[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sv_costin
Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
in ce zona ai gasit-o , poate o poti elibera tot acolo daca e aproape de apa
pai specifica macar zona..daca pot, o iau eu si o eliberez.
nu trebuie tinuta in captivitate, decci nu o dona .
vad ca esti din bucuresti . o poti elibera in oricare din lacurile mari gen IOR , oricum cel mai probabil din unu din aceste lacuri provine. In plus va contribui la efectivul speciei din lacul acela si isi va intalni rudele.
da este sigur specia autohtona.
indicat ar fi sa o eliberezi intr-un lac sau apa cat mai departe de civilizatie.
si da, sunt ocrotite de lege. sunt in foarte mare pericol de disparitie din cauza eliberarii testoaselor de florida , de catre oamenii inconstienti care cumpara o testoasa ,dar uita ca trebuie sa aiba grija de ea in jur de 50 de ani.

pana o eliberezi o poti hrani in apa, cu rame, carne de pui cruda, inima de vita. in niciun caz porc sau carne gatita/ condimentata
disponibila valisneria in seara asta
momentan rezervate
intrucat nu s-au vandut si stau in galeata de vineri,
donez cateva fire de valisneria si 3 fire mari de anubias.

valabil la 1 dec 1918, sect 3 , in seara asta , cel tarziu maine seara daca sunt anuntat din timp.
este exact cum imi imaginam .

e foarte dubios ce ai facut tu acolo. gandeste-te la situatia in care o imbinare din multele pe care le ai cedeaza. iti va goli aproape in intregime acvariul. faptul ca pe undeva intra aer este primul indiciu ca mai devreme sau mai tarziu pe acolo va iesi apa.
iti spun din experienta ca nu vrei nici macar sa-ti picure filtrul extern. eu am avut unul gen cascada tot DIY si cam 10 % din acvariu a fost suficient sa umfle tot parchetul.

eu cred ca trage aer pe undeva pe langa pompa, pentru ca altfel aerul ar ramane in partea de sus a canistrei si chiar ar intrerupe circuitul apei.. de asemenea pompa de 1200 L e posibil sa fie cam mare pentru volumul ala de material filtrant. era pe undeva pe acest forum un calcul pentru debitul necesar pentru filtrare biologica efficienta.
in acvariu pe turul filtrului ai nevoie si de un burete care sa retina resturile grosiere. inelele ceramice nu fac altceva decat sa fragmenteze resturile astea si sa le trimita tot in filtru, dar mult mai mici. Faptul ca sunt mai mici chiar ajuta la astuparea porilor materialelor de filtrare biologica.

sigur pompa este si pentru uz extern?
pai normal ar fi sa nu ai aer deloc in filtrul extern.

eu nu inteleg totusi ceva. Daca ai pompa jos cum ajunge aerul la ea?? si de ce nu se umple canistra cu aer??
8 fire valisneria 10 lei
3 fire mari cu pui anubias 30 lei

predare la 1dec 1918 - sector 3 in seara asta sau in weekend

image
caut ax ceramic hw 302 original sau compatibil . pot da la schimb unul eheim nou nout luat din Hornbach sau bani, plante etc.
se vinde axul din titlu

compatibil cu 2006, 2008, 2010,2012,1212, 2206, 2208, 2210, 2212 cinform etichetei

axul si bucsele de cauciuc sunt noi, dar desigilate. cumparate din Hornbach in seara asta . le-am luat pentru testare pe un sunsun hw302, evident axul nu s-a potrivit.
pretul de achizitie a fost de 19 lei

decat sa-l tin degeaba prefer sa-l dau cuiva pe bani sau mancare pentru pesti, pretul este discutabil.
eu am facut din patrat de 10, gen masa , acoperit cu pal , de 3 ani tine un acvariu de 200L si unu de 112L , iar jos am avut loc si de un sump..deci merita
anubias 2 bucati mari, cu pui (pot fi desprinsi in surt timp) 20 lei ambele - au alge pe frunzele mai vechi, dar nu in exces
Rotala macandra 8 bucati 10 lei toate
bacopa caroliniana 15 bucati 15 lei toate - se mai pot diviza in mai multe fire
valisneria gigantea 4 fire - 15 lei - frunze mari , cele batrane retezate la varf
echinodorus ozelot (cred , are ceva rosu pe el) - multe frunze mari , inaltime 30-35 cm -40lei

image
image

plantele sunt disponibile pana luni in zona 1 dec 1918, sector 3 .
s-au dat .

Multumesc pentru gazduire!
anubias 4 bucati 3-4 frunze + 4 puiuti mai mici (toate au radacini)
didiplis diandra 5 bucati
Rotala macrandra 5 bucati
Bacopa caroliniana 15 fire multe pot fi taiate pe jumatate

image

plantele sunt disponibile in seara asta si maine pana in 9:00 am sau dupa 7:00pm in zona 1 dec 1918 (seara nu conteaza cat de tarziu).
Le tin pana maine seara si as prefera sa le dau decat sa le pun la gunoi .
Daca este cineva interesat astept pm.
Multumesc !
anubias pret 7-10 lei pe fir minim 3 frunze, cred ca gasesc vreo 5,6 plante
valisneria 3 lei firul, 5 fire ( cu varfuri taiate la frunzele vechi) , sau puiuti neretezati

Alternanthera reinickii( cred ca asta e planta)- o sa retez varfuri la comanda, au radacini crescute si pe tulpina, frunzele mai vechi sunt gaurite , dar se pot inlatura fara probleme 2lei /fir

echinodorus mare cu multe frunze care imi cam domina acvariul meu de 100L -40lei

plantele au fost crescute cu Co2 si provin de aici :
image
image

predare personala sector 3, as prefera zona 1 dec 1918 , nicolae grigorescu . Plantele se scot din acvariu la comanda . Daca sunt dorite si alte plante de prin poze sunt dispus sa dau / tund si altele.
in sfarsit dupa toata perioada in care am avut acvariul, am ajuns la un rezulatat de care sunt cat de cat multumit .
dupa ce am incercat tot felul de bombe si sissteme Diy, Sistemul de co2 presurizat si iluminarea 2x 24W osram 860 + 2X24w osram 830 isi spun cuvantul.

image
image
image

si vedeta :
image
nu stiu sigur daca este acceasi plantuta, dar am ceva similar si cred ca am cumparat-o acum ceva timp din hornbach balotesti
cam ciudate dimensiunile.
va fi greu si cu iluminarea si cu amenajarea..daca tot faci un acvariu mare, mai bine il faci si mai lat si mai inalt putin, desigur daca spatiul permite..
La dimensiunea aia ar fi perfect un sump plasat in stand, gasesti foarte multe exemple bune pe forum.
Daca totusi te decizi asupra canistrelor, magazinele online sun disponibile cu filtre gen jbl 1500, eheim, tetratec sau surate mai chinezesti sunsun, jebao etc..

Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
Go to: