[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kyoshoy
Forum Index » Profile for kyoshoy » Messages posted by kyoshoy
E vorba de Tanichthys Albonubes, zis si "neonul saracului"
Sigur alea-s dimensiunile? H=140?
Ti-ar trebui o sticla de macar 20 mm grosime.
Update:

image

image

image

Stauroginele n-au vrut, am dat-o pe Marsilea.
Am pastrat doar 6 masculi endleri (m-am saturat sa tot pescuiesc la puisori) + creveti + Anentome Helena.
Cipriandeco wrote:Buna ziua...Am ajuns si eu la finele anului umplandu-mi acvariul cu plante si pesti(sper ca nu prea multi)
Florile nu prea le stiu denumirea,dar la pestisori sper sa ma pricep si am asa:
4 scalari - 2 albi,2 negri
2 razboras
11 zebre
10 neoni
2 coriodas albi
2 coriodas albi cu pete negre(nu le stiu exact denumirea)
Atasez niste poze

Cu pesti chiar ca l-ai umplut, chiar peste limita, dar la plante ar mai fi loc.
Scalarii nu au ce cauta in peisaj, despre ramirezi ti-a mai zis si colegul, iar pestii aia mici si mustaciosi se cheama Corydoras.
De creveti vor avea grija daca nu ramirezii, atinci scalarii cu siguranta.
In afara de indepartarea manuala, nu prea ai mare lucru ce face. Dintre mancatorii de alge, nici unul nu serveste asa ceva.
Dar alga e o mica problema in acvariul tau. Plantele se pare ca o duc destul de rau, iar situatia nu e deloc imbunatatita de multitudinea de scoici pe care le ai in acvariu.
Perfect de acord cu tine. "Umbrela" unei marci sub care apare un produs costa.
Cea de mai sus.
Comparativ cu tuburile Juwel, sunt net superioare cele de la JBL, plus cau CRI-ul de 90.
Le-am schimbat de curand si plantele se simt mult mai bine.
JBL Natur Ultra+ JBL Tropic Ultra 45W, 895 mm.
Este unul din cele mai putin apreciate substraturi disponibile pe piata din Romania.
Apropo de filtru, ce model e? Hailea 206 cumva?(parca citisem ca e un hang-on de la Hailea). Sta destul de subtire la material filtrant, ideal ar fi sa suplimentezi spatiile disponibile cu ceva ceramica, sau niste bureti mai grosieri taiati bucatele, ca sa incapa acolo.
E enorm de mult 15 ore, chiar si pentru un acvariu stabilizat.
In faza in care esti tu acum cu bazinul, nu recomand mai mult de 6-7 ore pe zi.
Dupa ciclare, maresti programul treptat, cu 30 de minute/saptaman, pana ajungi la vreo 10 ore/zi.
Un sfat: cand faci poze, stinge lumina din camera si nu folosi blitzul aparatului de fotografiat.
Piatra aia de aer la ce iti trebuie?
Lumina cat timp o tii aprinsa pe zi?
Daca tot nu ai plante, n-are rost sa tii lumina aprinsa.
Neavand cine papa nutrientii din acvariu, sa nu risti sa prolifereze algele.
Despre plate poti afla de aici:
http://www.acvariu.ro/plantfinder/

Sau de aici:
http://www.tropica.com/plants/plant-list-a-z.aspx
Daca stii ce vrei si ce cauti, poti lua plante din piata.
Totul e sa te documentezi si sa nu crezi mai nimic din ce-ti spun vanzatorii.
Chiar radeam duminica in piata ca era un domn care vindea niste "muscate" pe post de plante de acvariu. Sau de niste plante dintr-o garla de pe langa Iasi, denumite de el Drumeea Marginalis, ca sa sune bine.
Arca Pet, pe Stefan cel Mare, pentru substrat, filtre, hrana, fertilizanti etc.
Plus o gramada de magazine on-line.
Pentru plante si pesti, targul de duminica de la Doi Baieti sau colegii forumisti.
Intreaba si poate le afli.
alber wrote:Inainte de a-ti raspunde, am o intrebare, izvoarata din dorinta mea nestavilita de cunoastere, combinata cu o oarecare perplexitate creata de unele aspecte ale intrebarii tale. Deci, cati ani spuneai ca ai?
Si acum raspunsul la intrebarea ta.

V=L*l*h

Unde:

V=volumul
L=lungimea
l=latimea
h=inaltimea

Cu mentiunea ca daca pe L, l, si h le exprimi in centimetri, il imparti pe V astfel obtinut la 1000, ca sa afli volumul in litri. Nu de alta, dar sa nu crezi ca ai o piscina in casa.
Daca ai un histerezis(diferential) de + / - 0,5, atunci iti va inchide la 6.75 si iti va redeschide la 6,85.
Nu stiu cu ce histerezis vine el din fabrica, si daca acesta poate fi setat.
Dar ceea ce se intampla este normal.

Forum Index » Profile for kyoshoy » Messages posted by kyoshoy
Go to: