[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sebidamian
Forum Index » Profile for sebidamian » Messages posted by sebidamian
Nu intentionez sa-l construiesc singur, cu toate ca nu am gasit ajutor inca. Ramane geam de 15, inaltime de 650.
Am citit instructiunile. and dau comanda de sticla sa iau in calcul si grosimea stratului de silicon sau merg prea departe?

Gaura pentru overlfow cam la ce inaltime sa fie si ce diametru? Ma gandeam ca in dreptul gaurii sa-i construiesc o cutie si cu o conducta care sa aduca apa pentru overflow de pe fundul bazinului. Are vreo logica?
Cu inaltimea nu stau rau: 190+.

Acvariul inalt il vreau pentru ca mi se pare mult mai frumos. La 600 mai scad 50-70 rama de jos, 70-100 rama de sus...mi se pare ca ramane foarte ingust.
Am inteles dezavantajele cu lumina...poate mai tai un pic din el

Standul il am de 900 tocmai pentru ca suntem inalti si nu vreau sa stam in genunchi sa vedem pestii. Tot ce am vazut in comert mi se pare extrem de jos.
Credeti ca inaltimea de 730 este exagerata? Vad ca majoriteatea pe aici se incadreaza in 600 max. Am primit un raspuns in legatura cu sticla si trebuie sa dau cotele.

Apropos, pot folosi cotele date de acest calculator sau trebuie ajustate? E ok metoda aceasta de lipire?

Am vazut la @koala ca fundul s-ar incadra intre pereti?

Dublura fundului de aplica dupa ce termin acvariul? Ridic hardughia de 200 de kile sa-i pun dublura la fund?
Saptamana viitoare o sa am cadrul gata. Nu am gasit inca sticla de 15... Mai cautam.

Nu va sfiiti cu sugestiile ca nu ma supar. Doar sa nu va certati intre voi
Sugestiile de echipamente, fitting-uri, accesorii sunt binevenite. Link-uri directe daca nu se supara cineva pe aici.
Printre altele am fost sa dau standul in lucru. Inafara de ce am pus mai devreme, va avea doua contravantuiri (diagonale) pe spate si urechi pe laterale si pe fata de sus pentru fixarea pal-ului.
Humbert wrote: daca vrei sa vezi cum arata varianta de care zic eu, poti sa arunci un ochi in linkul de mai jos.
si capacul este tot din pal de 18mm, pe mine nu ma deranjeaza vizual deloc

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/25315.page

Superb bazinul. Felicitari!

Uite o sectiune facuta la repezeala ca sa explic cum am gandit eu faza cu grosimile.
Da, cam asa vreau. Si eu vreau sa acopar partea de jos dar cu o rama din acelasi material de grosime mai mica. Panourile de pal ce imbraca standul si usile vor fi de 18 mm grosime. Rama va fi din pal de 8 mm. Usile standului si lateralele intra sub placa respectiva iar rama o imbraca, in final sperand sa fie la acelasi nivel. Ideea e sa nu am o rama care sa iasa 18mm inafara. mi se pare prea mult.

Pun o poza din jurnalul lui koala poate e mai sugestiva decat explicatiile mele.
Ok, il bagam in lucru cat de curand.

Vreau sa intreb in stanga-dreapta de sticla de 15mm.
Ce anume ar trebui sa mentionez inafara de float eventual extraclara, cantuita, posibilitate de gaurire??
Am mutat picioarele cu 80mm in spate pentru balamale si am adaugat cateva picioare pentru rezistenta. Voi face si ranforsarile sugerate de @koala.

Se aproba?
Stiu Anca, era doar o gluma. Acum lucrez la ranforsare.

Koala, voi folosi aceeasi grosime la ramele de sus/jos, respectiv 8mm dar standul va fi imbracat cu 18mm. Ser sa iasa alinierea.
Ancamarketing wrote:La lungimea aia ii trebuie cel putin un picior in fata si unul in spate daca nu chiar doua.
Piciorele de la colturile din fata le poti face cu 10 cm mai in spate pentru a putea prinde balamalele usilor. Acum depinde si de ce sistem de usi faci, etc

Corect. Un picior in spate, un pas inainte
Si va fi cam asa, acestea fiind si dimensiunile exterioare ale bazinului. M-am gandit la o inaltime a bazinului de ~730mm rezultand o inaltime totala de aprox 1650mm.
E ok asa? Teava rectangulara 40x40. Si ca sa rezolv dilema mea, placa de pal ce va sta pe stand va avea dimesiuni cu 10mm mai mare decat baza cadrului pentru a compensa diferenta de grosime a pal-ului respectiv 18mm pentru partea de jos si 8mm pentru rama.
Pai acum incerc sa invat un pic de SketchUp sa proiectez standul. Nu m-am hotarat daca il vreau imbracat in PAL sau lemn. Oricum ar fi, o sa am un cadru metalic imbracat. Vreau sa urmez exemplul lui koala cu mici modificari.

Imi place ideea de rama superioara (capac) sa se citeasca si jos, in dreptul substratului dar as vrea ca grosimea materialului sa fie mai mica. In cazul asta daca standul are aceleasi dimensiuni cu fundul acvariului, nu pot folosi grosimi diferite pentru rama si usi/laterale deoarece nu se mai aliniaza. Sper sa ma fac inteles...

Intrebarea e: e periculos ca fetele verticale ale acvariului sa nu se sprijine direct pe suport ci sa fie la mica distanta (aprox 10mm inafara)?
Radu_B wrote:Atunci la surse de inspiratie ar trebui sa-l treci pe @stefanp cu "The great Danish"

Da, am uitat sa-l trec pe @stefanp. Danezul e superb dar inspiratia mea in materie de plante este "Incercare de aquascaping", unul dintre primele jurnale citite.
Putin probabil

As vrea sa cresc si ceva plante, fara pretentia de a ajunge la statutul de "plantat".
Bun gasit (din nou)!

Revin cu o continuare a topic-ului http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23405.page#p194952 care este destul de vechi.

Din anumite motive proiectul a fost amanat o perioada destul de lunga dar as dori sa il reiau.

Daca moderatorii considera ca acesta ar putea fi un jurnal, va rog sa-l mutati la sectiunea potrivita.

Avem deci un spatiu dedicat pentru acvariu de aproximativ 1500mm. Apa, canalizare si prize la locul cu pricina.

Am rasfoit putin forumul si am gasit cateva surse de inspiratie cum ar fi @koala, cu marele sau african, idee de baza de la care am plecat in ceea ce priveste design-ul stand-ului si metoda de mascare a conductelor, cablurilor etc si constructia efectiva a acvariului, @adiradu cu al sau Malawi in ceea ce priveste echiparea, sarguinta, design-ul, indemanarea si @kirucd cu Deep Space Nine prin supertehnologizarea si echiparea acvariului si inceputul sau in acvaristica incununat de succes. Sunt sigur ca mai sunt si altii dar nu am citit atat de mult.

Vreau sa fac lucrurile incet, fara graba, sa adun informatii, inspiratie, apoi sa incep constructia si achizitia de echipamente.

Nu sunt un minitehnicus dar nici chiar doua maini stangi nu am. Nu intentionez sa fac totul singur, mai ales ca nu am experienta. Intre timp poate gasesc si pe cineva care sa ma ajute.

Primesc sugestii si reclamatii la orice ora.

De unde incep?

paradoxx wrote:aaaaaaaaaaaaaaaaaaa asa,am crezut ca ai si terminat, m-am uitat la datele postarilor si am avut impresia gresita ca ai terminat de construit casa

Casa am cam terminat-o... sa zicem. Am deschis topicul cand eram in constructie. Acum a venit momentul sa ma gandesc la constructia acvariului

Cum am zis: am tras in perete alimentare apa si scurgere pentru schimb de apa la picatura si prize pentru circulatia facila a electronilor Mai departe as avea nevoie de ajutor, poate ceva recomandari de persoane care ma pot ajuta efectiv cu constructia. Zona Ploiesti apropos...
Stati sa lamurim treburile... Cele 4 poze cu acvariul nu sunt ale mele ci doar cea cu camera goala Am scis mai sus ca sunt poze din care as vrea sa ma inspir in constructia acvariului.

Forum Index » Profile for sebidamian » Messages posted by sebidamian
Go to: