[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Cu placere. In afara de moss-ul clasic, le mai plac "plantele inghesuite", adicatelea Blyxe dese si covoare, HC, Glosso, Marsilea etc... Dar sa stii ca i-am vazut bine mersi pe doi "batrani" la taclale si pe doua frunze de Cryptocorine
Salut. Depinde cat "dai" in ea. Eu auzisem la 3 bule pe secunda sa zicem (ma refer la bulele efectiv care se vad iesind prin "fundul" unui reactor gen Taifunul de JBL) ca tine cam o luna, o luna si un pic. Eu personal am taifun reactorul, scot si 3-4 bule pe secunda si am facut prima umplere dupa aproape 2 luni de la inceputurile ei.
Asa am catalogat-o si eu prin postarile anterioare candva, dar forma ei "difforma" imi dadea de cap. Nu cred ca o mai tin pe viitor... cum ziceam. Eh, noi sa fim sanatosi si neinghetati
Nu ma las pana nu o fac tufa, marite... oricum de la un fir am stors ceva din ea pana acum. Voi cauta niste rotala frumoasa, sa inlocuiesc "salata" aia necunoscuta din capatul "cararii gazonate". Ieri seara am observat ca de ceva vreme, nu stiu cate zice, merg doar pe 3 neoane din 4. Nu e ars neonul respectiv, cred ca droserul nu mai merge. Desi are doua neoane pe el, unul merge, unul nu... ciudat. Deci, in concluzie, asadar am in prezent (de vreo saptamana-doua probabil) doar 3 neoane, adica 54W la 100 net, sa zicem, ceea ce e putin, stiu. Voi remedia problema luminii cat de curand Multumesc de aprecieri. Ma stradui temeinic sa il fac si mai frumos.
Il las negru, nu il mai scot pana la vara Zi-mi cu lampa aia, poate ti-o cumpar. M-am saturat de capac ca de mere acre, cum am mai zis acu 2 luni... dar "suspendata" m-a suspendat si a disparut de la vanzari...
Ciclide, necesita acvariu mare, timp mai mult, finante, spatiu... nu le posed inca, ca ma stii nebun, l-as face si maine )
Sergiu, daca ajung in Iasi, permite-mi sa trec pe la tine. Vin si cu fi-mea, sa se joace fetele intre ele si eu sa "zac" cateva saptamani pe marginea acvariilor tale. Esti prea beton, ca sa nu fiu si mai plastic. Cum era o replica in filmul cu Danny Glover si Joe Pesci, cand pleaca ei la pescuit... "It's a ten... border line eleven". Bravo.
P.S. Cand ma uit ce ai facut tu cu niste Bolbitis si niste Microsorium, ma uit la tufele mele si mi-e ca maine le donez, ca parca nu isi gasesc locul la mine. Cuvantul "niste" nu are rolul nicidecum de a diminua minunatia pe care ai creat-o. Bafta si la cat mai frumos, daca se poate si mai frumos.
Salut vereb... Fost-ai lele cat ai fost, le-am acordat si carasilor sansa sa imi populeze tankul, dar nu a fost sa fie... Jalnica perioada de acvarist a fost aceea... Ptiu, nici nu vreau sa imi amintesc. Ia, baietii mei cu "okiu" format, sfaturi de "inrosire" a decorului daca aveti... Ludwigia NU, ca nu m-am inteles cu ea prea bine niciodata.
Si uite asa un incepator cu 2 saptamani de experienta ajunge sa citeasca pe topicul lui discutii mega-avansate despre codoi lichid, organic etc... apoi ne miram ca se sperie de pasiunea asta si din 1000 care fac cont, dupa cateva luni raman 10...
In spatele "cararii" de marsilea&staurogyne, pe care le-am aerisit ca sa le las sa se intinda, am o "salata", iar langa in dreapta e o tufa de Myriophilum tuberculatum red, pe care am facut-o dintr-un fir. Nu stiu daca de aia e vorba, stefane, dar nu e verde inchis, e un maroniu cu varfuri rosii, mai am de lucrat la ea, e singura "rosie" din ansamblu. Langa ea sunt cateva fire firave de Didiplis, care a tot fost mutat, iar in spatele taifunului de codoi este un Bolbitis, de care nu vreau inca sa ma despart, si care stiu ca nu prea are ce cauta in setup. Rotala din stanga "cararii" este tunsa jos de tot, de aia nu se vad varfurile rosiatice-caramizii, intr-o saptamana se vor vedea. O sa caut o planta rosie pe care sa o pun in locul salatei, langa Miriophilum, chiar in centru, in spatele cararii. Ma bucur ca v-au placut pozele, am schimbat nspe variante de pozat, ISO diferite, lumina diferita etc... Ma voi stradui sa nu mai lipsesc asa mult si sa va incant cu poze mai frumoase.
Si ultimele trei mai "acatarii"...
Hai ca scriem, vorbim, o aburim si poze nu mai punem. Am facut si io un shooting amarat in seara asta si am ales niscai bunaciuni, vorba vine, niste poze decente... Dar mai intai sa vorbesc putin, cum mi-e felul, ca nu am vorbit de cam multisor.
AS VREA sa fac din setup-ul actual un aquascape, nu profesional, ca inca nu sunt total pregatit si nici scula de pozat nu am. Dar sa fie ceva frumos, adica mai ingrijit si mai aratos de cum este el acum. Iar pentru asta am nevoie, logic, de niscai sfaturi, in continuare, de la "ai mai priceputi". Nu am sa enumar toate operatiile facute in ultima vreme, replantari, scoateri, plantari, taieri, tunderi, mutari etc... in principiu am cam vazut cui ii merge, ce imi place, ce da bine, ce le place pestilor si am cam renuntat incet-incet la "junglaul" de acu 2 luni.
Ca intrebare, stupida poate, e ok daca o "dau" in intrebari de "scape" aici, la coltul incepatorului, sau ar trebui sa ma mut inspre sectiunea de aquascaping, ca sa nu poluez aici cu intrebari gen "daca dau 3 cm mai incolo HZ-ul, nu o sa umbreasca prea mult tufa de Rotala?" Intrebarea se pune pentru cei mai "batrani" in ale "trecerii de la incepator la incercare de scape", poate nu poluez si sunt de ajutor pentru cei in situatia mea, sau poate devin enervant ca imi tin topicul "sus" cu intrebari poate prea tehnice. Repet, o fi o intrebare stupida, dar trebuia sa intreb ca sa dorm linistit . Hai sa nu o mai lungesc si sa las pozele sa imi spuna povestea...
Plantele sunt Elodeea sau Egeria Densa, sau ai din amandoua, nu imi dau seama. Asemanarea e mare intre ele.
Luati-l bre incet ca se sperie omu' Da, e greu fara fata si spate. Io ii propusesem sa plece cu ele de pe laterala mica lipita de perete, in speta stanga, si sa "coboare" cu ele spre laterala opusa, astfel poate vedea plantele de oriunde.
Daniel, Hydrocotila merge foarte bine si in substrat, io o am de multa vreme si creste frumos in sus. Poate creste si arcuita, depinde cum ii plantezi si radacinile adventive. Lumina da, e un neon de 15W Sylvania. Pe viitor cred ca il va schimba. Arata oricum foarte bine pentru inceput. Promite
aha, deci intr-un acvariu mic de 25 de litri nu prea sta bine, daca e sa creasca asa mare...
Azi am mai tuns si eu si am adus mici modificari. In plus am o noua generatie de creveti, nu stiu cati, stiu doar ca au aparut si au cam juma de cm, iar alta femela are burta plina de oua, de data asta negre, nu albe ca precedenta. Maine cand se duce albeata din apa sper sa fac niste poze sau un filmulet. Pana una-alta, un amic galatean care e la inceput a cumparat 2 cory care arata ca in poza atasata mai jos. Care aveti idee ce fel de corydoras e, ca io nu am dat de el pe net...
Bine ai venit, ca de cand te astept
Asa, nashule, in sfarsit te-ai "prezantat" la baietii maniaci cu ale pestilor. Arata bine, muuuuult mai bine decat aratam io acum 2 ani Cand imi amintesc, ma copleseste tristetea. Nu iti dau sfaturi, sa nu fiu subiectiv, ii las pe baieti sa te ia in primire. APe limpezi, pupa-ti-as mana.
Dragos, eu sunt tampit, am uitat sa iti amintesc. Lasa-l asa, am dat 14 lei pe el si de fapt l-am primit cadou
Stefane, vine turul prin stanga, o ia in jos pe margine, apoi se ridica pe dedesubt si iese pe sus, la retur. Voi lasa siporax primul, sa macine "jegul", apoi burete, apoi siporax, apoi burete si gata, ca sa nu ne mai agitam.
L.E. Poate facem ceva joi seara, ca o ardem fara gaz si nu e frumos...
Acum de cateva ore merge bomba, abia de curand au inceput sa se micsoreze bulele, ies cam 2-3 bule constant, albastrul evident se reintoarce spre verde. Voi reumple butelia saptamana ce vine, din pacate locatia ei si serviciul meu sunt la distante apreciabile si imi mananca timp pretios si benzina, mai putin pretioasa, sa zicem. Deci maritul faraon zice ca e ok sa o opresc noaptea. Ok, voi vedea. Ai dreptate, nenea porcu, ciudata planta, la fel si cresterea ei... myriophyllum tuberculatum creste frumos, sper in 2-3 saptamani sa indesesc bine tufa, sa am o "pata rosie" in spatele cararii... Cu electrovalva ma mai gandesc, dar cum zicea colegul caruia i-ar prinde bine, daca tot nu o folosesc, e pacat de ea sa stea degeaba.

L.E. Na ca am uitat... azi am pus mana si pe o cutie de 500 de ml. de inele ceramice pentru tetratec, adica siporax. Sa imi dati in cap daca siporax si inele ceramice nu e unul si acelasi lucru . Eu am acum in cele patru canistre ale filtrului asa, de jos in sus:
1. siporax. 2. burete. 3. bile de plastic. 4 burete. Daca e sa inlocuiesc unul din ele cu siporax, care ar fi acela? Buretele de jos sau bilele negre de plastic? Multumesc si o saptamana minunata tuturor.

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: