[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Ancistrusii sunt o solutie confirmata in bazinul cu Africani.

Am inca 40-50 de bucati de la 4Cm la 7-8, basca' parintii, in bazinul cu ciclide care se reproduc precum iepurasii pacatosi. (exista mereu: doua-trei fecundate' cu puii in gura)

Ancistrusii, nu se mai reproduc. (baga cota trimestriala de pui... dar devin: pufuleti buni de halit pentru ciclide, imediat ce parasesc scorbura)

Cum tot trebuie sa scap de 30-40 de pui, (ancistrus) nu va aduc cativa? (20-30)
Acuma: offtopicu...

De ce nu este Doctoru online? (a patit ceva? )

Poate stie Administratia.
Sunt interesanti ca forma a capului. (semirotunzi)

Vor iesi in evidenta in bazinul cu "nanay". (inspirata alegere)

Nu au forma de "racheta" ca alti pesti.
Misto platicile

Deja au dunga si punctul pe ele... (ce inseamna pui? ca varsta ori dimensiune)
In poza de la "26" se poate observa ca au aparut exact unde a "batut" soarele.

Sub' umbra de la frunze, nu au aparut. (conteaza si lumina)

La galeata Juwel 240, nu am avut neam de diatome. (ala' a fost ciclat: tot pe rapid si nu a avut ciclide in primele luni)

La galeata cu Oscari, am avut si diatome si muci pe lemn, 2-3 luni... pana a venit Gibilanu.
Acum ca tot vine sezonul rece, merita sa reglezi o plaja de temperatura intre 24-25C.
Scuze de offtopic.

La mine arata asa: (pe sticla nu este nimic. am doi ancistrusi acolo dar nu cred ca este "vina" lor)

image
Dupe' o saptamana de frecau' : Cernavoda - Ploiesti, am schimbat azi, fro' 600L de apa in bazine.

Bembele, incearca sa se reproduca deja... (desi au: 5-6 Cm)

Offtopic: Maine, doi copii la inceputul de scoala si gradinita.

Toata luna Septembrie, ar trebui sa aiba macar 35 de ore, (in fiecare zi) ca sa pot rezolva tot ce este programat la munca...

Am dedus si eu ca exista contradictiile respective.

In foto, este bazinul. (cu poza din 9 August cand abia avea o zi de functionare)

Fac maine o poza sa vedeti cum arata diatomele... (desi am aspirat azi nisip din fata)

Daca se da "macro" pe poza, se poate observa ca pe geam, exista o folie aplicata.

image
Chiar si cu: impardonabila poza cu grauntele de nisip, a intrat pe teava de unde curge crema.

Nu am scris: (uau', foarte misto,) pentru ca nu ma pricep la marine. (inteleg doar "nemo" si nescaiva chestii colorate...)

Ce implica/presupune sa ajunga "astea" asa, nu stiu.

Daca ma uit la lista de Hardware: implica ceva...

Sper sa imbatranesc mai repede, sa am si eu timp sa ma pot ocupa de "asa ceva" . (fara ofense ori text malitios)
Am un bazin inceput' de o luna... 2 ore dimineata, bate soarele din spate in fata lui cam 10-15Cm. (exact acolo am diatome pe nisip)
La bazinul ala: lasi 10 Cm de apa (cu pesti cu tot) si il muti.
Pai tocmai asta este ideea. (daca tot nu trebuie Luni puii, am timp sa ii recoltez.

Alea galbene si alea portocalii' abia varsa gusa si iar se babardesc. (iepuri pofticiosi...)
Si Galbene? (labidochromis caeruleus)

Am deja pui de la 2-3Cm pana la 8-9mm

Cred ca sunt pui si de la Maylandia Estherae ca apar diferit colorati.

Daca doriti, scutur ciclidele si fac ceva armata de pui.

Acum, se merge pe selectie naturala.
Hai sa iti explic o metoda...

Se face cu doi bureti pe teava.

Buretele de jos/capatul tevii trebuie sa fie infundat cu 3-4Cm iar cel de sus, cu gaura completa in el.

Practic: bagi burete de sus si buretele de jos pe teava.

Dupa ce ai buretii, vezi si cum gauresti teava in asa fel incat sa nu ai gauri la mai putin de 2Cm de la marginile buretilor.

Socoteala grosiera a numarului de gauri din teava, ar fi: 20 gauri la buretele de jos si 40 de gauri la cel de sus. (gauri de 1mm)

Gaurirea buretilor se face simplu: O teava de un inch si vezi aici de la minutul 7~. :

Buna manevra cu teava lunga si gaurita la iesire... (daca prin capat, se modifica debitul, stii ca ai gauri infundate)

Intrebarea: Cum ai facut cu burete pe IN ?
Aha... Daca a fost bagat Stability, ar trebui ca Vineri sa fie NO2, tot la 0.5.
Ceva nu este bine la cifre:

Daca inainte de schimbul apei, NO2 a fost ~0.5, dupa 30% schimb, ar fi trebuit sa fie ~0.3-0.4.

Cu ce masurati NO2 ?
flo77 wrote:Cand glumiti si nu vreti sa fiti luat in serios, ce " semne" ajutatoare puneti?

In realitate: nu exista un dictionar a semnelor de pe "net" care' trebuie folosite pentru exprimarea starii relaxate/ambiguii, /BP/MM ori "mood" deductibil...

Este' Latini astia... (in 5 minute, se transforma ca si perceptie)
In principiu' asa ar fi... (ideea este ca nu toti' avem copii mari si pe... (barba/piz*a/cohones' a lor' )

Cand ai un copil mai mic de 3 ani si vrei/trebuie sa fii "si tatic" al copilului: Manevra cu al doilea bazin, nu merge bine ca idee... (in grosu' cazurilor)

Apare constatrea/requestu' : mai bine ai grija de copil decat de, "bazin".... (cum se traduce in familie, termenul: imi bag *ula in acvariu' tau... fii atent la copil)

De aici se deduce: Intamplator, nu toti detinatorii de acvariu au si disponibilitate nelimitata referitor la ingrijirea si atentia orientata catre bazin/acvariu/galetata cu pesti...

Exista momente in care, copilul care abia a invatat sa mearga' pe propriile "picioare" te agata de un deget si te cheama/trage cu infima lui forta si te ghideaza in directia jucariilor ori a altei necesitati curente ori a jucariei la care nu ajunge... (ca este pozitionata prea sus pe raft)

Aici' : apare perceptia si implicit, paradigma in care te postezi ori o percepi' . (ca detinator de acvariu)
_________________________________________________________________________________________________

Mai scriu?

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: