[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: grammy
Forum Index » Profile for grammy » Messages posted by grammy
Gobidae wrote:Eu am avut sumatrani la ouat si nu e chiar greu. Am avut o femela burtoasa bine si un mascul de ziceai ca ia foc la aripi si pe botic, de rosu ce era.

Eu i-am pus separat intr-un acvariu de 15 litri cu inaltimea de 20 de centimetri. N-am avut site sau alte separatoare. Am luminat acvariul cu un bec normal cu lumina calda de 60W. Temperatura [am aflat mai tarziu] trebuie crescuta cu 3-4 grade. L-a minde s-a intamplat din cauza becului.
Apa am pus-o din acvariul mare din care am scos si pestii. Singurele plante au fost niste lintite dalea uriase cu radacini mari [aprox 8-10 cm]. Dupa o zi de acomodare, au inceput sa depuna icrele pe radacinile plantelor. Eu le dadeam sa manace si dimineata si seara [in acvariu mare ii hraneam doar seara]. Dupa 2-3 partide de.... pus oua, scoteam planta cu icre si bagam alta noua. Altfel se plictisesc si incep sa ciuguleasca din ele. Dupa 2 zile n-au mai depus si i-am bagat la loc cu prietenii lor mai vechi.

Cum deosebesti femelele de masculi?
[quote="Porcu'"]Turba Potgrond o foloseam pe vremurile in care nu prea era alternativa ca sol fertil sub 3-4 cm nisip cu rezulate multumitoare. In nici un caz nu se foloseste la filtrarea apei, e plina de micro si macroelemente.
Acuma exista diverse substraturi fertile cu diverse preturi, pentru orice buzunar, a trecut vremea respectivei turbe.[/quote:6b571f7b12"]
Unde gaesc si eu substrat fetilizant pentru un acvariu? Cum se vinde? si la ce pret?
As vrea sa stiu si eu la ce fol acest sistem, unde trebuie introdus furtunul in substrat? cum se poate confectiona home made acest sistem, si orice alte informatii despre el...este bun pt pesti, pt plante.....Va multumesc
Ce este acvariulolandez? cu ce se deosebeste de celelealte acvarii?
Domnlor,sunt mai incepator si tot vad topicuri despre turba. la ce se foloseste? lasubstrat? cumse aseaza in substrat ? sub pietris,sub nisip? as vrea sa vb cucineva care se pricepe pt a ma lamuri sipemine si a-mi da sfaturi. Vreau sa amenajez un acvariu de 150l si am nevoie de cat mai multe sfaturi.Va multumesc!
care pesti sunt sumatranii? thx
Va salut domnilor, sunt un mare pasionat de acvaristica, insa pana acuma nu am reprodus inafara de pestii vivipari nimic desi am acvarii de 15 ani. Vad ca va pricepeti la inmultit scalarii, as fi foarte recunoscator dc m-ati invatat si pe mine ce trebuie sa fac pt a-i inmulti. In primul rand care sunt diferentele intre un mascul si o femela? Cati mascului trebuie la cate femele pt a se imperechea? Trebuiesc oferite conditii speciale pt imperechere? La ce varsta ajung maturi dpdv sexual? Cum im dau seama ca trebuie sa depuna icre si lapti ca sa stiu sa ii mut in maternitate? Se pune plasa jos ca sa cada icrele fara ca adultii sa le poata manca? In mare as vrea sa stiu totul despre inmultirea lor . Va multumesc mult pt orice ajutor!

Forum Index » Profile for grammy » Messages posted by grammy
Go to: