[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Araldq
Forum Index » Profile for Araldq » Messages posted by Araldq
Frumos ifoc puisorii..s imai importnat as spune...o pereche potrivita, isi face treaba excelent si colaboreaza bine
Eu am folosit in majoritate Bison si ma irar Ceresit (varianta neagra). Nu as folosi Den Braven nici macar in caz de urgenta..pur si simplu e o convingere de-a mea. Nu pot sa fac comparatie insa...
10mm.
La 4 cm marime ar trebui sa fie diferentiati. daca spui ca aripioara e desfacuta ..(de peste normal ca sa zic asa) atunci sunt femele. Daca mia au si cate un punct negru in partea dinstrpe inoatatoarea anala a burtii..atunci sigur sunt..si ar fi frumso din partea ta sa le iei un mascul.

Dolly...." Spada (gonopodul cum se mai numeste)"....cam e eroare de greseala...Gonopodul e una si Spada e cu totul altceva.
NU...e prea mic..pestii vor creste greu, vor ramane mici ..iar spectacolul va lispi cu desavarsire. Cred ca ultimul cel putin este cel mia puternic motivpentru care iti spun asta.
mikehorizon wrote:Pai tu nu stiai ca aerarea (oxigenarea apei) se face la suprafata de contact dintre apa si aer? Adica daca vrei sa oxigenezi apa, jetul filtrului agita suprafata apei si se oxigeneaza. Bulele de aer nu au nici un rost in afara de cel decorativ.

si la nivelul bulelor nu apare suprafata de contact intre apa si aer? am mai avut discutii pe tema asta..plus ca difuzarea depinde si de presiunea care apare la suprafata de contact..cu alte cuvinte..dintr-o bula la adancime de dizolva ma imult oxigen decat dintr-una la suprafata.

Ideea e ca la suprafata se obtine oricum o aerare suficienta..cea ce duce la o inutilitate practica a bulelor. cu alte cuvinte..daca ai un filtru care agita cat de cat apa (si care mai poate scoate si el ceva bule), aeratorul devine inutil..sau util doar ca decor.
Ceresit poate ai sanse sa gasesti. Bison sau Denbraven ue personal nu am vazut nicaieri pana acum.
ai putea sa te bazezi macar putin si pe intuitia mea?
Ce i-ai dat sa manance inainte sa faci pozele..sua ..e cu burta asa mare dintr-o data, sau a crescut cosntant?
Asa da..sa stii ca e cel mai bine..vei vedea..si pe cand te decizi sa faci unul mai mare..sa te gandesti bine inainte si sa il fac iatat de mare cat iti permite bugetul, locul.
Pai ar putea incerca un ciclu de 24/24 sau 24/48...eu zic ca oricum e mai bine decat deloc si mai bine si decat non-stop.
Pai..acvariul cel mai bine il faci cu sticla de 10. Nu stiu daca te descurci sau nu, dar daca nu ai mai facut acvarii pana acum (asta se deduce din discutie), atunci ar fi bine macar 1-2 mai mici sa faci mai intai. Neaparat vei avea nevoie de cienva sa te ajute, iar daca vorbesti cu cineva care se si pricepe..atunci va iesi o treaba calumea, poate si fara, dar mia bine cu.
De ustensile speciale..mhh..pai: ceva alcool (pe post de degresant), carpe, silicon , un pistol pentru silicon si ceva cu care sa prinzi acvariul dupa ce il inchizi si il lasi la uscat (asta ca sa scapi pe cat posibil de bule, de preferat in totalitate). Si apoi rabdare sa nu il umplii prea repede..ca iar nu rezolvi nimik daca faci asa.
Imi cer scuze , intr-adevar..e pomenit. Dar, consider ca ar merita o atentia un pic mai mare pestisorul asta...prezinta avantaje eu zis mari fata de multe alte specii autohtone, si anume: e micutz, e vivipar (toeretic se pot obtine descendenti mult mai usor), suporta bine temperaturile din apartament.
De ce nu se pomeneste de Gambusia? nu o fi el cel mai autohton peste (da la urma urmei nici bibanul soare nu e), dar e mictuz, dragutz, se paote reproduce in acvariu (daca si scapa pui ca sunt foarte mancaciosi)...
Boarta am tinut cand eram mai mic..aveam doar un exmplar..dar era frumos..iar dunga aceea verzuie..mhh..chiar deosebit.
E absolut ok..in acest fel vor fi 3 masculi si 6 femele...e un raport foarte bun
pentru vivipari.
In Brasov serios acum, pe aici se gasesc. dar nu stiu cat te intereseaza.
Ca sa te orientezi un pic uite poza aici
Acum uita-te la aripioare ca alea sunt importante, nu la culorile exemplarului din poza (oricum e desenat). Cam asa arata un mascul, iar femela e cu abdomenul ceva mai mare (mai ales daca nu a depus de mult), si are aripioarele mia mici.
S-a mia discutat problema..majoritatea persoanelor sunt prea ocupate pentru a sta pe un canal de mirc de exemplu. Discutii ocazionale apar destul de des pe messenger, iar forumul eu zis ca isi face treaba bine.
Chestia cu un canal de mirc s-a incercat mia acum 2 ani..dar nu a mers..
Am folosit ceresit, si tansparent si negru...parerea mea e ca e ok...intr-adevar nu l-am folosit la acvarii mai mari de 100L..dar nici nu pot sa ma plang..mi s-a parut putin mai nevascos decat bison. Sincer am mai multa incredere in acesta decat in den braven..nu imi sariti in cap..e o parere personala.

La un momentdat insa am gasit pe piata la o firma PGM (undeva in Cosntanta.) ceva pe nume Sil.A Expert sua Export (ceva produs in italia daca bine imi aduc aminte) nu mai stiu exact..era si negru..un tip de silicon cu uscare rapida..din pacate cand am cautat sa mai cumpar se mutase firma si nu am avut timp sa o caut.Timpul mediu de uscare pt un acvariu de 50L sa zic era cam 1 zi dupa care putea fi umplut linistit..si culmea a si tinut. TIpul asta de silicon presupun ca ar fi mult mai util pentru eventuale mici reparatii..eu asa ma gandesc. Dar nu am avut probleme nici cu acesta.
pai..clatita bine bine bine bine bine de tot (si nu sunt balbait), apoi fiarta in apa cu muulta sare (pusa sare pana cand se suprasatureaa si nu se mia dizolva) apoi iar clatita bine bine in multe ape..
a..si inainte de asta..verificat sa nu fie putrezita si curatata cu o perie ceva.
daca ai facut asa..atunci e ciudat..

Forum Index » Profile for Araldq » Messages posted by Araldq
Go to: