
Cam asa arata pestii acum :

Si un filmulet cu ei la 2 zile dupa ce au inceput sa inoate....

Alta...
De aseara au inceput sa inoate alevinii. Astazi "zumzaie" peste tot insotiti de parinti care sunt foarte protectori. Chiar daca sunt singur in acvariu amandoi parintii se mai zburlesc din cand in cand pe la un geam lateral atacand un inamic invizibil.
Si niste poze cu puietul.
Bine ai venit.
Imi plac puii tai de kribensis. Sa te bucuri de ei si sa-ti creasca sanatosi.
O zi deosebita pentru mine azi.
Desi nu am acvariul complet amenajat si destul de simplist pentru cichlide, calitatea apei a fost suficient de buna pentru a incepe sa se reproduca perechea de Hemichromis Lifalili. Pe la ora 10 i-am observat cum frecau de zor peretele din spate al unei pietre mari din acvariu apoi au inceput sa depuna icre. Toata activitatea a durat pana pe la ora 16. Curios pentru mine e ca doar femela si-a schimbat coloritul devenind mai intens. Masculul mi-a parut un pic cam neinteresat si cam inactiv la aceasta treaba.
Totusi acum patruleaza zona si din cand in cand mai inlocuieste femela la locul depunerii pentru a avea grija de icre. Foarte interesanta aceasta intelegere intre ei si modul cum au acum grija de icre sa le ventileze cu aripioarele.
Pun si un filmulet cu ei de la inceputul depunerii. E facut cu un aparat foto deci calitatea nu e foarte buna. De asemenea si locul unde au depus e un pic ascuns privirii din fata geamului frontal asa ca am filmat de deasupra apei pe sub capac.

Si perechea de Hemichromis lifalili din acvariu. Inca nu s-au adaptat deplin. Masculul e mai "timid" decat femela care totusi vine atrasa de mancare in fata geamului frontal.
Sper sa se adapteze repede la noul habitat.

Azi am achizitionat si o pereche de Hemichromis lifalili. Abia astept sa ii instalez in noul camin.
Acum stau in galetica lor, speriati de pe drum si decolorati insa cumintei.
Urmeaza procedura de adaptare la noile conditii si transferul.

narcis, stiu ca trebuia sa fie nisip fin dar nefiind o specie scurmatoare nu cred c-or sa fie probleme.
Am mai avut o pereche de Cichlasoma Nigrofasciatus ( si astia erau scurmatori inraiti) cu acelasi tip de nisip si nu am avut probleme. Ba chiar s-au inmultit de nu mai aveam ce face cu atata puiet.
Acum 2 saptamani si ceva am lipit un acvariu de 75x35x35 in care vreau sa cresc o pereche de cichlide. De vreo 2 saptamani am inceput ciclatul si intre timp m-am orientat catre specia de pesti pe care vreau sa o cresc : Hemichromis Lifalili sau Cichlasoma Nigrofasciatus. Depinde de care si unde voi gasi mai repede.
Ca dotari pentru acvariu am asa :
-substrat Filtus granit 3-5 mm si Filtus cuart 1-3mm
- Filtru extern homemade burete + Ceramax
- pompa apa Aquael Circulator 650
- pompa aer Aqua Zonic Giant
- Incalzitor 150W
Mai am de rezolvat problema iluminatului dar ii vine si ei randul cat de curand.
Multumesc.
Sper sa gasesc aici toate informatiile de care am nevoie si sa ma mai "luminez" in acest domeniu.
Si o poza cu stadiul la care am ajuns. Cum am mai spus urmeaza capacul si restul de substrat.
Salutare la toata lumea. Sunt Daniel din Bucuresti. Recent am "redescoperit" aceasta pasiune dupa o intrerupere de vreo 6-7 ani. Mi-am amenajat un locsor destul de inghesuit in casa in care am amplasat un acvariu homemade de 75x35x35 cm cu un volum total de 90 de litri. Pana acum l-am dotat cu o pompa de apa Aquael circulator 650 cu un mic filtru interior de burete si inca un filtru exterior tot homemade in care momentan nu am decat ceva burete si 1l de Ceramax. Ca si substrat am ales Filtus granit 3-5 mm si Filtus cuart 1-3mm. Aici mai am de completat pentru inca jumatate de acvariu. Urmeaza completarea cu un capac si iluminat. De o saptamana l-am umplut cu apa si am inceput ciclatul acvarului. Sper ca peste inca o saptamana sa reusesc sa completez substratul si sa achizitionez si un incalzitor de 100W deoarece pana acum apa nu a crescut mai mult de 20 grade.
Ce ma ingrijoreaza pana acum e faptul ca apa e putin tulbure iar din masuratori mi-au iesit urmatoarele caracteristici : pH=8 si KH=7
Daca am gresit sau omis ceva va rog sa ma corectati.
Ape limpezi tuturor.

Forum Index » Profile for aquaponicus » Messages posted by aquaponicus
Go to: