Message |
|
O intrebare: cand or mai creste si i-or apuca si pe ei alea-alea :18: , n-o sa se lase cu lupte grele pe acolo?
|
 |
|
HumanFace wrote:Ce credeti despre acest crevete?
Cred ca da. Scuza-mi gluma, dar la ce te referi cand ne ceri parerea?
|
 |
|
Frumos aranjament, dar cel mai mult mi-au placut scalarii, niste exemplare superbe.
Intre poze e un interval fix (1 zi, 2 trei, o saptamana), sau cand iti venea cheful de fotografiat?
|
 |
|
Tot polistiren e si asta, doar ca nu e expandat, e extrudat. Pentru fixare ma gandesc la un numar suficient de mare de ventuze, prinse cu silicon pe spatele background-ului. Totusi, daca nu vrei sa folosesti silicon, trebuie taiat la mare precizie, sa se incadreze pe laterale fix intre lateralele acvariului, pentru a nu permite intrarea pestilor in spate.
|
 |
|
Melcii asasini au o rata de reproducere f mica, unu-doi pui/luna, asta daca nimeresti mascul + femela, fiindca nu au inmultirea asexuata ca ceilalti melci.
|
 |
|
Long time no see, my friends.
Ma invrednicesc sa mai urc cateva poze cu acvariul cel mic, mic, mititel.
Ce s-a mai intamplat de cand nu ne-am vazut:
- am pus mana pe o tufa ultracompacta de Staurogyne (saru' mana, dom' Ginel), pe care cu greu am reusit s-o "desfac" in mai multe fragmente
- le-am plantat, au iesit, iar le-am plantat, si tot asa...
- nu le-a placut prea mult conditiile de le mine, asa ca nu s-au dat pe spate cu crescutul, unele s-au topit de tot, dar in momentul de fata, ce-a ramas, da semne de insanatosire
- uitasem cat de prolifici sunt viviparii; endlerii mei m-au fericit cu 2 randuri de pui, o data vreo 12, a doua tura vreo 25; ca urmare, am sa scap de femelele mature, iar din aia mici am sa mai pastrez vreo 2-3 masculi, si gata! Restul pleaca, pe masura ce cresc suficient sa poata fi dati
- au mai aparut in decor: Anubias nana petit si inca 3 Anentome Helena.
Restul va las sa vedeti si sa judecati si singuri:

|
 |
|
Revin.
Nu e bobina, sau nu e NUMAI bobina de vina. Se pare ca chinezaria respectiva a intrat in modul de lucru ALEATOR. Cand se aude tacanitul de la bobina, cand nu, cand inchide, cand ramane in permanenta deschis.
E clar ca e o buba pe undeva, dar e greu de zis care. Probabil e intepenit mecanismul, de ramane pe "deschis"
As lua la desfacut "scula", dar mi-e sa nu o mai pot folosi deloc.
Multumesc de sfaturi tuturor.
|
 |
|
Regulatorului meu de CO2, adica asta:
http://cgi.ebay.com/CO2-regulator-solenoid-magetic-valve-control-/250578967676?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a57ab9c7c
i-a murit electrovalva, mai precis (zic eu) bobina , ca urmare, a ramas deschis circuitul de CO2, cuplarea/decuplarea ne mai functionand.
Are cineva idee daca gasesc pe undeva bobina respectiva de cumparat? Ca de reparat (rebobinat) nu cred ca poate fi vorba.
|
 |
|
Am intr-un acvariu comunitar de 180 de litri brut, foarte plantat, un cuplu de ramirezi (Microgeophagus Ramirezi). Pestii sunt maturi, au cam 6-7 luni, au depus o data, dar s-a ajuns la mancarea icrelor (nu stiu de catre cine, de ei sau de ceilalti, n-am vazut). Dupa acest moment, relatiile dintre mascul si femela s-au racit, ajungandu-se in punctul in care, acum, femela e constant fugarita de mascul.
Ce solutii de aplanare a conflictului ar fi? Sa mai iau 1-2 femele, sa mai iau inca un cuplu, sa-i duc la un consilier marital ?
Dintre cei cu experienta cu acesti pesti, ce parere aveti?
|
 |
|
Daca ne luam dupa ce scrie aici: http://www.aac.acuavida.com/aac10_wr.pdf se pare ca esti cel mai bine clasat roman, pe locul 76. Felicitari tututror participantilor!!!
|
 |
|
Si lucreaza in regimul asta?
Intreb pentru ca, fiind termostat dedicat unui proces de incalzire, el inchide contactul in momentul in care temperatura citita ajunge la T- (minus)H, unde T= setpoint, adica temperatura setata, iar H= histerezis (diferenta de temperatura care, odata inregistrata, determina inchiderea contactului)si il deschide la T+H.
Nu stiu daca m-am facut inteles. Termostatul respectiv, setat de exmplu pe 27 de grade, va inchide contactul la 26,8 (sau 26,7, din cate stiu are un jumper din care se poate regla asta), si-l va deschide la 27,3 (respectiv 27,2°C).
Pentru racire, ar trebui sa functioneze invers, adica setat pe 27 de grade, sa inchida contactul (si sa comande ventilatoarele) la 27, 3 grade si sa-l deschida la loc la 26,7.
|
 |
|
V-as ramane recunoscator...
|
 |
|
Intr-adevar, ciclarea nu se impunea din punctul meu de vedere; am refolosit Manado vechi, spalat foarte usor, din care sper ca nu s-au dus pe apa sambetei (sau a Bahluiului, cum se cheama garla noastra locala) toate bacteriile, filtrul a lucrat pe perioda refacerii in apa scoasa din acvariu, am refolosit cam 50% din apa veche; eu zic ca n-o sa fi probleme, avand in vedere si incarcatura biologica redusa a bazinului.
Vreau sa bag o cantitate mai mare de Staurogyne, in prima faza pe langa buturugi, vom vedea cat de mult/repede se vor extinde.
|
 |
|
Asta e noul setup al unui bazin mai vechi. Date de plecare:
- dimensiuni: 36x22x25 cm
- substrat: JBL Manado cu diverse bile fertilizante JBL infipte in locuri de interes. Manado e cam 3 litri spalat usor si refolosit de la vechiul substrat, plus inca vreo 2 litri proaspat.
- lumina:: bec economic Philips 865 18W
- filtrare: filtru cascada Hailea SL-106
- fertilizare: voi merge pe o solutie de micro DIY (Trace mix plus)
- CO2: nu, doar adaos de Easy Carbo
- fauna: o pereche de endleri + 1 pui proaspat nascut; cam 20 de creveti Red Cherry; 2 Anentome Helena
- plante: Pogostemon Helferi, Hemianthus Micranthemoides, Flame moss (multumesc inca o data Sergiu ), Fissidens Fontanus, Staurogyne, Microsorum Pteropus Windelov
La vreo 4 zile dupa amenajare, se prezinta in felul urmator:
Pe langa cioate vor aparea mai multe Staurogyne, astea doua am reusit sa le disponibilizez din acvariul mare; astept sa creasca o sarja noua la furnizorul meu oficial.
Astea fiind zise, sa purcedem la treaba si om vedea ce o sa iasa.
|
 |
|
De-ar avea si in realitate Manado nuanta  ca cea din poza ta.... n-as mai sta in dubii si as da restart cu el imediat.
|
 |
|
Pai asa-s masculii de Red Cherry, mai spalaciti, uneori chiar transparenti.
|
 |
|
LUPmic wrote:Pai Aquabasis nu-i tot una cu Florapol, fara nisip(sau invers  )?
Sau n-am priceput eu?
Unii zic ca da, altii zic ca nu.
Adevarul e dincolo de noi...
|
 |
|
E cumva posibil sa fie praf de la Manado?
Ai intreprins vreo operatiune de curatare mai temeinica a substratului in urma cu 2 zile?
|
 |
|
Boraras Maculatus?
|
 |
|
Felicitari tuturor celor care s-au implicat in proiect!
Acum, asteptam un concurs de aquascape intre premiati, in care sa puna in valoare premiile obtinute.
|
 |
|