[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sebidamian
Forum Index » Profile for sebidamian » Messages posted by sebidamian

Redeschid topicul dupa mult timp apropiindu-ma de momentul mutarii. Asa cum am planuit, am rezervat un loc special pentru acvariu unde sunt prevazute prize, alimentare si scurgere apa, iluminat.

Avem un spatiu intre cele doua ferestre de aprox 1.9m deci am putea sa ne intindem cu acvariul pe o lungime de aprox 1.4m.

Cunostintele in domeniu sunt foarte reduse. Intentionez sa citesc cat mai mult dar pana acum forumurile de constructii si alte activitati au avut prioritate

In primul rand m-ar ajuta ceva informatii despre constructia mobilierului. Eu am gasit ceva poze din care sa ma inspir...
Faza cu masa si scaunele nu ma intereseaza. Eu as vrea sa am un cabinet simplu in care sa tin toata aparatura si sa maschez tot ce se poate masca: fire, conducte, furtunuri etc

Fiind in camera de zi, as vrea sa iasa totul bine si frumos din prima.
scorpionul wrote:La un acvariu asa mare...

Nu am spus ca o sa fie mare. Asa au sugerat colegii pe aici dar depinde ce loc ii gasesc sa se incadreze in peisaj si mai depinde si de alte che$tii

@anedelcu nu e poluare deloc. Si eu sunt cam in aceeasi situatie: bebe de 4 luni. Probabil ca o sa dureze ceva (ani) pana sa se contureze dar...suntem tineri
O sa pun poze in curand cu optiunile de amplasare pentru a alege locul cel mai potrivit. M-am gandit si eu la o mica nisa in perete in care sa am sursa de apa si scurgerea dar nu chiar atat de mare incat sa-mi incapa filtre si instalatii de osmoza. Cred ca astea stau foarte bine in mobilierul de sub acvariu.
Pana atunci trebuie sa ma mai documentez in legatura cu anumite limitari in ceea ce priveste aceste aceste conducte si scurgeri avad in vedere ca intentionez sa montez si o instalatie de incalzire in pardoseala.
stefanp wrote: si uite ca te-ai dus aproape la 500 litri.
Cand ziceam o priza, poate sa fie una dubla/tripla. De la care tragi un prelungitor scurt pana in masuta de sub acvariu. Vroiam sa zic sa nu umbli cu prelungitoare de prin partea opusa a camerei, ca sa stai cu cabluri prin casa.

Mda...500l e oleaca de apa... vedem atunci mai aproape...

Nici eu n-as vrea sa umblu cu prelungitoare prin casa... Priza o sa fie chiar in spatele mobilierului de sub acvariu. Vreau sa maschez cat mai mult conductele, cablurile etc.
stefanp wrote: Daca ti-e frica acum...

Nu mi-e frica Acuma...nu stiu ce intelegi tu prin mare/baban. Imi place sa fac lucrurile bine de la inceput. Sigur ca depinde si de buget, si de spatiu si de altele... dar...sunt inzestrat cu destula rabdare incat sa nu ma entuziasmez si sa-mi iau un bol cu un caras si cu un castel mic pe fund.

O singura priza nu e cam putin?
Salutare!

Cu casa in constructie si cu dorinta de a reveni la o pasiune mai veche, as vrea sa cer sfatul vostru in ceea ce priveste amplasarea (si nu numai) in viitor a unui acvariu.

Stadiul la care ma aflu acum cu constructia este "la rosu". Asta inseamna ca e cheala, fara instalatie electrica, fara instalatii sanitare, fara tencuieli etc. Citind printre randuri pe forum(uri) m-am gandit ca ar fi bine sa imi planific de pe acum locul in care va fi amplasat un eventual acvariu si sa-l optimizez pe cat posibil prin amplasarea instalatiilor electrice si sanitare necesare.

Am citit cate ceva despre "schimbul de apa la picatura". Sistemul m-ar incanta foarte mult dat fiind faptul ca programul meu de lucru nu imi permite o intretinere a acvariului foarte riguroasa. Cred ca va fi destul de usor sa proiectez o instalatie de genul fara costuri enorme si care dat fiind ca imi permit sa gauresc pereti, sa trag tevi/conducte pe sub sape si sub tencuieli, la final nu va arata prea rau.

Astept sugestii in ceea ce priveste atat instalatia de apa cat si instalatia electrica.

Vreau sa va spun ca nu am cunostinte prea multe despre acvaristica. Am mai avut acvariu in trecut dar la nivel de incepator cu buget si cunostinte de nivel scazut.

O sa revin cu detalii, eventual poze cu optiunile pe care le ofera camera unde intentionez sa-l amplasez.

O sa mai dureze ceva timp pana o sa vedeti poze cu un acvariu postate de mine (posibil ani) dar eu sunt inca tanar asa ca...
Salutare!

Sebi ma numesc, nu am acvariu dar intentionez sa am intr-un viitor... M-am mai intersectat cu acvaristica de doua ori in viata la nivel de incepator, fara sa aprofundez foarte mult sau sa investesc sume mari. Prima data cu un acvariu cam de 70l confectionat pe cadru de cornier lipit cu chit pe vremea cand siliconul era ceva extraterestru... A doua oara cu un acvariu de 80l lipit de mine cu ajutorul unui prieten (asta acu vreo 9-10 ani) si la care a trebuit sa renunt din cauza schimbarii locului de munca si al programului.
Doresc acum sa ma informez cat mai mult inainte de un nou inceput la un nivel (sper eu) macar cu o treapta mai sus fata de trecut.

O sa deschid un topic nou la "Coltul incepatorului" cu intentiile mele...

Forum Index » Profile for sebidamian » Messages posted by sebidamian
Go to: