[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: abcdesign
Forum Index » Profile for abcdesign » Messages posted by abcdesign
Message
Am nevoie de un sfat. Vreau sa-mi realizez schimbul apei la picatura. Trebuiesc folosite filtre pe furtunul care aduce apa in acvariu?
ex filtru pt mizerii, filtru pt anihilarea clorului - ce fel de filtre folositi pt acestea sau este necesar folosite lor?
In comert exista filtre care elimina calcarul din apa, unele sunt pentru sitemele de incalzire iar altele sunt pt apa potabila. Eu am un gh forte mare la robinet in jur de 20 - ceva sugestii afara de osmoza inversa? Daca a incercat cineva astfel de filtre pe acvariu si poate spune ce efect are?

Va multumesc
Cred ca mi-am dat seama ce s-a intamplat. Cu o seara inainte tunsesem plantele plus inca ceva replantari. Co2-ul a ramas nemodicat, ori plantele foiind tunse nu au mai consumat cantitatea de mai inainte si astfel a crescut nivelul de co2 mult peste limita crevetilor. Pe viitor am sa-mi iau creveti dar dupa ce-mi iau ph-controler.
bobiciupe wrote:dozajul apei oxigenate este 50 ml la 100 litri de apa. de bba se scapa cel mai usor cu easy carbo doza dubla si injectat cu siringa de la citiva cm deaspupra portiunilor atacate de alga


O sa incerc easy carbo, am vorbit cu Claudiu si m-a convins de multe lucruri!
Daca poti sa-mi raspunzi si mie la doua intrebari:
1. Cum si din ce ai facut reactorul extern confectionat ?
2. Tratamentul impotriva algelor cu apa oxigenata cum se face?

Ape limpezi si plante frumoase fara alge!
Am scos cioata din stanga si in locul ei am plantat Nymphaea Stelata . Am facut o tunsoare masiva si o replantarea a varfurilor. Am ceva probleme cu ceva alge(Black Beard Algae BBA, staghorn ) sper sa le dau de cap. Am inteles ca exista o metoda de anihilare a algelor cu apa oxigenata, daca poate sa-mi spuna si mie cineva daca are efect asupra algelor mele si care este procedura. In rest totul decurge bine.
pc.ciprian wrote:NO2 si NO3 ? cum e? ai un test sa faci? Se poate intradevar sa fi fost intoxicatie de co2. DAR in general red cherry sunt rezistenti eu am un nano in care ii tin tot la un ph de 6 si nu au nici un stres. Numa ca fiind apa de osmoza nu prea am vazut pui

No3 10mg/l
No2 0mg/l
GH 16d
KH 20d

iar Ph-ul este 6,8 datorita aditiei de Co2 - fara Co2 sare de 7,5 - la robinet este 8-8,5
Am luat si eu niste creveti si la cateva zile am observat ca au inceput sa inoate haotic ca niste apucati - atunci au coincis doua lucruri fertilizarea cu micro si co2(testul vizual permanent era de un verde deschis) Administrez Co2 fara controler - butelie numarator de bule(o bula/sec) difuzor

Am exclus fertilizatorul pt ca multi folosesc acelasi fertilizator si crevetii lor nu zic nimic - si a ramas co2 care desi este administrat in aceeasi cantitate are momente in care creste foarte mult(lucru pe care nu stiu sa-l explic)

Din acea dramatica ocazie au mai scapat doar doi adulti o femela si un mascul - acum in seara asta s-a intamplat acelasi lucru am venit acasa co2 mergea bine 1bula/sec in schimb testu aproape galben - crevetii dadeau ultimile suflari de viata.
Inca ceva de regula eu am PH -intre 6.8-7 - am masurat acum si era cam 6 - solutia de reactie era un galben un pic spre verde.
Pestiisi si melcii nu zic nimic sunt la fel de vioi, nu dau nici un semn de ceva.

Voi ce credeti intoxicatia cu co2 a fost cauza ? Sau scaderea PH-lui?
bobesque wrote:Da, am citit gresit, mea culpa. Buna idee.

Legat de filtrul tau, e doar o supozitie, in speranta ca poate iti da o idee. Eu am un Hydor Prime la un acvariu si dupa ce l-am curatat prima oara am patit la fel, mi-a scazut debitul, dar asta pt ca nu am curatat bine perlonul.
A doua oara l-am curatat mai bine si nu am mai avut probleme. Sa nu fie de la asta, ai curatat poate prea putin ultimele straturi care fac filtrarea mecanica, sau poate ar trebui sa le schimbi. Apa isi facuse loc prin ele chiar daca erau imbacsite iar acum s-au imbacsit mai rau. Numai bine.


Am incercat sa curat bine toate mediile filtarante(in apa de acvariu) le-am montat la loc dar nimic, acelasi debit minuscul. Atunci m-am gandit ca ar trebuii sa fie din alta parte. Am scos filtru si am dat drumul la robinetii sa curga, sre surprinderea mea, abea curgea un firicel de apa. Am suflat puternic pe furtun si a iesit multa mazga alburie. Cand am lasat sa curga din nou robinetul, lucrurile erau cu totul altfel curgea acum cu presiune. Le-am montat toate la loc si spre fericirea mea debitul a revenit in parametrii initiali.
bobesque wrote:Salutare, foarte frumos vechiul setup. Ar fi dragut daca dai cateva detalii cu privire la incalzitorul de substrat. Are si vreun termostat, senzor de temperatura?

PS Ce cauta pompa de aer in lista de hardware, alaturi de CO2? Posibil o scapare, nu?


Am citit mai demult in marele Ghid al acvaristului - de un recirculator al apei prin substrat(filtru de substrat) - scriau ei acolo ca iti pastrreaza o temperatura constanta in coloana de apa cat si in spubstrat dar si nutrientii ajung la radacini. Dispozitivul sta pe fundul acvariului, apa este fortata sa circule prin substrat in tevile subtiri care au o multitudine de gauri in toate directiile- in teva din stanga este un difuzor de aer, care forteaza circularea ape( acesta este rolul pompei de aer - nu este o scapare)i, insa la un debit foarte mic. Am masurat temperatura cu temometru electronic cu sonda de precizie si am exact aceeasi temperatura si in substrat ca si in coloana de apa.
M-am gandit sa va prezit noul meu setup - este inca in constructie tot mai schimb la el(adaug scot plante decor etc) - Daca aveti sugestii de ceva mutari chiar le astept.
Probleme majore nu am - acvariul este stabil, ciclarea cred ca s-a incheat are mai bine de o luna. Ceva alge filamentoase care le tot culeg dar sper sa scap de ele cat mai curand.
Parametrii apei sunt cat de cat ok:
No3 10, No2 0, Gh16d, Kh16-17d, Ph 6.8-7
Un lucru l-am remarcat de cateva zile la filtru extern - s-a micsorat debitul drastic - la 1-2 zile dupa ce l-am curatat - nu am o explicatie. Am pus filtru intern mititel pentru ca nu mai circula cum trebuie apa in acvariu, ramaneau impuriati in suspensie care nu mai ajungeau la sorb. Acum apa este cristal dar cu ajutorul mititelului (Aquael). Daca mai are cineva Eheim 2222 - si poate sa-mi spuna cum sta cu debitul - Filtrul este aproape nou si-a inceput activitatea cu noul setup.
Dimensiuni: 80L/35l/40h - 112l(net 80-90l)
Echipament:
- Filtru extern Eheim 2222
- Filtru intern Aquael 260l/h - asigura o circulatie mai buna a apei
- Sistem CO2 - butelie 2l + difuzor
- Lumini 2x24w T5 osram965 1xAquamedic plantgrow T5 24w(daca va fi nevoie am pregatit un al patrulea neon T5 965 osram 24W)
- Incalzitor 100W
- filtru de substrat(home made)
- Pompa aer Tetra APS 50
- Hranitor automat AF-2003 Resun
- 2x prize programabile
- temometru electronic cu sonda

Fertilizanti: Micro(Trace Mix Plus) si Macro(PPS PRO )
Substrat:Substrat fertil 3Kg Vulcanit de la Hobby, Substrat inert - Manado JBL 15l

Plante
- Glossostigma Elatinoides
- Cryptocoryne Undulata
- Micranthermum umbrosum
- Flame Moss
- Didiplis Diandra
- Rotala Rotundifolia
- Ludwigia Repens Red
- Staurogyne
- Blyxa Japonica
- Eleocharis Vivipara
- Limnophila aromatica
- Microsorum pteropus


Vietuitoare
2 SAE
5 Paracheirodon innesi(neon)
5 Hyphessobrycon cardinalis
5 Rasbora heteromorpha
4 Otocinclus Affinis
2 Coridoras
2 Xiphophorus helleri(acestia sunt pregatiti pt a fi donati sunt masculi)

Nevertebrate
Melanoides tuberculata(mai multi)
Creveti Red Cherry
Multi melci maidanezi

Inceputul meu si o imagine cu vechiul setup http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12598.page

Nu stiu de ce nu apar comentariile la poze ?

Poza 1: Micul meu acvaris(2ani si 7luni) mi-a fost de mare ajutor. Stie numele tuturor speciilor care vietuiesc in acvariul meu
Poza 2: Filtrul de substrat, O curiozitate - am cantarit substatul pe care l-am scos si cantarea 19,8kg si am cantarit si manado spalat si spre surpinderea mea cantarea exact 19,8kg
Poza 3: Cam asa arata acum
bobiciupe wrote:eu zic sa nu te complici, sa cumperi ceva dedicat pentru asa ceva desi stiu ca nimic nu se compara cu satisfactia unui lucru DIY.


Am renutat la ideea unui HC improvizat - pt ca ma costa nu cu mult mai putin decat unul dedicat - asa ca nu faceam nici o isprava, am lasat aceasta investitie pt urmatorul setup.
Dar totusi am facut altceva cu manutele mele - Am citit mai demult in marele Ghid al acvaristului - de un recirculator al apei prin substrat - scriau ei acolo ca iti pastrreaza o temperatura constanta in coloana de apa cat si in spubstrat dar si nutrientii ajung la radacini - asa ca m-am hotarat sa-mi fac unul - Am pus o poza care face cat 1000 de cuvinte - dispozitivul se pune pe fundul acvariului, apa este fortata sa circule prin substrat in tevile subtiri care au o multitudine de gauri in toate directiile- in teva din stanga va fi pus un difuzor de aer, care va forta circularea apei, insa la un debit foarte mic. Cam asta, este maine imi soseste substratul si dispozitivul minune va intra in functiune - daca o sa aiba rezultate am sa va informez .

Alex.B wrote:Poti vorbi un pic despre fertilizare? Trace mix micro e o zeama facuta din prafuri de pe ebay sau e facut de ceva firma?


Pot vorbii - nu este o zeama preparata din prafuri luate de pe ebay ci este o zeama preparata din prafuri luate de la un coleg de pe forum @marian@ - de la el folosesc ambii fertilizatori. De fertilizatori pana acum sunt multumit - eu nu-i folosesc de mult de circa o luna - dar fratle meu ii foloseste de cativa ani si este foarte multumit - plantelor le merge foarte bine, sunt sanatoase cresc perleaza etc. in mai putine cuvinte isi face treaba. Compartie> nu poat face cu alte solutii scumpe de firma - pentru ca nu le-am folosit - dar compartiv cu solutiile banale gasite la toate petshop-urile - nu se compara, net superior.
Va multumesc tutura de urarile de primire - Si chiar ma bucur ca sunt membru al acestui forum - maine ma pregatesc de un setup - schimb solul - trec la Substrat JBL Manado -
Sistemul de incalzire la care ma gandesc va fi compus dintr-un cablu incalzitor de 8w - cu un termostat dublu - unul regleaza temperatura firului si altul temperatura solului - printr-o sonda - circuitul va fi realizat pe o placa de polistiren extrudat de densitate mare.
Intrebarea mea este a incercat cineva pana acum metoda aceasta? Sau cel putin stiti o metoda de incalzire prin exterior ? Este realizabil ceea ce vreu si daca pana la urma voi obtine cu el efectul dorit. Daca aveti o parare chiar ma intereseza - Am un acvariu pe care nu-l mai pot ravasii! Dar beneficiile incalzirii solului m-au convins

