M-am gandit sa va prezit noul meu setup - este inca in constructie tot mai schimb la el(adaug scot plante decor etc) - Daca aveti sugestii de ceva mutari chiar le astept.
Probleme majore nu am - acvariul este stabil, ciclarea cred ca s-a incheat are mai bine de o luna. Ceva alge filamentoase care le tot culeg dar sper sa scap de ele cat mai curand.
Parametrii apei sunt cat de cat ok:
No3 10, No2 0, Gh16d, Kh16-17d, Ph 6.8-7
Un lucru l-am remarcat de cateva zile la filtru extern - s-a micsorat debitul drastic

- la 1-2 zile dupa ce l-am curatat - nu am o explicatie. Am pus filtru intern mititel pentru ca nu mai circula cum trebuie apa in acvariu, ramaneau impuriati in suspensie care nu mai ajungeau la sorb. Acum apa este cristal dar cu ajutorul mititelului

(Aquael). Daca mai are cineva Eheim 2222 - si poate sa-mi spuna cum sta cu debitul - Filtrul este aproape nou si-a inceput activitatea cu noul setup.
Dimensiuni: 80L/35l/40h - 112l(net 80-90l)
Echipament:
- Filtru extern Eheim 2222
- Filtru intern Aquael 260l/h - asigura o circulatie mai buna a apei
- Sistem CO2 - butelie 2l + difuzor
- Lumini 2x24w T5 osram965 1xAquamedic plantgrow T5 24w(daca va fi nevoie am pregatit un al patrulea neon T5 965 osram 24W)
- Incalzitor 100W
- filtru de substrat(home made)
- Pompa aer Tetra APS 50
- Hranitor automat AF-2003 Resun
- 2x prize programabile
- temometru electronic cu sonda
Fertilizanti: Micro(Trace Mix Plus) si Macro(PPS PRO )
Substrat:Substrat fertil 3Kg Vulcanit de la Hobby, Substrat inert - Manado JBL 15l
Plante
- Glossostigma Elatinoides
- Cryptocoryne Undulata
- Micranthermum umbrosum
- Flame Moss
- Didiplis Diandra
- Rotala Rotundifolia
- Ludwigia Repens Red
- Staurogyne
- Blyxa Japonica
- Eleocharis Vivipara
- Limnophila aromatica
- Microsorum pteropus
Vietuitoare
2 SAE
5 Paracheirodon innesi(neon)
5 Hyphessobrycon cardinalis
5 Rasbora heteromorpha
4 Otocinclus Affinis
2 Coridoras
2 Xiphophorus helleri(acestia sunt pregatiti pt a fi donati sunt masculi)
Nevertebrate
Melanoides tuberculata(mai multi)
Creveti Red Cherry
Multi melci maidanezi
Inceputul meu si o imagine cu vechiul setup
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12598.page
Nu stiu de ce nu apar comentariile la poze ?
Poza 1: Micul meu acvaris(2ani si 7luni) mi-a fost de mare ajutor. Stie numele tuturor speciilor care vietuiesc in acvariul meu
Poza 2: Filtrul de substrat, O curiozitate - am cantarit substatul pe care l-am scos si cantarea 19,8kg si am cantarit si manado spalat si spre surpinderea mea cantarea exact 19,8kg
Poza 3: Cam asa arata acum