Message |
|
salut..cat vrei doar pe acvariu?
|
 |
|
merci...cine ma poate ajuta si pe mn cu niste sfaturi in plantatia plantelor in acvariu?azi reorganizez acvariul si nu stiu ca sa fac sa le plantez fara sa se desprinda dupaia..
|
 |
|
Salut..asa cum am zis,vreau sa postez aici pe site un proiect frumos dus la bun sfarsit de unchiul meu si cu mn.
Sa incepem...am inceput cam acu 3-4 luni.am cumparat sticla dupa dimensiunile 130 cm lungime x 50 cm latime x 60 cm inaltime.sticla fiind groasa de 1 cm
Am facut niste calcule pe net si neam interesat daca trebuiesc sau nu intarituri la colturi,si in cele din urma iam facut o rama din cornier de fier forjat,frumos vopsit in negru,sudata iar deasupra iam pus si acolo niste intarituri de pe o parte pe alta tot din cornier desta pentru siguranta..am uitat sa precizez ca inainte de a lipi cornierul pe sticla am lasat acvariul la uscat cam 2 sapt[deajuns cred eu,mai ales ca era si cald afara]....iar acum 3 sapt dupa ce am facut suportul pentru acvariu,e o piesa de mobilier intarita cu cadru de fier[rezista fara probleme]lam bagat in casa...am aranjat intr-o duminica decoru prin el..si am pus apa.Filtru are capacitatea de 1000l\h marca nu o stiu acum...ca am fost pe acolo da am uitat si o pun maine...filtru mai are si un led cu raze ultraviolete cik pentru impiedicarea cresteri bacteriilor pe geam...acvariul are 390l volum...
Vegetatia:este artificiala...mai are si o pompa de aer mica,...dar eficienta..face o perdea de aer in spate
Pesti:are 6 scalari maturi si mai cumpara pe parcurs
iluminare:are un singur neon 20 w deocamdata pana facem capacu,,,deocamdata nu am reusit..
Incalzire nu are..pentru ca el tine acvariu in living unde are constant 26 grade C
poze o sa pun maine sau duminica...ca tre sa sa le fac intai si dupa sa le descarc in pc...cam asta e cu asta...daca va mai intereseaza cv imi spuneti si io va raspund aici pe forum.
Salut
|
 |
|
salut ...spunetimi si mie daca nisipu fin de granulatie 1-2 mm imi poate afecta apa din acvariu?e nisip negru cred ca e cumparat...va rog
|
 |
|
si cam cate grame?eu daca le dau prea mult odata ajung foarte multe resturi pe fund...care sanitaru nu le mananca nush de ce si ajung in filtru si se infunda foarte repede
|
 |
|
Multumesc...sa vad aici prin Focsani cat mar costa..nu stiu poate e mai scumpa ,poate e mai ieftina...si mai am ceva...unchiul meu de 2 saptamani incoace a realizat un acvariu uimitor..pe care o sa vil prezint eu in cateva zile pentru ca el nu prea are timp...acvariul are 390 l mai multe detali v-am zis in cateva zile..vreau sa vad daca am facut treaba buna..pentru ca eu am fost cu ideele si proiectele pentru asta...el doar cu finantarea si munca..merci
|
 |
|
stie cineva cat mar costa sticla de 8 pentru dimensiunile astea?
|
 |
|
ok te inteleg si eu is la fel
|
 |
|
da..merci oricum astept si alte pareri
|
 |
|
a nu mersi...doar vroiam sa ma interesez asa oleack pentru ca la primavara mai schimb cv prin acvariu...ms oricum ca ai rasp
|
 |
|
pai aici este ceva frumos dar sti altfel e atunci cand il faci u si te mandresti cu el ca e facut de tine..decat sa il cumperi plus ca e fooooarte scump...vreau pareri despre idee
|
 |
|
frumos acvariu...dar prea scump ..si mai e si distanta asta
|
 |
|
Salut am o 2 pesti ciclide nu stiu daca sunt pereche sau nu...dar unul este matur de vreo 10 cm si unul mai mic de vreo 6 cm
cine vrea sa ii cumpere sunt din golesti...30 ron si sunt ai tai..te astept..aa am uitat sa spun...sunt perfect sanatosi
|
 |
|
Salut...am un nou proiect pentru un acvariu...acvariu ar fi de dimensiunele 90cm lungime 40cm latime si 50 cm inaltime....acum am intrat aici ca sa va cer o parere despre o idee dea mea
Acvariu va fi incastrat intr-un obiect de mobilier si se va vedeam doar fata...acum ma gandeam ..eu am acasa multe sticle de 4 mm grosime...ma gandeam ca sa mai economisesc bani pentru ai putea investi in aparatura si vegetatie ,pesti,...sa fac comanda doar de bucata de sticla care vine in fata[grosime de 8 mm]iar in rest sa lipesc 2 sticle de cate 4 mm pentru fiecare parte inclusiv pe fund....iar pe margini si deasupra sa fac o rama din coltar din fier pentru a mari duritatea...cred ca suna cam ciudat..dar am o imaginatie bogata trebuie sa recunoasteti...vreau pareri merci
|
 |
|
Da .deci dupa toate sfaturile care mi leati dat am vazut ca am un mascul....o sa imi iau o femela ca sa fie fericiti impreuna
Ms pentru ajutor
|
 |
|
Salut ,am un gourami de la un prieten ,el a desfintat acvariul lui si mi la dat cadou...si acum vreau sa mai iau unul ca sa am o pereche...dar nu stiu ce fel e gouramiul meu..femela sau mascul?cum se deosebesc ?ma puteti ajuta?
|
 |
|
Eheim Aquaball 2208 ...il lasi la pret mai mic?
|
 |
|
E tot galbena...am schimbat 45% din apa sambata trecuta ...2-3 zile a fost in regula apa...dupa a inceput sa se ingalbeneasca iar...si nu imi conv sa schimb mereu apa...nu stiu ce sa fac.ma puteti ajuta?AM auzit de BIOTOPOL...e bun pentru asa ceva?
|
 |
|
nu mai are nimeni vreo idee?sau vreun sfat?
|
 |
|
pai fulgi ..nu este o mancare de firma...is niste fulgi coloraati...rosu.maro etc
|
 |
|