[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Message
Iti dai seama ca ceea ce scrie is basme cu feti frumosi.
Nu cred ca K, Mg, Ca, Na vin asa liberi. De obicei fac parte dintr-o sare. De exemplu clorurile sunt bune ptr pesti si nu-s indicate ptr. plante, cu sulfatii e invers. In plus prea mult sodiu strica la plante. Deasemenea nu zice nimic de carbonati si kH, te-ai putea trezi cu un pH crash.
Eu cred ca remineralizarea este proiectata pentru cerintele umane, deci ai putea sa le folosesti cu incredere daca vrei sa bei apa.
In cazul acvariului, eu cred ca mergi legat la ochi. Eu personal as prefera sa folosesc una din solutiile comerciale specifice acvaristicii sau mi-as face o mixtura DIY. Sau daca vrei sa mergi legat la ochi fa o mixtura apa distolata-apa de la robinet in functie de ceea ce vrei sa obtii.
Concluzie: Deocamdata asfolosi cartusele alea filtrante pentru consum uman(incearca mai intai cu "prietenii" sau cu in-laws).
Am incercat sa caut cevadate despre cartusele alea, dar este o ceata totala. Deci cum , ce si cat anume mineralizare faccartusele alea?
Referitor la lumina albastra: Acum cativa ani citisem ca luminaalbastra ar fi recomandata la acvariile inalte, deoarece patrunde mai adanc. Se pare ca acum, in lumea plantatelor sunt destule voci care sustin ca sprctrul albastru ar favoriza dezvoltarea algelor. De unde si recomandarea de a tine la cam 10% intensitatea la LED-urile albastre.
PS Nu vine ca o recomandare din partea mea, ci ca un evential motiv de discutie.
alinutz80 wrote:Frumos da! Se vede ca faci bine ce faci....e ok.

Faci si o lista cu ce plante ai la 29-30 grade?

Mersi!

Sa vad daca nai imi aduc aminte de ce am in acvariul ala :
Plante care cresc in draci si care umbresc alte plante daca nu le inlatur la timp: Cryptocoryne Retrospiralis, Echinodorus vesuvius, Rotala Maka Red, Rotala Bangladesh, Ludwigia arcuata, Taiwan Lily, Tiger Lily, Red Root Floaters. As adauga si Echinodrus Red flame pe care l-am scos odata afara sa il despart in plantute, acum vad ca ar mai trebui sa fac operatia asta inca odata
Alte plante care merg(dar trebuie sa am grija sa nu fie sufocate de cele mentionate mai sus:
-Echinodorus Melon, Rubin, Atlansberg, Iguazu 2009(momentan am scos-o pentru separare in 2 si refacere), little bear ,Pink Miracle., Soekarno.
- Cryptocoryne:wentii (green, brown ,red), mini parva, lutea
-Sagittaria subulata dwarf
-am avut blyxa novoguineensis, a mers bine o perioada pana am uitat sa fertilizez la radacina si a incepout sa pluteasca la suprafata si am scos-o. Nu a ajutat nice faptul ca nu servesc CO2.
-nu mi-a placut cum au mers Java Fern(vreo 3-4 tipuri), anubias, mossuri, buce. Intr-un cuvant plante cu crestere inceata.
Lemon wrote:Cel mai greu pentru plante cred ca e sa reziste la temperatura.

Frumoase placinte.

multumesc de aprecieri. Dupa cum am spus am 29-30C in acvariul ala si multe plante nu numai ca supravietuiesc dar si cresc in draci. Cel mai greu a fost in perioada destabilizare, cand am avut de luptat cu abundenta de nutrienti si algele. Am constatat ca plantele cu crestere rapida o duc mult mai bine decat cele lente si pe care multa lume le considera mai usor de crescut intr-un acvariu cu discusi, ca de exemplu Java Fern, Anubias , moss etc. Pentru mine nu au mers.
Felicitari!
Multumesc sefu'.
Am pus poze ca ma gandeam sa-l desfiintez. Desi plantele pe care le tai le dau la schimb la un pet shop pe mancare, echipament, pesti(de laei am achizitionat 3 wild heckels).
Apa are 29-30C. Nu injectez CO2. Fertilizare in substrat. Sub forma de praf adaug micronutrienti si saruri Ca , Mg , K, Mn. Adaug extract de apa neagra home made. Adaug bicarbonat de sodiu sa cresc kH cam un grad.Schimb de apa saptamanal cu apa fe la robinet + Seachem Safe.Taiat sau rarit plante cam la doua saptamani.
image
image
Raman la parerea ca pentru un acvariu de 54l nu merita investitia. Cu atat mai mult cu cat poti foarte simplu sa aduci apa necesara schimbului de apa de la servici de exemplu(banuiesc ca ai masina personala). Daca vrei sa te extinzi se schimba datele problemei.
Intrebare de baraj: Gh si kH este exprimat in grade sau in mg/l(ppm)? Daca este din Cluj si apa de la robinet nu vinedin nu stiu din ce put particular, atunci a doua varianta ar face sens.
Daca locuieste in Cluj si nu stiu prin ce minune are apa aia dura, decat sa ia o instalatie de osmoza nu mai bine gaseste o sursa de apa moale in apropiere. La volumul de apa din acvariu nu cred ca ar fi nici o problema. Daca nu are substrat calcaros pH ul va scadea de la sine.
LE: Probabil ca este din Cluj sau este maratonist, ca altfel nu vad cum ar putea da o fuga la nevertebrate.ro
Arata promitator(ca intotdeauna)!
Gelu, eu nu stiu cum e apa ta de izvor, dar din analizele postate de @dadu eu vad un fel de piatra lichids( la o conductivitate de 1273 ar corespunde un TDS de aproape 900 ppm). In plus si nitratii sunt aproape de valoarea maxima admisibila. Avand in vedere ca si carasii sunt un fel de uzina de nitrati, nu stiu cum se descurca cu algele.
Omu' intreba pentru plante. Desi sincer sa fiu eu nu m-as incumeta sa cresc plante cu carasii. Acuma daca am fi la carciumaas zice ceva de carasi si (apa) moale.
Vreau sa dezvolt bacterii benefice carora le place pH scazut.Apa de la robinet nu are pH scazut(probabil aproape de 8) dar e foarte moale si scade urgent spre valori acid. As vrea sa scad pH la 6.5 sau mai puti si sa incerc sa ciclez asa. Citisem ca aditia de fosfati ar ajuta la ciclare in acest caz. Nu sunt un fan ptr adaugare mancare de pesti pentru ciclare.
Sunt frumosi tare. Bafta cu ei.
EverSad wrote:Tragi` de capacul de plastic al apometrului, pana cand se detaseaza de partea metalica...

Cand ai chef`/peste cateva` zile, lipesti cu ceva adeziv elastic (prenandez') la loc, partea de plastic a apometrului.

La urmatoarea "tura" este mai simplu de detasat. (dai cu cutteru' in spate, bagi un distantier intre plastic si metal, faci schimbul de apa si relipesti/repozitionezi)

Ce drac`? nici astea "beizic" nu le stiti?

Ceva despre cum` sa furi curent? (intereseaza pe cineva?)

Acuma ca tot ai inceput sa marturisesti, spune si unde ai ferma de marijuana?
Banuiesc ca ai folios CO2. Ai folosit substrat activ, ai adaugat amoniac +fosfat, ai adaugat mancare pesti, sau ai ciclat cu pesti? Cam cat a durat ciclarea?
A incercat cineva sa cicleze un acvariu cu un pH scazut, mai mic de 6.5? Intrebarea este adresata mai ales celor care au apa la robinet foarte moale(Cluju' , se aude? ). Scopul este de a dezvolta bacterii care sa o duca bine in mediu acid.
Imi place cum bate lumina pe el. Asteptam sa vedem evolutia.
Hai sa-mi dau si eu cu parerea:
1. M-am uitat si eu la niste review-uri pentru rasina asta. Dupa cum ma asteptam nu scade TDS-ul. Deci practic inlocuieste ionii de Mg si Ca cu alti ioni, probabil Na. Nu cred ca asta ajuta plantele.
2. Plantele si carasii din start nu sunt o combinatie fericita.
3. Daca chiar insisti pentru apa mai moale: instalatie de osmoza, apa de ploaie, filtrare prin turba. Sau din cand in cand, te duci la Cluj la. @alinutz80. Ii duci vin si te intorci cu canistre cu apa .
 
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com