Message |
|
13 mm...Cu intaritura pe fund..
Dap este uscat complet...Am pus mana pe el si este tare...A zis ceva de 3 straturi de silicon...Ec..mi-a si zis ca este bun...
|
 |
|
Buna ziua!
Ma numesc Mocodean Mihnea am 14 ani si sunt din Judetul Ilfov , Loc. 1 Decembrie
Sunt pasionat mult de pesti!
Am inceput mai usor...Unul de 12 l(30x20x20)
Pana mi se termina cel de 400 L...Am zis sa face ceva de aprox 50 L..Ceea ce este functionabil acuma!
Am o pompa de aer Resul AC-9600 +Filtru!
Cam la hardware atata...
Pesti:
Xipho
Platy(deabea a nascut niste puradei)
Guppy
Guppy imperiali
Hoplo
Neon
Moly negru
Cam multi pesti dar acavariul este mare in lungime deci pesti le plac foarte mult....
Iar ca decoratiuni...
Pietre de rau
Nisip + substrat
Scoica portelan...
Plante:
Cabomba..
O planta care pluteste nu stiu cum ii zice...
Si de curand femela de platy a fata vreo 5 pesti nu iam vazut pe banditi aia mici...Deci am zis sa ii las in acvariu si se ascumd de ceilalti sus intre acele plante...
Si cam atat...Bine va-m gasit!
|
 |
|
"Comanda" a fost facuta acum 5 saptamnai ...Am zis sa il las vb lui sa se usuuce siliconul...Dar este uscat si este ok..Am pus 2 melci ...in timpul ciclarii are ceva?
|
 |
|
Pan la urma am facut tot setupul la acvariu...Acuma am lasat la ciclat...Abea atsept...
Si mai am o oferta cu 50 de lei un acvariu de 30 litri cu guppy xipho platy si moly verzi...Ar merita?
|
 |
|
Cu moly m-am lamurit...AstaZi urmeaza sa mi se aduca avariul!
Pana acuma am facut rost de:
Pietris cu o granulatie 2-3 mm
Iar nisi mai finutz..De decor...
Plante:
Alternanthera
Bacopa amplexicaulis
Cabomba
Iar Eleocharis parvula ziceam sa fie aseaza prin tot acvariul...
Prima data spal pietrisul de impurritati si il fierb..Dupa aia nisipul...Asez pietrisul de un strat de 4-5 cmsi nisipul deasupra lui de un strat 2-3 cm...Asez plantele...pun apa dau drumu la filtru incalzitor...la pompa de aer si astept aprox 3 saptamani este ok?
|
 |
|
Iar pesti mam gandit:
10-25 Black Moly
15 Neoni rosii!
2 perechi xipho!
Un red cherry
Si un hoplo alb...Deci am gandit bine?
|
 |
|
As da orice ca pesti sa se simpta bine...
Asa ca am scos niste bani de pe card si am luat:
UN filtru Tetratec EX 2400
O pompa de aer RESUN AC 9601
Un incalzitor Hydor ETH 200
Un hranitor automat pesti Eheim:Eheim Hranitor Automat Pesti
Eheim Hranitor Automat Pesti
Cam ataa deci am bagat mai multi bani cat asa baga intr-o masina..Ma rog...Asta nu conteaza conteaza sa se simpta pestii bine!
|
 |
|
Multumesc cu pietrisul mam lamurit!
Dra nu se poate sa fac inca ceva...
Sa zicem ca deja am un filtru! Dar este pentru 200 de litri!
Se poate sa mai pun inca un filtru? dar home made in coltul opul acvariului?
Adica dintr-o pompa de masina..Parbiriz!
O baterie de masina sau alt acumulator!
Un furtul si un burete se poate?
Ok daca este bine!
Multumesc si o zi buna!
|
 |
|
Ok deci tot nisipul din Arges e mai Bun??
|
 |
|
Intreb pentru ca parca este ceva mai "grandios" acea culoare..Daca stiti care este argesul in timpuriile asta este cam murdar..
Deci nu este neaparat substrat special cumparat din magazin....pot pune si pietris cu o granulatie mai marisoara?deci pun acel pietris si dupa aia un nisip cu o granulatie fina?
|
 |
|
Scuzati-ma langa raul arges!
Ok dar daca as lua nisip de pe malul marii ar fi bun?
La vecinul meu am vazut ca are de acela spalat bine si...Este pus si pe post de substrat deci plantele isi dezvolta radacinile in acel nisip este bun?
|
 |
|
Nu este nici o problema..Am lipsit putin din pricina scolii...
Maine este posibil sa primesc acvariul...Il mai las 2-3 sapt sa se usuce siliconul si dupa aia va urmaresc sfaturiile!
Eu stau in comuna 1 Decembrie Judetul ILfov...Apa este de la put si a fost tratat cu cloramina...Dar o pot sa o ciclez...Stau langa Raul arger...Cum ar fi mai bine sa ma fac cu niste pietris?
|
 |
|
@scificuss :te cred si inteleg nu o sa imi fie greu...Buna ideea cu furtunul..Dar nu mie greu sa ma deplasez 5 metri;)
In schimb vreau sa citesc cat mai mult sa fac o lista cu ce trebuie nu vreau sa fie nici plantat nici gol..Deci ceva nisi finut...Ce recomandati plante cateva unde se aseaza...etc.
Saltul?Nu cred ca este ceva..In schimb asta este Mai mic acuma nu mai fac...!
|
 |
|
Multumesc Radu..Respectele mele!
Dar planuri as vrea sa fie ceva cu pesti nici mari nici mici marimea unui xipho..As vrea ceva jucaus...Si in acelasi timp cuminte!
Ceva sa fie multe specii nici prea populat deci spunetimi de care si cati!
Filtru care il am acuma nu este bun?
Apa de la robinet? Am apa de la put..a fost trata cu cloramina..deci ce substante sa ma duc sa cumpar la magazin daca se poate o lista cu tot ce trebuie? Multumesc
|
 |
|
Buna seara!
Astazi am vorbit cu un vecin si a spus ca imi face un acvariu de aprox 400 de litri home made!
Peste o sapt este gata!
Si vreau sa va pun niste intrebari!
Am urmatorii pesti intr-un acvariu de 12 litri:
1 guppy
1 xipho
1 moly alb
1 neon rosu
1 neon negru
1 xipho negru(femela)
Si o planta..nu stiu cum ii zice...
un filtru cu hailea rp-400...Pentru 100-200 L
In noul acvariu as vrea sa stiu:
Cum sa asez?
Unde sa asez?
Ce lumina trebuie?
Ce pesti recomandati?
Ce plante recomandati ?9bucuresti)
Ce nisip?
-Iar la nisi as vrea sa stiui daca as putea face propriul nisip...adica sa il cern printr-o sita etc..
Cum sa fie asezate hardware de la acvariu!
Ce mai trebuie cumparat!
Cat trebuie ciclat?
Ce apa trebuie?
Stiu ca sunt multe intrebari dar nu vreau sa repet greseliile!
|
 |
|
De asta ma temeam si eu...ai vazut din poze...credeti ca este gestanta..mancare prea multa nu ii dau vreo 2-3 ori pe zi...In schimb ea nu prea mancnca...O fi gestanta spuneti-mi ca nam chef sa vad pui mancati prin acvariu? si se loveste de pietrele din acvariu si sat numai in locuri ascunse...cum ar fi dedesupt la filtru!
|
 |
|
Din cate observ are burtica cam mare..nu pot sa imi dau seama daca are pata neagra in zona anala ca ea este neagra...Deci din cate se vede din poze cred ca este gestanta? sa incep sa o mut? intr-un acvariu maternitate?Si cateva informatii ce trebuie sa fac?
Img:
http://img63.imageshack.us/i/imagine0128.jpg/
http://img714.imageshack.us/i/imagine0130.jpg/
|
 |
|
da parca asa am auzit..am observat ca are burtica cam maricica si cam tot se misca de colo colo sapand prin nisip?O fi gestanta?
|
 |
|
Multumesc am inteles cate ceva...Dar as vrea sa stiu din poza cum se numesc pestii aceeia negrii...am mai intrebat..
|
 |
|
|
 |
|