[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RvN
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Message
Pai as dori sa il inlocuiesc cu un sump, dar nu prea curand, undeva spre vara (am notat si cu purigenul, multumesc ;) )
Multumesc mult!

Sper din tot sufletul sa mearga bine asa cum l-am gandit.
Salutare,

Dupa cativa ani in care m-am tot gandit sa incep un astfel de proiect si am renuntat din diverse motive, pana la urma mi-am luat inima in dinti si am zis sa incerc si asta. Prin urmare, voi porni primul meu reef (nano, stiu ca primul lucru care mi se va spune va fi ca este mic, ca este mai greu de stabilizat si de mentinut asa, ca peste 1 an voi vrea sau voi face unul mai mare, stiu si va dau dreptate tuturor care imi veti spune asta, doar ca din motive personale trebuie sa ma rezum la atat, cel putin la inceput).
Deci, sa incep cu echipamentele (o parte le am, o parte vor fi luate in urmatoarele zile):

- acvariul (aici sunt intr-o mare cumpana, am posibilitatea sa aleg intre a folosi scaper's tank de 50 litri sau cubul de 60 de litri tot de la dennerle, sunt 50 cu 50)
- filtrare - stiu, 100 % recomandat sump, insa voi folosi (cel putin o perioada de cateva luni) un jbl e702 cu matrix si siporax (ma mai gandeam si la purigen, nu stiu daca este absolut necesar, dar il am in calcul)
- lumina - lampa de 36 w de la setul dennerle marinus 60 litri (cred ca este indeajuns indiferent ca aleg cubul sau scaper's-ul)
- skimmer-ul bio circulator 4 in 1 (nu stiu cat de util este, il voi pastra si voi vedea singur)
- 1 pompa de valuri Jebao Rw4 cu controller
- refractometru
- osmozor cu nps
- sare de la red sea
- nisip - inca nu sunt decis de care
- piatra vie - 6-7 kg
- 2 fiole de Prodibio Bio digest si 2 de Prodibio Bio optim
- testele de apa de la Salifert (No2, No3, NH4, PO4, CA, MG, PH, KH)
- incalzitor Dennerle 25 w
- in primavara sper sa reusesc sa achizitionez un chiller

Cam astea cred ca sunt, daca nu mi-a scapat nimic pana acum. Ce doresc de la acest acvariu? Sa il fac cat mai simplu si usor de intretinut, va fi populat treptat, dupa perioada de ciclare, cu 1-2 melci, 1 crab, poate 1 steluta de mare, 2 clovni, ciupercute, cativa corali easy (aici vin cu rugamintea sa imi spuneti si mie care sunt acestia, nu ii stiu foarte bine nici dupa nume si nici dupa aspectul lor si nu vreau gresesc) si cam atat.

O sa revin cu foarte multe intrebari si dileme deoarece e un domeniu nou pentru mine (indiferent cat de multe jurnale citesc, sfaturi si probleme de care altii s-au lovit cand te apuci tu efectiv de asa ceva parca se sterge totul cu buretele si uiti tot si esti stresat sa nu gresesti , cum sunt eu acum).

Setup-ul il voi porni saptamana viitoare dupa ce am totul pregatit si ma pot apuca de treaba si o sa postez si cateva poze cu el.

Toate cele bune.
Salut,

Multumesc frumos, am reusit sa prind o reducere foarte buna pentru piatra vie la un magazin pentru o parte, nu stiu daca am voie sa spun aici care ( sa nu ii fac publicitate )si am mai gasit inca o parte de la un coleg de pe forum, asa ca voi ramane doar cu piatra vie. Multumesc frumos oricum.

Pentru am rezolvat, va rog sa considerati acest topic inchis.

O seara buna, Stefan
Asa cum am specificat in titlu as dori sa achizitionez aproximativ 2-3 kg de piatra vie si 2-3 de piatra uscata (de preferat din Bucuresti dar nu obligatoriu)

Astept ofertele in PM sau la telefon 0734.302.364, Stefan
Azi mi-am luat la revedere de la prietenii mei.
Multumesc frumos, ma bucur mult ca a incantat si pe altcineva in afara de mine . Next ... va fi cu siguranta (vivipari am avut toata copilaria, ciclide am avut, atat africane cat si sud-americane - astea doar mici, dar au fost, creveti am avut - destul de multe specii cat sa imi satisfac si aceasta latura, plantat am avut - cu co2, fara co2, jungla sau minimalist, cu bune cu rele am incercat destule......un singur lucru nu am avut si imi doresc de ceva timp si tocmai asta va deveni Next).

O zi faina,

Stefan
Salutare,

Din pacate, acest setup a ajuns la final dar a fost un setup care mi-a adus o foarte mare satisfactie personala si ramane la arhiva personala. Topicul se poate inchide.

Toate cele bune,

Stefan
Conform titlului se vand urmatoarele:

- micro skimmer Eheim 350 in perfecta stare de functionare si estetica - pret 80 ron

- radacina red moor din actualul setup (aproximativ 40 de cm lungime) exact asa cum este in prezent in acvariu - cu moss, microsorum pteropus si Hygrophila pinnatifida
- pret 120 ron

- radacina red moor (aproximativ 15 cm) cu hygrophila pinnatifida si moss - pret 30 ron

- aproximativ 6-7 bucati de roca Seiryu (tot cele din actualul setup, pot fi vazute in pozele de la jurnal) - pret 50 ron

- 2 poturi de anubias nana petite, 1 cryptocorina flamingo, 2 Nymphoides sp. Taiwan, 1 cryptocorina brown si 1 pot de hydrocotila tripartita - 50 ron

- 1 sticla de 500 ml aproape plina de Dennerle Carbo Booster + 8 pastile fertilizante Dennerle Planta Gold - 30 ron

Relatii la telefon 0734.302.364, Stefan

In urma unor modificari majore, am decis sa vand tufa de anubias nana din setup-ul actual, a devenit prea mare pentru acvariul meu.

Pret 80 ron. Telefon 0734.302.364, Stefan
Vand micro skimmer Eheim 350.

Pret 80 ron. Tel 0734.302.364, Stefan
Nu mai am vesti noi, in schimb mai adaug cateva poze.

O seara buna tuturor!
Multumesc Gabi si ma bucur sa aud asta.
Silviu, o sa fac in weekend mai multe poze (fara echipamente si mai detaliate) pe care le voi posta saptamana viitoare.

Pana atunci, un weekend linistit tuturor.
Sper sa nu devin plictisitor, dar nu ma abtin sa nu mai pun o poza de azi dimineata
Multumesc, intr-adevar, tripartita nu o ducea grozav unde era, am mutat-o putin mai in fata unde are parte de mai multa lumina. Sunt foarte multumit de cum progreseaza setup-ul, nu am probleme (cel putin nu inca), nu necesita timp indelungat pentru mentenanta si a iesit si cum imi doream .
Dupa o aclimatizare ce a durat 4 ore, crevetii sunt toti ok.
Au ajuns si crevetii yellow (diseara ii bag la aclimatizare si apoi se vor bucura de noua lor casa), ma gandesc sa mai introduc inca 2 melci Neritina Zebra (au inceput sa imi placa foarte mult ).
Azi am curatat filtrul pentru prima oara de la start (am avut surpriza sa gasesc in el 2 boraras in viata), am curatat si fiecare furtun (foarte utila peria de sarma de la jbl), am tuns moss-ul, schimbat 50% din apa si aspirat substratul.
Ar mai fi cateva ajustari de facut, dar la timpul lor, pana una alta mai adaug 2 poze.
Si dovada ca boraras exista
Desi in ultima vreme nu am avut timp prea mult pentru el (doar schimb de apa 30% la 5 zile si aditie de carbon lichid 5 ml pe zi) acvariul se prezinta bine. Ma gandesc sa elimin buretii din sertarul superior al filtrului (JBL E702 GL) si sa ii inlocuiesc cu inca 1 litru de siporax. A fost populat cu 5 corydoras panda si 10 boraras (din care am ramas cu mai putin de jumatate din cauze multiple - parchet atractiv, intepenit in out-ul de la filtru!!! asta mi s-a parut tare interesant, dar macar cei ramasi o duc foarte bine).
Urmeaza sa mai adaug creveti yellow si inca cativa boraras iar ca plante in viitor, in partea stanga cateva bucephalandre. Restul ramane neschimbat
 
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com