[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: abcdesign
Forum Index » Profile for abcdesign » Messages posted by abcdesign
1. Revine Gloso, dimensiunea gazonului din imagine 40cm/15cm: -40Ron - se poate da si pe poturi, sunt probabil cam 6 poturi X 8ron
2. Rotala Rotundifolia 6-7 fire aprox 10 cm 2 Ron/fir
Ceva actualizari:
1. Dupa 11zile de osmoza volirile kh a scazut de la 28 la 6 si Gh de la 22- la 6 - Apa de osmoza a fost schimbata la picatura cu un raport de 60-70l/sapt apa de osmoza si 10-15l/saptamana apa de la robinet. Totul s-a desfasurat fara incidente, pantele pesti creveti toti sunt foarte fericiti.
Am observat multe schimbari in bine la plante - Aveam plante care nu prea dadeau deloc inainte precum diplis, umbrosum, eriocaulon - iar acum parca au explodat
A trebuit sa maresc aproape dublu portia de fertilizanti din doua motive: apa nu mai vine cu nimic in ea si nivelul mai mare de co2 a facilitat un consum mai mare de nutrienti

Am sa las in continuare apa reglata asa astfel sa mentin un kh in jur de 5-6 si un GH de 3-4
Mai nou ferilizez in functie de consum si vad ca da rezultate foarte bune.

Acum si belele - am luat de la un prieten niste mos care s-a dovedit ca a venit cu Cladophora - partea urat este ca mi-a aparut si in mosul meu curat - NU stiu ce sa fac, sa arunc tot mosul sa fierb radacina pe care era asezat si sa iau alt mos sau sa am rabdare ca in timp printru-un echilibru bun va disparea?
Ce ma sfatuiti ?
Am citit articolul tau si m-am decis sa incerc dar nu am facut 500ml ci doar 300ml am pus mai putin bicarbonat(l-am nimerit din prima kh 4). Acum eu in acvariu acum 15kh si un ph de 7. Cand foloseam in testarul permanent cu apa din acvariu trebuia sa bag co2 la greu ca sa se inverzeasca - depasind clar cei 30ppm de Co2 - intr-o ocazie am omorat toti crevetii intoxicandui cu co2 in dorinta disperata de al vedea verde. Acum am osmoza si de cu rabdare astept s a scada kh la 4-5.
Uite ce s-a intmplat aseara cand am pus solutia cu Kh 4 - in cateva minute s-a facut de un verde deschis(culoare pe care nu am avuto pana acum decat atunci cand am omorat apoape tot in acvariu). Acum nu am modificat deloc aditia de co2 1bula la 1-2sec.
Ce sa inteleg ca stau foarte bine cu aditia de co2 ? sau ... NU stiu voi ce ziceti?

Trippin wrote:oho reduce bine de tot osmozorul ala. Imi poti spune ce anume este ? Adica firma? Asta care il folosesc eu momentan are la activ undeva pe la vo 1000-1500L de apa trecuti prin el .. si poate e posibil ca in timp membrana sa isi piarda din calitati si sa inceapa sa dea apa cu un kh mai mare.

Daca nu este deranj prea mare as dori daca se poate sa imi spui si mie daca osmozorul tau isi va pastra calitatile in timp .. adica dupa vo 1000-2000L de apa filtrata ;)

Osmozorul este produs de firma Aquilli - iti trimit detalii pe PM - am sa postez evolutia - doar este jurnal - numai ca 1000-2000L va dura ceva !
Trippin wrote:mmm nu imi mai aduc aminte exact osmozorul care il folosesc eu la ce duritate scotea apa .. dar parca sa spun ca o lasa undeva la 4-5 ceea ce ar fi perfect. Nu cred ca apa de osmoza poate sa ajunga la Gh 0
Totusi fa-i un test si vezi care e treaba ca daca nu o face 0 e perfect atunci .. nici nu mai trebuie sa iti bati capu cu aditia de apa de canal peste schimbul pe care il faci la picatura

Am facut teste si la prima picatura arata verde si galben - am tras concluzia ca este 0 dar am citit si in cartea tehnica spun ca nu este 0 ci 1 - asa ca este un pic diferit de calculele mele. Dar nici vorba sa fie 4-5. Acum am ajuns la valoarea de 15 KH si GH - apa merge 24 din 24 10l robinet si 60l osmoza
S-au dat toate plantle, revin peste cateava saptamani
Hygropila este bonus la orice comandati sau se doneaza(daca este cineva de prin zona - desi nu prea stiu pe nimeni) - maine imi vin noile plante. Daca maine nu-si va gasi un doritor cu regret dar se va indrepta catre tomberon !

Gloso scade si ea la 5Ron/pot
In rest totul ramane neschimbat
Antoniot wrote:pe mine ma intereseaza Nymphaea Stelata!

Se poate trimite in bucuresti!

De putut se poate trimite oriunde in tara, insa un lucru pe care nu l-am precizat si este vina mea(am omis) - NU se merita un pachet sub 20Ron Nici pt mine nici pt voi !
Hygropila scade la 10 Ron impreuna cu Microsorum pteropus - imi soseste un pachet de plante si am nevoie de spatiu
Gloso ramane la 7Ron/pot 2-3poturi
Se mai aduga inca cateva palnte:
1. Ludwigia Repens Red 4-5 fire 10-15cm 2Ron/fir
2. Rotala Rotundifolia 4-5 fire 10-15 cm 2 Ron/fir
3. un pui de Nymphaea Stelata are in jur de 6-7 frunze e maricel - 8 Ron

La pachet toate pot fi:
1. Hygropila tufa mare de 20-30 fiere
2. Microsorum pteropus tufa maricica
3. Gloso 3poturi
4. Ludwigia Repens Red 5 fire
5. Rotala Rotundifolia 5 fire
6. Nymphaea Stelata are in jur de 6-7 frunze e maricel

Pret pachet 45 Ron + 7 ron taxa transport posta romana

Ps pozele postate sunt cele reale ale plantelor mele!
Am mai incercat si am resuit sa reglez osmoza pana la 600ml/h ceea ce inseamna 60l/saptamana iar apa de la robinet a ramas neschimbata la 10-15l/sapt - deci se va schimba aprox 80% saptamanal

Concluzie dupa 10h de functionare -2kh -2GH

Daca va merge asa in 7-8zile apa va ajunge la un KH de 28 la 5,6 dar gh-ul nu pot sa-mi dau seama cum va evolua pt ca am plecat de la 22(dupa 10h de osmoza 20) iar daca va merge in acelasi ritm cu Kh-ul la final ar trebuii sa fie 0 dar in aceasi timp ma gandesc daca adug apa 15l cu GH 22 si 60 cu GH 0 ar trebuii sa rezulte un GH de 4,4.
Aditia de Co2 o las la minim 1bula la 2-3sec pt a nu influenta PH
Vom vedea
Astazi mi-a sosit osmozorul. Am incercat toata ziua sa vad daca pot sa reglez debitul de intrare astfel in cat sa-mi iasa 50l pe sapt dar nu am reusit pt ca sub 100l/saptamana pur si simplu se opreste(presupun ca la presiune asa mica nu mai are forta sa mai treaca prin membrana). Asa ca am reglat apa de la robinet la 10-15litrii pe saptamana si osmoza am sa o las sa curga decat 84h(3 zile si jumatate) si apoi pauza tot ata si asa mai departe. Asta pana mai gasesc alta solutie.
Am comandat un filtru de remineralizare pt a putea folosii apa de osmoza si in consum casnic. Sunt curios ce parametrii o sa scoata prin acel filtru. Daca paramatrii o sa fie apropiati de ce tinta mea poate am sa renunt la apa care vine de la robinet si am sa las doar osmoza remineralizata.
O sa scriu cum se vor schimba parametri prin formula aceasta!
Reduceri:
Gloso scade 7lei/pot valbile inca 2-3poturi
Hygropila scade la 20
Trippin wrote:Uite eu aseara am facut un "experiment".

Aveam kH 9 si am vrut sa vad cata apa de osmoza a trebuit sa bag ca sa il fac 7.
Acvariul avea in el 80 de litrii de apa .. iar eu am schimbat exact 10 litrii cu 10 litrii de apa de osmoza. Deci cu 1/8 din valoarea bazinului am scazut 2 grade kH-ul.
Dar din experienta si mai ales prostiile care le-am avut/facut cu apa de osmoza NU incerca sa scazi brusc kH-ul din acvariu. eu am facut asa ceva ... l-am coborat de la 15 la 7 intr-un singur schimb de apa .. cu o schimbare majora de apa din acvariu si pot spune ca 60% din plantele care le aveam atunci nu prea au rezistat schimbarii.
Si vorbesc aici de niste echinodorusi nesimtiti care cresteau intr-un ritm alarmant .. de cand am facut schimbarea abea abea mai vedeam o frunza sa dea la 1 sapt .. dar nici aia nu ajungea la marimea la care trebuia.

In principiu acum cand fac schimburi de apa folosesc un raport de 1 la 3. Sa zicem 1 litru apa osmoza .. cu 3 litrii apa de canal filtrata de impuritati/clor/etc. Iar la fiecare al 3-lea schimb pun un raport de 1 la 2. pentru a mentine kH-ul la ~7.

P.S. Inca un lucru .. nu uita ca apa de osmoza nu are NIMIC in ea. deci cand bagi apa aia trebuie sa bagi si cantitatile necesare de macro si micro elemente Poate stiai deja .. daca da scuze ;)

Daca ma ghidez dupa experimentul tau 10litri osmoza la 80litrii = -2kh - eu daca schimb 40l/spataman - scad kh cu 8 deci in 3 saptamani daca adaug ceasta cantitate de osmoza scad -24kh - asta daca adaug numai osmoza - daca merg dupa regula 1/3 asta ar insemna ca pot ajunge la rezultatul acesta in 9 saptamani(nu cred ca am atata rabdare) - Ce crezi este prea repde 8kh/sapt?

Sigur am sa adaug micro si macro in functie de consum am teste si vad de ce este nevoie, si nu-i nici o problema daca ai zis(eu chiar iti multumesc) chiar daca stiu, cine stie poate nu stiam si ori ce sfat este bun

Merci pentru raspuns

As fi interesat cum procedeaza cei care fac schimbul la picatura cu osmoza?
O tufa(Hygropila polysperma Rosanervig) destul de mare peste 20 de fire(20-30cm)+ o multime de pui - vreau sa o dau pt ca am nevoie de spatiu pt o nua achizitie care cred ca se va potrivii mai bine in peisaj - tufa este cea din stanga - bonus la ea o tufa de Microsorum pteropus(planta matura 15-20frunze dimensiune 15cm/h 10cml) tufa este chiar in centru
pret 25Ron

si pt cine ia tot si cele doua poturi ramase de gloso 10% reducere si va primi bonus o plantuta surpriza
Cateva poze cu plantle in plina desfasurare de frumusete

Saptamana asta sper sa am osmozor si am o intrebare daca ma poate ajuta cineva!
Care este procentul sau cum pot calcula cata apa de osmoza trebuioe sa adaug si cata apa de robinet astfel incat sa scad KH-ul la un nivel rezonabil macar 5-6? Eu in acest moment schimb 50-60% din apa pe saptamana dar la picatura. Eu am instalat furtunasul care va aduce apa de osmoza direct in acavariu si intentionez sa picure direct in acvariu insa vreau sa stiu care sa fie procentul ?
Actualizare: schimbarea apei la picatura, ceva modificari si la lampa inca 24w deci in total 96w
Teste dedicate JBl:
GH 22
kh 28
Fe 0,2
Po 4 0,2
No3 10
Astept osmozorul de doua saptamani si sper ca macar saptamana viitoare sa vina pt a putea omora apa aceasta deosebit de dura!
Am scapat de de marea majoritate a algelor, poate mai sunt ceva ramasite. Easy carbo este extraordinar atat ca algicid cat si ca fertilizant. Plantle se dezvolta foarte frumos de cand il folosesc!
Actualizare: mai sunt doua poturi
Am la vanzare o cantitate considerabila de Gglossostigma elatinoides - extra suficienta pentru a planta un acvariu de dimensiuni medii.

O vand toata sau impartita in 5 poturi de 10x10

Valoarea pt toata este 50ron sau 10ron/pot

YM cosmincgun
0752071744
0767646209
Chiar manado am stiu ce zic ei dar cred ca lucrul acesta se intampla peste ceva vreme pt ca el initial este inert. O sa caut despre plante sa vad ce gasesc. Cred ca am sa incerc filtrarea cu turbo, iar de africanii nu ma apuc. Merci de sfat

Forum Index » Profile for abcdesign » Messages posted by abcdesign
Go to: