[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kyoshoy
Forum Index » Profile for kyoshoy » Messages posted by kyoshoy
http://www.aquahobby.com/gallery/e_agassizi.php
1 litru pentru 1 cm de peste, avand in considerare dimensiunea pe care o va atinge la maturitate.
Retrokor wrote:Volumul acvariului: 300-350l; inaltimea: 45-50 cm

Mai bine afli ce pesti sunt compatibili cu scalarii si ii pui numai pe ei in acvariu, fara scalari.
Serios, e mult prea mic acvariul tau pentru scalari.
Azi.
Prin taiere si replantare.
Adica tai o planta mai lunga, varful il replantezi in substrat, iar din cealalta va sau vor iesi una sau mai multe varfuri.
Planta rosiatica e Myriophilum Tuberculatum. Nici n-o sa mearga in conditiile de lumina ale tale. Mai bine o scoti de tot.
Cea de pe mijloc pare a fi Egeria Densa, e o planta nepretentioasa din toate punctele de vedere. S-ar putea sa ai mai multe sanse cu ea.
Anubiasul ala nu-mi dau seama foarte bine din poza, e pus pe buturuga sau in fata ei, in substrat? daca e in substart trebuie scos si legat pe buturuga, sau daca il vrei in substat, sa nu-i ingropi rizomul caci putrezeste.
Si anubiasul si muschiul (Java Moss) o duc binisor fara o lumina foarte puternica, dar au un ritm de crestere lent.
Bun venit pe forum!
Vezi ca thoracatus si mai ales ancistrus cresc cam mari pentru acvariul tau.
Bafta in continuare!
Ca sa fiu carcotas, cioata aia parca e prea pe centru...
Pai produsul activ (fertil) e acelasi.
Aquabasis plus il scoti din punga, il pui pe fundul acvariului, pui pietris peste si gata.
Florapolul il iei, il amesteci cu pietris/nisip, il torni in acvariu, pui pietris deasupra si gata.
Daca vrei sa te lauzi ca "substratul asa e amestecat cu mana mea", iei Florapol, daca esti mai comod, iei Aquabasis.

PS: "si gata" inseamna ca treci la nivelul urmator(plantare, umplere etc)
RexHunt wrote:Nu cred ca merge, pe orice site de specialitate, vezi ca se pune apa 2-3 cm deasupra stratului.... incepi sa plantezi apoi umplii acvariul. Ce ziceti voi este ..... imaginatie !!

De ce oare avatarul tau seamana cu mine cand citesc asta?
Vrei sa pui pariu ?
Pai moss-ul nu e pretentios deloc (cel putin Java Moss nu e). Ca sa nu se imprastie trebuie pus in strat cat mai subtire pe lemnul respectiv si apoi legat cu ata de bumbac sau guta de pescuit.
Si eu. Vorbesc serios.
alexFI wrote: Tin sa precizez ca sunt incepator si mare parte din informatiile despre cum trebuie sa aranjez acvariul le-am luat chiar de pe acest forum....... Astazi am reusit sa il "termin", substrat, plante si decoratii interioare, pestii urmeaza sa ii iau in cateva zile.

Se pare ca mai ai de citit.
http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/
Mai ai rabdare cu pestii.
In mod normal nu trebuie sa se intample nimic, doar daca n-ai scos cantitati industriale din masa vegetala odata cu taierea.
Mai pune apa in el, pana nivelul apei ajunge sub capac. Aspectul va fi unul mai frumos.
Nu stiu daca vad bine , dar daca ai 2 scoici, mai bine scoate-le afara, cresc duritatea apei si n-ai nevoie de asa ceva.
Pana pleci, ia o priza programabila si stabileste un program de iluminare a neoanelor de 6-8 ore pe zi la inceput, apoi creste-l progresiv pana la 10-11 ore. Daca il lasi numai cu lumina naturala din camera, risti sa pierzi plantele pana te intorci.
Cauta sa pui plante cu crestere rapida pana se stabilizeaza acvariul.
Un autocolant albastru sau negru ar da bine pe sticla din spate.
Succes si apa limpede sa ai!
De mancat nu le mananca.
Grija la ce Valisneria Americana bagi, daca e Gigantea, aia creste mare rau (de fapt cam toate Valisneriile au obiceiul de a se lungi mult si repede, si pe deasupra dau si pui, care se lungesc mult si repede, care......).
Cu ouale de melci nu prea ai ce sa faci, sunt prinse destul de bine, si daca iti pui rabdarea de chinez batran la incercare sa le cureti, vei descoperi ca nu le-ai indepartat pe toate, si melcii tot vor aparea. Eventual iti iei dupa aia 1-2 Anentome Helena (Assasin Snails), care se vor infrupta din melci. Sau ii scoti periodic cand ii zaresti prin bazin.
Din pacate, nu plantele, ci SCALARII sunt putin incompatibili cu acvariul pe care-l ai, fiind prea mic pentru ei.
Din categoria "Gradini suspendate". Si totodata la inaltime!!!
Dupa mine ai prea putine plante pentru spatele acvariului, care cresc inalte si stufoase.

Forum Index » Profile for kyoshoy » Messages posted by kyoshoy
Go to: