[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Si pozele...
Ia taceti ca s-a intors "holandezul" disparut din Giulesti. Va salut cordial pe toti care ma cunosc si care nu (inca)
Sper din tot sufletul ca acest an sa fie mai bun pe toate planurile, mai ales pe planul apos si pestos si acvaristic, ca sa zic asa. Ce-am mai facut eu...nu multe, cel putin nu pentru acvarii. Nu l-am abandonat, dar nu l-am upgradat, ci doar cat de cat intretinut. S-a "junglat", s-au ars blyxele, au crescut alte plante, s-au inmultit altele etc... PEstii au ramas aceeasi, cei 15 Tetra si cei 8 "mici negri cu coada rosie", spre jena mea am uitat cum sa le zic si mi-e lene la ora asta sa caut, mi-am pierdut din indemanare. Plus doi xifo, un SAE, restul i-am dat, el a ramas pentru ca in viziunea piticei este un "delfin" male de tot, deci nu poate fi dat. Plus nspre mii de creveti, cati or fi, 50, 100,150... In rest, niscai CODOI, cand imi amintesc,lumina aceeasi de 54W la 100 brut, deci slaba. Ca dovada Rotala care nu mai face frunze decat de la jumate in sus, devenind imediat portocalii si rosii spre suprafata apei.
Dar sa nu ma intind cum prost am obiceiul si sa incarc pozele, repet a mia oara, proaste-bune, asta e aparatul, n-am bani de unul "casto". Enjoy si ma bucur sa va revad, chiar si virtual.
@Dragos, nu am disparut, dar cum ti-am zis si la telefon, nu am mai avut timp asa mult nici de forum, nici de acvariu. Lui ii merge bine mersi, mai tund ocazional, plantele sunt ok, creveti o groaza, generatii peste generatii, cele doua grupuri dominante la fel de vioi, au mai crescut, alge nu am decat pe geamuri la baza si ceva innegreala pe frunzele de anubias, am mai renuntat la plante ca era aglomerat, gazonul merge, dar nu exceleaza. Ce sa zic, nu sunt "val, ca valul trece" @bogdane, ca nu m-am lasat, dar nu am mai avut timp. "Copilele" mele imi ocupa singurul timp liber de 2-3 ore seara si l-il aloc cu cea mai mare placere. Plus ca in vara asta am fost mai mereu plecat, mai ales in uichenduri, mi-am descoperit inca o pasiune, si anume aia cu lingura la cratita, de care sunt foarte mandru. Nu vreau sa zic ca am renuntat, doar ca am pus alte prioritati inaintea pestanilor. Dar pasiunea e acolo, mocneste, frati acvaristi.
Si oricum ma pregatesc de un nou setup, in sensul ca au o varsta si pietrisul si substratul, asa ca necesita o noua investitie, o schimbare totala, ceea ce inseamna o zi-doua alocate special. De citit va mai citesc, dar mult mai putin decat de obicei. Promit sa mai pun si o poza-doua, desi nu e nimic nou. Toate cele bune tuturor.
@Dragos
Vin, bre, vin intr-o seara, cu sau fara "copile" pe la tine, sa iti admir frumusetea aia de marin, nu te-am uitat, nu ma spurca, nu ma injura, dar voi veni toamna asta negresit, sa pui o bere la rece
Punga de plante a ajuns la Claudiu.
Un baiat cu care m-am conversat dar care de emotie probabil ca nu si-a spus numele va veni maine in zori sa ia tot pachetoiul de plante, asa ca se poate inchide. Multumesc de gazduire.
Deci, azi fac curatenie, ca demult nu am mai facut, mea culpa.... Am de dat Hydrocotile, vreo cateva fire babane, HZ la greu, rotala rotundifolia idem, niste pui de blyxa suficienti ca la mine e jungla... Contact pe telefon, 0726.228.289, de maine dimineata incolo ma gasiti acasa, deci primul venit. primul servit.
@Dragos, asa e, l-am sarjat amical, dar e mai tinerel, nu se supara el pe glumele "batranilor". Fanica, nu te-ai suparat bre pe mine sper, nu fii nebun.
Am testat si apa, na, sa fiu mai catolic decat benedictul, dar e undeva la 0,5.
Cu filtrul, am curatat bec furtunele/furtunurile acum o luna si ceva cand ma laudam de sarma minune pe care am gasit-o... dar tot asa era debitul. Si io cred ca e mic, mai ales ca nu imi face apa 100% cristal, mereu am particule in suspensie. Furtunele intre timp s-au jegosit iar, dar nu intr-atat cat sa scada debitul. Deci e posibil in "capu" filtrului sa fie buba, iuliane? Zici sa ma risc sa il desfac diseara sa arunc o privire?
Plantele par sa arate tare bine.

Nu ca par, fanica, chiar arata, si cu lumina slaba la care "le supun".
Aici poate par un pic rautacios, colegu Stefan, dar am cerut un sfat legat de cele doua probleme enumerate mai sus...
Legat de fe, ai facut un test si in apa de la chiuveta? Rau n-ar fi nici sa iei alt test sa vezi ce zice ala.

Ce legatura are apa de la robinet cu nivelul fierului din acvariu? Tocmai ce am spus ca inainte de schimb era mare, apoi am schimbat 15 litri din 110 net si a ramas la fel. Deci... raspuns neajutator si irelevant.
Legat de tetratec, nu am filtrul asta...

Pai lasa-mi si mie postarea sa se vada ca am intrebat ceva, poate cineva "care chiar are habar despre ce e vorba cu filtrul" imi poate da un raspuns. Asta am si rugat, niste raspunsuri concise de la cineva care stie exact o cauza a fierului marit si a debitului mare/mic al tetratecului 1200. Nimic mai mult. Multumesc anticipat.
P.S. Stefane, nu te uita urat cand o sa imi vezi postarea, stiu ca esti bine intentionat cand raspunzi, dar nu mereu si nimeresti un raspuns pe care acel om il asteapta. Nu e musai cand cineva scrie ceva sau intreaba ceva sa intri sa il complimentezi imediat. Nu ma intelege gresit, dar chiar ma interesau acele doua probleme... plantele si acvariul mi-ai spus mereu ca arata bine, stiu... si al tau la fel... yatta yatta yatta
Hai, salutu-v-as, ca nu v-am auzit de ceva timp... Am ceva probleme, daca sunt probleme. Am facut niste teste ieri, inainte de schimbarea apei si azi, dupa schimbarea apei. Unele valori sunt neschimbate, mai putin fierul, care acum 2 luni era deficitar, iar acum a luat-o razna.
PH - 6,6 neschimbat
KH - 7 neschimbat
PO4 - <0.02 neschimbat
NO3 - 5 neschimbat
CO2-ul neschimbat verde-galbui neschimbat. Astea toate conform indicatiilor sunt foarte bune, dar Fe de la sub 0,2 cat aveam acum a sarit la 1,5 si chiar peste, conform culorii mov-inchis. Am schimbat apa crezand ca poate dau eu prea multa mancare, sau Ferropol, sau... dar aceeasi culoare, aceeasi valoare. Mentionez ca testul expira in 03.2012, deci luna asta. Asta sa fie un motiv, sau altul? Poate imi spuneti voi...
Alta problema este debitul Filtrului Extern Tetratec 1200, care arata ca in mini-filmuletul pe care il atasez mai jos. Care aveti acelasi tip de filtru, poate imi spuneti daca e ok, sau daca pare prea mic. Mentionez ca in momentul filmarii era dat la maxim, si turul si returul. In continuare, ca sa vin si eu cu un update la scape, mai adaug o noua generatie de creveti, mici ca abia se vad, nu stiu cand s-au nascut si cum si cine i-a nascut dar sunt acolo, cati or fi. Ii prind la ochi doar 3-4 minute, dupa ce se aprinde lumina. Dupa, dispar prin jungla de plante, la "vedere" raman doar cei mari, 6-7, cei rosii. Atasez si niste poze mai acatarii facute cand am schimbat apa, de sus, de deasupra luciului apei. Enjoy si astept idei si sfaturi despre problemele de mai sus, daca stiti si puteti.

