| Message |
|
|
|
cred ca e o greseala de proiectare acolo. pare ca un compartiment al filtrului e la fel de inalt ca acvariul.
alta observatie ar fi ca mai bine ocupai toata laterala. coltul ramas doar va strica circulatia apei in bazin..pentru creveti si cory era suficient si un filtru cu burete. o alta problema ar putea fi marimea compartimentelor. va fi greu sa bagi o pompa acolo.In plus spatiul fiind mic e posibil sa vibreze din cauza sticlei.
era mult mai ok daca filtrul era in afara si putin mai mare.
|
 |
|
|
|
s-au dat . la urmatoarea tura o sa am si pe ceilalti in vedere. Multumesc
|
 |
|
|
|
da, sunt rezervate.
|
 |
|
|
|
rezervate pana diseara.
|
 |
|
|
pentru ca inca nu s-au vandut, se doneaza. alaturi de alte cateva varfuri de rotala si inca una ceva ( nu stiu sigur denumirea)
3 x buc anubias
valabil in seara asta, sau maine seara dupa 19
plantele nu sunt in forma excelenta pentru ca au fost inghesuite, dar isi revin usor intr-un acvariu nou.
predare personala la metrou 1 decembrie 1918 , in seara asta sau maine
|
 |
|
|
|
eu am tinut un acvariu de 112l pe un stand de pal de 2 . dupa cateva luni burta pe mijlocul blatului era vizibila.
depinde si cat de solida este comoda, daca are spatele tot din pal, daca mai are vreun stalp pe jumatate etc. poate ii faci o poza sa-si mai dea cu parerea lumea mai "batrana" .
spor
|
 |
|
|
cei mai multi prefera sa umple canistrele cu materiale filtrante biologice si sa filtreze mecanic separat. Asta inseamna ca filtrul extern se deschide la cateva luni sau mai rar. buretii pusi in canistra se vor colmata mult mai repede, si vei avea nevoie sa-i speli atunci cand debitul de filtrare va scadea.
eu la ambele filtre externe am scos tot ce era perlon/burete, am umplut cu siporax si am adaugat pe intake bureti. bureti gasesti la petshop. sunt facuti sa functioneze cu pompe de aer.
eu folosesc 2 din astea http://www.nevertebrate.ro/Filtru-intern-de-burete
de schimbul de apa nu scapi indiferent de filtru.
|
 |
|
|
|
1. nu inlocui toata apa si nu spala substratul, altfel vei decicla sigur acvariul.
substratul nu ar trebui spalat. daca il speli ai toate sansele sa deciclezi acvariul. cel mai bine cand faci schimbul saptamanal de apa (~ 30%) sifonezi pietrisul.
2. poti lasa filtrul intern in paralel cu cel extern. te va ajuta la filtrarea mecanica. daca vrei neaparat sa-l scoti, recomandat ar fi sa pui un alt burete pe sorbul filtrului extern , pe care sa-l poti spala mai des. astfel vei deschide canistra mai rar si nu vei risca uzura prematura a garniturilor, clemelor etc.
3. daca par ca pot filtra apa si sunt curati nu este nevoie sa-i schimbi
4.nu stiu exact circuitul apei in filtrul tau, dar apa ar trebui sa treaca intai prin bureti, astfel incat la trecerea prin mediile de filtrare biologica sa fie cat mai curatata de impuritatile mari, care pot infunda canalele din medii.
din filtrul extern poti inlatura in totalitate carbunele si il poti inlocui cu siporax sau alt material de filtrare biologica.
5. asta e mai greu de facut. in principiu daca nu ai obstacole gen lemene, plante cu radacini in substrat, acesta se va nivela mai devreme sau mai tarziu
6.filtrarea sigur va fi mai buna, dar nu te astepta ca in substrat sa nu ramana mizerie. deaia ai nevoie de aspirarea substratului la schimul de apa
7. perlonul trebuie schimbat atunci cand se colateaza. Daca ai asa ceva in filtrul extern mai bine il scoti si mergi pe varianta cu burete pe sorbul filtrului. asa nu mai trebuie sa deschizi canistra saptamanal.
legat de curgere, poti inceraca si schimbarea garnturii cu una noua. poate cea veche e ciupita sau rigida.
plantele au nevoie de lumina, substante nutritive potrivite.
ps : toate cele de mai sus sunt informatii disponibile pe acest forum. trebuie doar rabdare si timp pentru citit
bafta
|
 |
|
|
3 x buc anubias
sau schimb cu pomacea
valabil in seara asta, sau maine seara dupa 19
plantele nu sunt in forma excelenta pentru ca au fost inghesuite, dar isi revin usor intr-un acvariu nou.
predare personala la metrou 1 decembrie 1918 , in seara asta sau maine
|
 |
|
|
|
oare putem adapta si un porc ceva la mediul acvatic? ca sa mearga cu palinca rezultata.. si nu uitati de niste ceapa rosie de apa ca trebuie neaparat..
|
 |
|
|
|
in cazul in care spatiul este limitat . am eu un teren la tara . il facem un acavriu urias. ce ziceti? plantat sau ciclide? sau il facem marin, ca tot avem bani?
|
 |
|
|
|
o sa si cumpar daca gasesc ..daca am timp poate trec si pe la dedeman ca e langa mine..
|
 |
|
|
|
ai incercat la categoria de gradinarit/ irigatii?? mai ales la hornbach? sunt separate de cele de la instalatii sanitare etc.
in hornabach balotesti, pe unde trec aproape saptamanal, cred ca am vazut .
|
 |
|
|
|
urmaresc acest post cu foarte multa nerabdare pentru urmatoarea replica.. astept sa intre pe fir ala de tot cumpara guppy , molly si xifo de vreo 2 ani si nu se mai satura. sigur o sa va intelegeti.
succes cu vitrina!
|
 |
|
|
|
NU c02 e problema , ci parghia. eu am cumparat un G6 nou si am folosit si incarcatura. Am observat ca, dupa ceva timp, scapa gaz pe la pistonul de la parghie. acea parghie este gandita pentru o eliberare rapida a gazului, nu pentru functionare continua. in concluzie, e nevoie si de un robinet.
eu am dat cam 80 de lei pe verificare + robinet + incarcare, acum aproximativ un an.
|
 |
|
|
|
pestii au o casa noua . Multumesc
|
 |
|
|
|
As prefera sa-i dau cuiva cu un acvariu mai mare de 100L ..
pestii se ridica din zona metrou 1 decembrie 1918 dimineata inainte de ora 9, seara dupa 19 sau in weekend.
ii dau pentru ca sunt cam mari pentru acvariul meu de 112l si imi cam sapa prin manado din dorinta de a se ascunde.
se pot da si separat.
|
 |
|
|
si poze...
|
 |
|
|
mai exista varianta unui generator electric..totusi ai grija la fumul degajat de cele diesel
si eu as opta pentru un prelungitor electric !
|
 |
|
|
|
da dar , din pacate , majoritatea sunt testoase de florida, adica din petshop, eliberate de "iubitorii de animale". Din pacate aceste eliberari pun in pericol speciile autohtone cu care concureaza direct pentru hrana . Diferenta fata de cele de florida este ca Emys au o dieta de tip carnivor, pe cand specia de forida , considerata invaziva, are o dieta mixta.
|
 |
|
|