| Message |
|
|
|
cred ca am acelasi model. poate par paranoic sau ceva, dar la mine se incalzea intr-o anumita pozitie( ma refer la unghiul dintre corpul electrovalvei si partea conectata la furtun) si/sau cand era foarte stransa piulita aia. mie asa mi s-a parut. am desfacut, strans la loc si nu s-a mai incalzit foarte tare dupa.
|
 |
|
|
|
pai este este deja sticky, multi ( sau cel putin eu) il urmarim de mult desi nu prea mai intelegem de mult anumite chestii.
|
 |
|
|
|
poti cauta toate alea la marbodtrade. de obicei sunt mult mai ieftine.
|
 |
|
|
|
eu am exact pe ala de 112 l de aproape 3 ani cred . fara probleme . eu am dat 150 fara capac atunci. oricum capacul are un singur neon T8 parca si nu prea ai loc de modificari. Eu am facut unul din comatex ( am dat 40 de lei) si 4 neoane t5 24W.
|
 |
|
|
|
daca esti aproape de Ploiesti poti comanda de la Artsani. ultima oara cand am luat chestii aveau livrare gratuita.
|
 |
|
|
|
oricum daca nu ma insel, asta scos acum era cumparat de la tine.. a tinut ceva timp, dar parca se macinase prea rau si se umpluse cu prea multe cochilii de melci de pe timpul cand hraneam in exces.
|
 |
|
|
am ramas surprins de cat de mari au fost radacinile plantelor si m-am convins ca nu a fost o greseala decizia de a ramane tot cu manado ca substrat.

|
 |
|
|
|
eu am unul de 112l de 3 ani si ceva. nu are nici cea mai mica problema. oricum daca e sa curga il vezi la prima utilizare si il poti returna ca are garantie.
|
 |
|
|
|
in cazul asta poti face o cutiuta ceva si le asezi langa. tot e mai bine decat acum.
|
 |
|
|
|
ti-as recomanda sa schimbi firele celui prins pe interior, iar pentru celelalte 2 sa cumperi balast. daca ai unde sa cauti poate treci chiar pe t5. sunt mai eficiente decat cele t8.
poti pune fire mai lungi sa sa asezi ambele balasturi in masa acvariului.
|
 |
|
|
|
cred ca mai bine cauti un balast extern pentru ambele neoane. cel din spate in capete are tot un fel de balast electronic . acela este si mai predispus la condens(din cauza pozitiei pe capac) decat primul. probabil daca aveai specificatii ai fi observat ca nu se recomanda montarea in medii umede.
|
 |
|
|
|
la cat costa pe emag acvariul asta, mai bine iei tot separat.
masa mai mult de 200 ron nu are cum sa te duca la orice atelier de mobilier. poti chiar imita standul original.
acvariul de ~100L la hornbach e 160lei sau 250 cu capac(aproximativ)
capacul poate fi facut si din comatex sau alte materiale cu cate neoane vrei, sau poti opta pentru o lampa led .
de restul de bani cumperi si filtru extern si inca ceva bun gen jbl901 . daca mai prinzi si o oferta la el mai ramai si cu bani. cel mai ieftin a fost 300 de lei.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
ma pregatesc de restart.
o sa umblu si pe la filtrare in sensul ca o sa gauresc standul si o sa micsorez traseul furtunelor de la canistre.
am cumparat deja aquabasis si manado, am reumplut butelia de co2. voi fertiliza cu vimi all red sa vad cum merge.
din plantele vechi as renunta la un anubias care a crescut prea mare pentru acvariul meu si ocupa un sfert, la fel si la un echinodorus .(daca le vrea cineva de prin Bucuresti http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/35726.page#p310333
inca nu m-am hotarat la fauna. inclin catre un card de tetra si cativa cory. ramirezi nu am vazut pe nicaieri intr-o stare de sanatate satisfacatoare. sugestiile sunt binevenite.
|
 |
|
|
pentru ca moartea pestilor survenita in urma unei supradozari de co2 m-a determinat sa dau restart, renunt la cateva plante
am un anubias mare cu pui si un echinodorus cu peste 20 frunze care are si el o tija de reproducere.
le dau pe ambele cu 40 de lei
bonus varfuri si tulpini de Rotala rotundifolia si Bacopa caroliniana, desigur daca sunt dorite.
predare personala la 1 dec 1918 sau alt metrou de preferat pe ruta Stefan cel Mare - Dristor
|
 |
|
|
|
nu prea vad cu ochi buni balastul in interiorul capacului. poate sari apa pe el sau poate fi afectat de condens . in rest arata bine. ar mai fi nevoie si de niste socluri cu protectie la apa, ca sa nu corodeze in timp.
|
 |
|
|
|
bineinteles in functie de ce pesti vrei, cred ca majoritatea o sa-ti recomande un extern, plin numai cu material de filtrare biologica(siporax, matrix etc).
eu am sunsun 302 de 2 ani. am inlocuit rotorul doar o data pentru ca i-am rupt axul ceramic. pe cel nou am dat 7 lei.
canistra a curs o singura data, dar din vina mea pentru ca nu am asezat cosurile din interior cum trebuie.
anul trecut am cumparat inca o canistra identica la care nu am schimbat nimic inca.
|
 |
|
|
|
desi voiam sa scap de sajica, pentru ca sapau in manado pana la sticla, as fi vrut sa-i dau cuiva , mai ales ca erau pereche adulta cu doua depuneri reusite la activ si aratau superb.. puii erau si ei deja niste copii in miniatura ale parintilor .
ma gandescc sa dau restart si sa iau doar o pereche de ramirezi si cory, eventual niste neoni rosii.
stiti vreo sursa buna de ramirezi ? ca ce vad in hornbach sau maxipet sigur moare in pria saptamana.
|
 |
|
|
|
din pacate am pierdut toti pestii in urma unei nesabuinte.
pe la jumatatea concediului am rugat pe cineva sa schimbe ceva apa din acvariu, fara a specifica sa-l umple. astfel golul lasat + cel rezultat in urma evaporarii au facut ca sonda de ph sa ramana in afara apei . ph controllerul a bagat co2 pana a golit butelia de 6 l umpluta prin noiembrie.
asa s-a dus o pereche de sajica + vreo 30 de pui maricei, 6 cory , 2 ancistrusi .
RIP .
O lectie invatata dur.
|
 |
|
|
|
cum vad eu treaba..in primul compartiment se pun perlonul si buretii. dupa vin materialele de filtrare biologica in ce ramane din primul compartiment si o parte din al doilea. pompa va sta sus in al doilea compartiment. cand se vor colmata buretii pompa va ramane cu volum foarte mic de apa la dispozitie si va merge in gol.
mai bine ar fi fost ca in partea cu buretii aria sa fie mai mare, ca acestia sa se murdareasca mai greu. la creveti posibil sa nu fie foarte grav
|
 |
|
|