Da jos decorul ala si pune pe spate decor negru...daca nu reusesti sa l dai jos, atunci fa cum a zis Dan.
Dar eu l as da jos cu spirt sau cu orice numa sa mearga. Nu cred ca e decor 3D, daca e 3d e mai greu dd dat jos....
Neoane, as merge pe T5 sau Led, dar pe instalatia ta nu cred ca poti pune T5, doar T8 led, cauta informatii pe net. T8 led la aceeasi lungime.
Sau, iei o lampa led diversa led expert color de 50cm si o pui in capac, asta mi se pare cea mai ok varianta.
https://www.nevertebrate.ro/lampa-diversa-led-expert-color-13w-50cm-27553
flo77 wrote:Ce inseamna perseverenta! Dupa mai bine de doi ani ai reusit sa faci rost de ei! Succes in continuare!
Da, mersi mult!
Am avut sa zic asa noroc ca un coleg acvarist din Oradea a zis ca are melci asolene spixi, atunci mi-a sarit fisa, si a zis ca ar da cativa la schimb pe tylomelania, asa ca am acceptat rapid trocul fara nicio ezitare.
Melcii asolene spixi provin din ungaria.
Lucian L wrote:Ma asteptam sa mearga mai repede dar nu e problema, important e sa iasa bine. Dupa doua saptamani in care amoniacul a fost foarte sus peste 5 ppm am inceput sa fac schimburi de apa zilnice de aproximativ 30% din cantitate. Probabil era bine daca faceam schimburile de apa de la inceput. Acum amoniacul este in jur de 1,5 dar nitritii inca sunt jos la 0,2. Am pus bacterii Seachem Stability conform instructiunilor, apa este limpede, pe lemn s-a format o alga albicioasa. Testez amoniacul si nitritii o data sau de doua ori pe saptamana. Cand imi ajunge comanda cu lampa si instalatia de CO2 o sa pun plantele. Apoi succesiv melci, creveti si pesti cand parametrii apei or sa fie in regula.
hai ca e bine, mergi tot asa!
Ceva poze nu ar strica
Samy wrote: Si eu zic ca sunt inutile testele ph, asta mai ales cand ai injectie de co2 si ai un dropcheker dupa care te iei si iti si dai seama cam ce ph ai .
Nu sunt inutile, sunt bune, dar le folosim mai rar. Sa nu se inteleaga altceva.
flo77 wrote:Poti sa iei de care vrei tu ca oricum nu conteaza. Probabil ca il vei folosi la inceput pentru a-ti face un plan de fertilizare/ ajustare kH sau reglare aparatura CO2. Dupa care , daca tii la sanatatea ta (mintala) o sa-l dosesti intr-un dulap. Daca o sa incepi sa vanezi anumite valori ale pH-ului inseamna ca ceva nu e in regula. La inceput masuram si eu pH-ul destul de des. Acum am mai masurat pH-ul atunci cand foloseam controlere de pH pentru dozarea CO2 sau cand adaug substante noi si vreau sa vad ce efecte au. Mie imi par mult mai importanti kH, GH, TDS. Cat despre pH, deoarece ca si majoritatea barbatilor sunt "colour impaired" prefer sa folosesc un tester electronic. Am prin sertare unul, cred ca nu l-am folosit mai bine de 1an. Acum vreo 2 luni l-am scos de la naftalina caci am vrut sa vad ce efecte au unele substante ptr. "black water" asupra pH-ului.
Da, zici tu ceva.
Si eu am 2 electronice, chiar Hanna ambele, unul e de vanzare Le folosesc si eu rar......mai mult la creveti.
Acum despre influentarea Ph ului din cauza substantelor, te rog scrie o concluzie la postarea mea cu substante pt blackwater, daca ai timp si chef
Verzila wrote:Astazi s-a ivit ocazia sa fac un drum rapid spre Brasov. Sper sa pot ajunge in Hornbach si ma gandesc ca ar fi o ocazie buna sa iau acum testele pentru apa. NH4, NO2, NO3 si PH. Ce spuneti ca ar fi mai folositor pentru un incepator - test PH pentru valori 6- 7,6 sau cel cu interval mai larg - 3 - 10?
Update Ecosfera 3L, 4 luni.
Chiar merge bine pana acum. Sunt multumit.
Plantele o duc bine, frunzele uscate de microsorum petite sunt sursa hrana pt melci si creveti .restul plantelor cresc bine si chiar prea repede.
Vietati, 3 sau 4 creveti red cherry. Melcul ramshorn pus din prima a murit, dar am adaugat luna trecuta 2 pui ramshorn pe care nu i-am vazut si 2 pui tylomelania care sunt ok.
In rest, mergem inainte cu rabdare si incredere
ocean wrote:120/70/65=546 l brut, lemne salcie creata, am la discretie
Fain asa. o sa ai vreo 500L de apa net acolo.
Dar sunt curios cum de nu ai facut inaltimea 70cm si nu latimea? sau era deja facut....Tot ziceai tu ca pt altumi trebuie 70cm inaltime si de aceea intreb.