Astept opiniile voastre ! Va multumesc
multumesc mult pentru primirea calduroasa, si chiar ma bucur ca v-ati regasit in istoria acvaristicii mele. Sistemul de incalzire la care ma gandesc va fi compus dintr-un cablu incalzitor de 8w - cu un termostat dublu - unul regleaza temperatura firului si altul temperatura solului - printr-o sonda - circuitul va fi realizat pe o placa de polistiren extrudat de densitate mare - Inca mai citesc sa vad daca este realizabil ceea ce vreu si daca pna la urma voi obtine cu el efectul dorit. Daca aveti o parare chiar ma intereseza - ca acum nu mai pot ravasii acvariul !

Am sa pun aceasta intrebare pt discutie pe forum la Atelier (DIY) & Hardware. Nu mai bine
HumanFace wrote:Bine ati venit! Frumoasa poveste! De asemenea frumos acvariu! Parca pietrele alea ar arata mai bine aranjate altfel, si ar arata super cu niste moss pe ele !
Ape limpezi!


am mos pe cele doua cioate - cand va creste il voi extinde si pe pietre - merci de sugestie
Acvarist de Bailesti

Ma numesc Cosmin Blajan si am aceasta pasiune de ceva ani(aprox 20). Am avut o multime de acvarii si am trecut prin multe faze ale acvaristicii, am invatat din multele greseli pe care le- am facut(si inca mai invat). Mi-aduc aminte cu drag de primul acvariu de 15-20l care-mi tot curgea pt ca il lovisem intr-un colt in timpul regulatelor schimbari totale de apa. Imi aduc aminte ce patima era sa pescuiesc pesti si decorul plin de scoici pt a spala cu simt de raspundere acvariul, pietrisul si tot ce se gasea in acvariu. Saptamanal trebuia sa improspatez colectia de pesti pt ca desi aveau apa proaspata de la robinet nu intelegeam de ce nu le place si mureau, asa ca incercam sa schimb apa si mai des dar... dezastrul se tot repeta.
Pt cativa ani am lasat acea patima(pt ca pasiune nu poti sa-i spui) a copilariei, dar a crescut din nou in vremea liceului. Stateam la camin in Craiova si intr-o ocazie de duminica trecand prin piata m-a prins flama si am venit la camin dotat cu un acvariu de 20-30l plante si pesti. Am avut cea mai rapida ciclare din lume . Am umput acvariu cu apa am pus plantele si nici macar nu am astateptat sa se incalzeasca apa la temperatura camerei(incalzitor nu luasem)si reactie: pestii au fost toti cu burtile in sus. Speriat mi-am dat seama ca ma cam grabisem un pic si am pus acvariul pe un calorifer cu ulei sa se incalzeasca. In mod miraculos cand apa a inceput sa se incalzeasca pestii si-au revenit din paralizie. Acavriul meu nu a rezistat prea mult deoarece colegii mei de camera ii gasisera diferite intrebuintari neadecvate(odata l-am prins pe un coleg cum clatea peria plina de detergent dupa ce-si spalase niste blugi, altul se distra de minune pescuindu-mi pestii cu compasul). Asa se face ca mirajul acvaristicii de liceu s-a sfarsit in cateva luni. M-am adaptat, fara ceva animalute nu puteam sta, asa ca am luat hamsteri. Aceasta poveste a fost in clasa a noua. In clasa a zecea a venit si fratele meu la liceu si pasiunea a renascut - am cumparat cartea Marele Ghid al Acvaristului si am inceput studiul - timp de cateva luni ne-am documentat si apoi am inceput sa lucram cu rabdare la realizare unui acvariu de vis. Aveam desenat pe toate caietele tot felul de acvarii, decoruri. Am luat sticla si ni l-am lipit noi - dupa patima si mozoleala ne-a iesit un acvariu de 60l - citisem de ciclare - desi nu prea intelesesem - dar am asteptat cateva saptamani cu apa in acvariu - nu ca nu eram nerabdatori dar de data aceasta am facut acvariul acasa(la Valcea) iar noi stateam la camin la Craiova si veneam la luna acasa. Cand am venit acasa dupa o luna am gasit o apa limpede cristal, am luat plante si pesti si le-am plantat in subsratul alcatuit din pietris bine spalat. Pt inceput l-am luminat cu o veoza apoi am luat doua neoane si totul a fost foarte bine. Nu aveam bani sa luam neoane speciale de acvaristica roz, albastre etc asa ca in mintea noastra de adolescenti s-au nascut tot felul de idei nastrusnice - ca sa facem lumina roz am incercat sa infasuram neonul la inceput cu hartie igienica, am folosit apoi diferite folii rosii albastre - pana la urma am renuntat si am lasat neoanele asa. A mers foarte bine pana in momentul in care am cumparat un caras auriu si crescand mare a mancat toate plantele si scormonea prin sol. Asa ca am incheat inca o perioada de acvaristica. Insa nu a durat prea mult si la facultate, in campus, directorul economic a venit cu ideea sa cumpere un acvariu pt holul principal al facultatii. Am intrat pe fir si ca mare specialist in acvaristica(chioru printre orbi e rege) m-am apucat de acest proiect(pentru aprope 4 ani am mai fost si renumerat pentru aceasta munca grea) - am cumpartat un acvariu din Bucuresti de 280l pe care l-am amenajat cu discusi. Am prins in acea perioada inceputul si gloria bombelor de Co2, fertilizarii, care au facut un acvariu deosebit. 4 ani a fost acvariul meu - cel mai frumos a fost ca l-am dotat cu orice am dorit - altcineva platea pt pasiunea mea - dar am terminat facultatea si am ramas fara acvariu. Am stat astfel ceva ani si acum iata ca microbul m-a cuprins iarasi. Acum din lipsa de spatiu in noua mea locuinta m-am marginit la un acvariu de 100L(80x40x35).
Echipament:
- Filtru extern Eheim 2222
- Sistem CO2 - butelie 2l + difuzor
- Lumini 3x24w T5 osram965
- Incalzitor 100W
PlanteFertilizanti Micro(Trace Mix Plus) si Macro(PPS PRO )
- Glossostigma Elatinoides
- Cryptocoryne Undulata
- Micranthermum umbrosum
- Flame Moss
- Didiplis Diandra
- Rotala Rotundifolia
- Ludwigia Repens Red
- Staurogyne
- Blyxa Japonica
- Eleocharis Vivipara
- Limnophila aromatica
- Nymphaea Lotus

Vietuitoare

2 SAE
5 Paracheirodon innesi(neon)
5 Hyphessobrycon cardinalis
4 Otocinclus Affinis
2 Coridoras
2 Xiphophorus helleri(acestia sunt pregatiti pt a fi donati sunt masculi)
1Guppy(femela +7-8 puisori - i-am primit din greseala cu alti pesti - si anunt pregatiti de donare)
Melanoides tuberculata(mai multi)

Ps
1. Caut alti impatimiti ai acvarismului in Bailesti(dolj)
2. Astept orice sugestii legate de micutul meu acvariu
3. Plan de viitor - realizarea unui sistem de incalzire a substratului, sub sticla acvariului(o sa revin cu poze si informatii daca voi reusi).

Am exact aceeasi problema cu un ex 600 - i-am schimbat garnituri(am cumparat si o plasa de garnituri ca doar as se vand la set) am pus teflon, si nimic curge de nebun(am ramas fara idei si cu nervii la pamant) - asa ca l-am scos din functiune ca mi-a distrus si mobilierul abia se mai inchid usile la dulap - In concluzie o sa iau un eheim 2222 - sper ca cu acesta sa nu am probleme ! Daca cine are nevoie de el pt parti componente dati un PM !
 
Forum Index » Profile for abcdesign » Messages posted by abcdesign
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com