Buna ziua...Ma numesc Mocodean Mihnea si am 14 ani! Imi place foarte mult domeniul acvaristica asa ca am decis sa imi fac si eu un acvariu...!
Bugetul meu a fost cam scazut asa ca mi-am permis doar un acvariu home made de 12 litri!
30 lungime
20 latime
20 inaltime
Am citit ca trebuie sa incep cu un acvariu mai mare dar nu aveam de unde sa fac rost de unul mai marisor...aprox 40 de litri am inteles!
Am procurat prima data un filtu de la un pet-shop ,si am facut o mare greseala...vanzatorul de la petshop mi-a dat un filtru pt un acvariu de 100 de litri! Nu era problema doar ca am modificat cate ceva la el am scazut debitul si lam facut mai "putin puternic"!
Urmau decoratiuniile...Am cumparat o planta mai micuta..Si nisip 1 Kg...Urmau pestii
Am luat:
1 pereche xipho
1 pereche guppy
1 pereche neoni
...Am ciclat apa si ia-m introdus in acvariu...Totul bine...Pana cand urma schimbarea apei totale!
Am luat niste apa de la robine am pus intr-un borcan si am pus pestii acolo...!
Am spalat acavariul..Am pus apa in el am replantat,apa era ciclata...Si am pus pestii...Cand sa ii bag am vazut ca mai aveam decat 2 guppy si 1 xipho! ceilalti murisera

(,Nu stiu care a fost cauza!
In fine...peste aproximativ 15 zile a murit primul guppy adica femela ,Statea intinsa jos cu ochii negrii parca orbise..A celasi simptome a avut si masculul guppy!
Aveam in acvariu doar 1 xipho...
Am mai mers sa iau alti pesti si am luat:
1 guppy -Nu stiu ce sex este..Cum se indentifica?
1 Nu stiu cum i se zice exact...Este negru iar pe burta este cu pete albe are coada putin portocalie!
1 neon negru
1 neon rosu
1 moly pui!
IN total 6...
Sper sa imi dati ceva sfaturi...mam grbit cand am realizat acvariul..am citi partial instrunctiuniile din pacate am sarit peste cele mai importante...!
Nu ma certati...Am imormantat pestii morti

( am fost bun cu ei...
Deci ceva sfaturi daca se poate si sa imi raspundeti la intrebari! Multumesc