Sarumana de aprecieri, nenea Porcu. Stiu ca nu mai sunt "la inceputuri", tomnai de aia si aspir la mai mult, in speta plantele alea cu adevarat frumoase carora le merge "foarte bine" si nu "bine". Adica marsilea e ok, dar nu super ok ca gazon, staurogynele nu se indesesc asa cum as vrea, rotala se inroseste abia cand ajunge aproape de suprafata, idem Myriophilum, didiplisul l-am dat ca stagna etc... Si nu mi-ar strica si o perlare, ici-colo, si niste tufe mai indesite... Pentru asta imi trebe lumina, ca sa fim sinceri, e ok 0,5W la litru, dar ar merge si mai bine 1 la 1... Le fac io si pe alea, doar ca acum pasii sunt mai mici ca "la inceputuri". Myriophilumul arata mai "rosu-caramiziu" in realitate. Aparatul prinde verdele cat de cat, dar la nuantele de rosu sta prost.
@fanica, mersi, blyxa aia intr-adevar creste si tot creste si tot creste de nu se mai opreste si arata foarte bine. Printre plantele carora le-a mers mereu brici la mine in tanc si se subintelege, una dintre favoritele lui mandea
Si ultimele trei...
Inca trei poze...
Hai ca iar ma cearta pretenarii forumisti ca sunt lenes asa ca am incercat si io sa mai fac niste poze... Schimbari majore? NU, ca nu am avut timp, in speta sa fac LUMINA mai buna in acvariu. Tot cu 3 neoane merg, adica... jalnic Asta e, nu ma certati. Schimbari minore de la ultimele poze? Da, am mutat bolbitisul din stanga in dreapta, si ii merge bine, s-a facut ca o ramura care strajuieste partea dreapta a acvariului; am renuntat la Didiplis, adica l-am dat unui prieten, la mine nu ii mergea bine din cauza luminii mai sus-amintite; am dat si Hygrophila Difformis, ca nu mai era cazul... Am mai indesit Rotala rotundifolia si Myriophilumul, deasemenea gazoanele Staurogyne & Marsilea. Atasez niste poze, incepand cu poza de "jungla" de acum cateva zile, inainte de tundere, apoi urmand o selectie de poze suficient de bunicele, zic eu, cu ansamblul si bucati din ansamblu. Enjoy... sau criticati.
P.S. Nici de planta rosie care sa "inroseasca" ansamblul nu am avut timp, am incercat sa indesesc "maroniul" de Myriophilum, cat am putut. Inca o data repet, NU am lumina suficienta si stiu, de aceea plantele nu cresc la optimul potential.

L.E. Poza a doua este cea dinainte de tundere, ca asa a vrut muschii ei sa se afiseze...
Nu era bre apropos, enumeram doar variantele de comunicare Apropos, s-a mai dezghetat vremea, poate ne mai "carnatarim" si noi, in doi sau in mai multi...
Asadar la mine va fi: 0.25 x 26.5 (galoane) x 5 = 33.125 ml
Moamaaaaaaaa, fanica, te-am pierdut pe drum. Ai ajuns la calcule cu trei zecimale... pe cand a patra zecimala? Glumesc, crede-ma... dar nu ma pot abtine.
Da, "fanica", toate bune. Poze poate maine, daca ma urnesc. Azi am mai scos niste plante care erau pe lista celor care "nu raman" si am mai tuns tufele. Din fericire sau din pacate, am trecut de faza "inceputului" cand "updatam" la fiecare miscare minora de trupe, plus ca, cu riscul de a ma repeta, nu mai am timp efectiv de aceasta "prioritate". Asa ca scriu mai rar, atunci cand e ceva chiar interesant de spus. De plans nu am de ce, pentru ca nu am niciun fel de problema, nici legata de stabilitatea acvariului, nici de plante, nici de fauna. Merg toate cum trebuie, in conditiile date, adica lumina (poate) mai precara, avand in vedere pretentiile acvariului si ale mele deopotriva. Si dorinta din "tinerete" de a fi pe prima pagina s-a mai diminuat, cine vrea sa stie ce fac si ce face acvariul, ma gaseste pe paginile 3,4,5... pe pm sau la telefon Toate cele bune tuturor si ape cat mai limpezi.
Pai nu am avut timp, bre baieti, nu va suparati pe mandea... Devreme plecat, tarziu ajuns, uichendul rapit de "familiste". Nu am facut rost inca de lampa, deci merg pe 54 de wati, adica la jumate din cat ar trebui momentan, pestii o duc foarte bine, gazonul s-a extins, din fericire, pe orizontala. Plantele s-au "junglat" pentru ca am promis unui prieten ca ii trimit un pachet. Ieri seara am facut curat, am facut o poza cu ele netunse si azi mai pun una cu el actual, tuns. Alge nu, decat oleaca de BBA obisnuit pe cateva frunze de Anubias si pe vreo 2-3 fire de marsilea, restul plantelor sunt ok. Nu am reusit nici sa cumpar o Rotala macrandra sau indica sa "inrosesc" acvariul, ca daca nu am lumina brici, nu ma agit inca. Pestii si crevetii traiesc bine mersi, nu au nici pe naiba, cresc si isi vad de treburi. Kh-ul tot la 7, PH-ul tot la 6,6-6,7, testul de codoi arata galben-verzui, butelia merge la 3 bule pe sec. Ce sa mai zic noutati ca nu prea am. Sa treaca zapezile astea si sa ma invart de un om care sa imi faca acea lampa suspendata cu 4 neoane de 24 si discutam altfel Cam atat din Giulesti, predau legatura la baieti. Si va si salut pe toti cu ocazia asta.
Salut costine. Din cate am citit pe spicuite, bag seama ca treci printr-o invazie de "filamentoasa". Am avut si eu, am scris si io la mine despre ea si bataile de cap aferente, curatare cu periuta de dinti, smulgere moss in draci, eventual renuntare la el ca era "napadit", filamentoasa si pe varfurile de plante etc... Pana am ajuns la nenea George la Reef si am pus mana pe un Alg Control F. La prima schimbare de apa saptamanala am bagat cu seringa 30 ml, adica 6 seringi, la acvariul meu de 126 brut. Seringa aplicata direct, dar direct, pe zonele afectate. Vreau sa spun ca la a doua schimbare saptamanala disparusera si filamentoasa si BBA de pe cateva frunze de anubias in proportie de 80%. Dupa a doua "siringare" au disparut complet, "i shit you not". Acum saptamanal mai "bag" o seringa unde am oleaca de BBA, adica pe 2-3 frunze de anubias, din cele 50-60 cate are tufa si eventual de marsilea, care ici-colo are 2-3 pete de BBA. Dar filamentoasa, firele alea lungi si enervante, au disparut complet si fara urma, ca sa fiu redundant. Deci il recomand cu mare caldura, acest Alg Control F, iar eu rar ma bag in discutie sa recomand "chimicale". Repet, pestii nu au patit nimic, le merge foarte bine, algele in schimb au taiat-o acasa. Cat despre "verdeata" sau "albeata" care ne apare pe geamuri la 2, sau 4, sau 10 zile... este inevitabila. Nu e acvariu care sa nu faca oaresce mazga pe geamuri, de la nspe mii de motive: mancare prea multa, alge, pesti prea "murdari", plante foarte multe, filtrare slaba, lumina inadecvata, expunere la lumina naturala prea "nu stiu cum" etc. si etc. si etc... lista probabil ca poate continua pana maine cu motivele... Se curata si asta este. Eu vreau sa renunt la Blanki "sarma" de la JBL cu care curat in prezent si vreau sa trec la cel magnetic, mi se pare mai simplu si mai de efect. Hai ca ti-am poluat destul topicul cu interventia mea "scurta", sper sa iti fiu de folos. Fara "descumpanire", ca nu fac e bine nici plantelor, nici pestilor si nici stapanului acvariului.
Salut, nu iti bate capul asa rau cu incalzitorul. Daca ai in casa 24-25 de grade, probabil ca ai si in apa 25 minim, ceea ce ar trebui sa fie ok, deci ai putea chiar sa scoti incalzitorul. Desi neonii prefera minim 27... Oricum, intr-o luna (sa speram) vine primavara si vei scoate 9 luni incalzitorul din functiune. Asa ca, repet, nu iti bate capu cu el. In rest, arata foarte bine. Vezi valisneria aia gigantica sa nu iti umbreasca prea tare unele plante dornice de lumina. Daca nu o vrei asa raspandita la suprafata, o poti prinde in niste ventuze pe geamul din spate-sus, ca sa "curga" doar prin spate.
Despre plante, mai incearca sa bagi ceva prin jurul radacinii, pare golasa si stinghera si iti "mananca" juma din spatiu. Niste blyxe sau staurogyne ar merge pe langa ea, sau niste microsorum prins de ea... Toate cele bune.

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: