[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Vrei sa te dai la plante iubitoare de apa moale(gen erio, tonina etc) sau vrei sa ai control mai precis asupra fertilizarii? Te intreb doar din curiozitate?
EverSad wrote:Nu am vrut` sa te jignesc. (la discusi)

Am bagat/terminat, exact pe a 5-a acuma... (timisoreana)

Pur si simplu, nu stiu sa adaug/asociez in perceptie, neste` pesti care abia se misca... (si sa: pot percepe ca este misto`)

Poate este si perceptia ori paradigma cu "miscarea". (acuma`: nu ne putem ca*a in perceptiile acvaristilor)

Oricum: nu am dorit sa jignesc` in nici` un fel.

LEdit: nu mi se rupe de offtopic...

flo77 wrote: Daca treci prin Barcelona, neaparat sa vezi bazinul cu discusi de acolo.

Pan` Bacelona, cand dracu sa trec? ca merg fara bilet cu autobuzu' (este saracie in Romania)

Wtf, nu ai jignit pe nimeni, era doar o figura de stil.
Cat despre offtopic, eu stiu cat de mult iti place, d-aia nu scap prilejul sa te intarat
EverSad wrote:Ia` mai gata cu Discusii... (vreau dinamica in bazin, nu slow motion)

Ajunge ca fur` curent, sa fur` si apa pentru discusi?

Topicul tu boss, da' sa sti ca m-ai jignit profund, de nu ti-ar mai cade bine timisoreana aia. Eu cred ca ti-ar prinde bine un acvariu mai "calm", te-ar mai potoli nitel. Daca treci prin Barcelona, neaparat sa vezi bazinul cu discusi de acolo. Cat despre curentul si apa consumata cam ai dreptate(eu consum cam 1400 kwh pe luna, apa nu stiu acum). Da' hobbyul cere sacrificii, nu?
Thereau wrote:Discusi in plantat ?

De ce nu? Vezi ceva rau in asta? Ai ceva impotriva?
EverSad wrote:Se inchide` manevra cu pestii astia`...

Pleaca tot lotul, la Acvariu Constanta. https://www.delfinariu.ro/#Acvariu

Unde sunt si Astronotusi`...

Daca vrea cineva, Sunt de donat: Bemba si Duboisi Maswa. (daca aveti si conditii)

Am deschis linkul. Ce ciudat suna: Pestele Inger!
EverSad wrote:Nu este roca vulcanica, atunci`...

Sunt multe tipuri de roci vulcanice. Dau exemplu doar de cateva, cu propietati diferite: pumice(piatra ponce), lava rock, bazalt , obisidian, andezit.
Tu cred ca te referi a ceva de gen bazalt, obisidian, eu ma gandesc la ceva de gen lava rock, pumice. Numai samy stie ce are in substrat.
EverSad wrote:Da ce carutza` mea va contraziceti acilea?

Roca vulcanica (adevarata/sticla` de fapt) este inerta. (In definitie)

Poate ceva pietris si alte cacaturi de umplere` sunt vinovate acolo.

Salut Samy`

Inerta, da' cu CECu' mare.
Samy wrote:
alinutz80 wrote:Samy, eu zic ca pietrele din bazin iti cresc Khul...altceva nu vad ce ar putea fi.

Ce roci ai folosit si ce substrat ai ?

Multumesc mult , da am gasit între timp raspunsul. Roca vulcanica creste duritatea apei .

In mod normal roca vulcanica nu ar trebui sa-ti afecteze in asa masura kH si GH. Eu vad 2 posibilitati:
1. Nu este roca vulcanica
2.(cea mai plauzibila dupa parerea mea) Roca vulcanica este foarte poroase si este foarte posibil sa fi fost "preincarcata" cu ceva minerale, mai ales daca a fost utilizata in prealabil in alt acvariu.
Eu personal prefer testele la picatura. Cele tip banda, 6 ori 7 in 1 nu mi se par de incredere chiar daca sunt citite electronic.
De exemplu , in momentul de fata ma intreb cum de reusesti sa ai 35 ppm de CO2. Injectezi CO2? Ai chiar atat de multi pesti? Nu stiu de ce , dar cred ca este o valoare calculata bazata pe citirea kH si pH(folosind un alt reactiv fata de cel utilizat la citirea directa a pH) fara a tine seama ca pH -ul este influentat nu numai de concentratia de CO2.
EverSad wrote:Ai bazinul ciclat.

Dar prea mult NO2... (din ce vezi` tu la testerele ala)

In modul` normal, nu ar` trebui sa ai asa mult NO2. (cred ca este eroare de la tester ori interpretare)

Acuma`: daca nu ai suficient mediu de colonizare a bacteriilor, nu se pot dezvolta Nitrobacter si nu este "de unde" conversie de la NO2 la NO3...)

Cu NO3: este dilutie simpla la volumul de apa schimbat.

Cred ca avem perceptii diferite despre ce inseamna un bazin ciclat. Pentru mine, atata timp cat exista NO2(valori ridicate chiar), acvariul este in curs de ciclare, va mai dura ceva timp pana sa se incheie ciclul. Si pentru cafoloseste un substrat activ aceasta perioada va fi mai mare. Prezenta clorului nu ajuta deloc.
Dar toate astea sunt teorii , bazate pe niste teste in care eu personal nu am incredere.
Eu personal nu am incredere in testerele alea.
Considerand ca sunt bune as fi putin ingrijorat de rezultatul la Clor rezidual. Depinde de cat timp ai avut 0.8 mg/l este foarte posibil sa fi distrus bacteriile benefice din filtru. Tu nu folosesti declorinator la schimbul de apa? Ar fi fost bine daca ai fi folosit si un test de NH3/NH4, mai ales ca folosesti Amazonia ca substrat.
Din cate stiu eu FX5 nu se mai fabrica. Cateva date despre seria Fx:
https://aquariumblueprints.com/fluval-fx4-vs-fx5-vs-fx6-high-performance-canister-filters/
Sunt curios daca pH -ul e scazut.
Ca bine zici Dan. Nu stiu daca Mirciulica a facut rost de pesti, dar sigur si-a facut rost de cazare gratis in mintea unora.
Ueit, oat? Ce vrei sa zici?
De obicei timpul pentru care pestii noi sunt tinuti in carantina este direct proportional cu valoarea materiala si sentimentala a pestilor pe care ii detii deja.
Eu am Yellow Tiger Endler, imi plac foarte mult. Ii tin in 54 litrii, dar le permit sa se inmulteasca caci sunt o sursa buna ptr. schimburi in
natura.
image
Acum ca aproape am castigat lupta cu sarmalele, raciturile si ciorba de perisoare pot sa confirm sugestiile lui Dan si as adauga si White Cloud Mountain Minnows(am doua vsriante, cei galbeni am 6 bucati in 10 l). Galaxy Rasbora sunt unii din favoritii mei, i-am avut si inmultit inca din 2008 cred.
Thereau wrote:
Evitati petshop-urile cat puteti.
Nimic bun nu poate sa vina dintr-un petshop....

Nu sunt intrutotul de acord cu asta. Exista si petshopuri mici, cu preturi rezonabile si calitate decenta.
Dar trebuie sa casti ochii si mai ales sa urmezi proceduri stricte de Carantina.
Pink Miracle e inca foarte firava. In acvariul in care este folosesc fertilizare la radacina caci substratul e epuizat demult. Folosesc si fertilizare in coloana de apa dar mai mult K si micro. Deoarece am apa de la robinet moale kH =0-1, Gh=1-2 folosesc saruri sa ridic GH alte 1-2 grade. Mai folosesc extract de apa neagra facut de mine. Nu folosesc CO2 in acvariul ala pentru ca consider ca e prea riscant, dar mai pun din cand in cand ceva carbon lichid. Lumina e medie, temperatura ridicata 29-30 C.
Red Rubin si Soekarno sunt in alte acvarii. Red Rubin a fost initial in acvariul cu Pink Miracle dar am facut reamenajari si am impartit "mama" de red rubin in mai multi pui.

Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to: