[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
turba potground  XML
Forum Index » General info
Author Message
killy_ady
Junior member
[Avatar]

IP:

buna ziua. doritori de turba ii anunt ca la floraria din piata sudului are turba respectiva.sac galben productie olandeza.
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna!

Chiar astazi vroiam sa postez ceva asemanator... cat este de buna Firma producatoare imi puteti spune va rog? Si daca cumpara cineva... si are de donat / vandut / schimbat o cantitate nu prea mare de astfel de turba va rog sa ma contactati.

Va multumesc,
Radu L.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

radu_luchian wrote:Chiar astazi vroiam sa postez ceva asemanator... cat este de buna Firma producatoare imi puteti spune va rog?
Firma e foarte buna .
Chiar daca produsu' asta nu e de uz acvaristic da rezultate bune. Si e foarte ieftin . Atentie mare sa nu ajunga in contact cu apa ca apar alge de mergi la concurs cu ele .
Principalu' dezavantaj cred ca e iposibilitatea™ de a muta o planta care si-a infipt radacinile intr-un astfel de substrat. Eu o folosesc in pahare "ascunse" in substrat.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pe mine ma intereseaza in principiu sa folosesc turba pentru scalari si neoni, de aceea nu vreau momentan sa iau cantitate mare. Cand finalizez acvariul nou, atunci am sa amenajez substratul corespunzaator, nu mai este mult pana atunci, deocamdata ma intereseaza ceva mai mic (cantitativ), pentru filtrare pe turba.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

radu_luchian wrote:Pe mine ma intereseaza in principiu sa folosesc turba pentru scalari si neoni, de aceea nu vreau momentan sa iau cantitate mare.
Nici sa nu te gindesti sa folosesti turba Potgrond pentru filtrarea apei . E fertilizata bine cu micro si macroelemente care nu au ce cauta in apa => alge.
Foloseste pentru filtrarea apei turba dedicata acestui scop.

Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Acum folosesc niste turba de la Fluval, dar este putina si am primit-o de la un amic, de aceea caut ceva cu care sa imi fac o mica rezerva. AI idee cam in ce interval se 'uzeaza' turba de care zic eu?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar fi una bucata act de kamikaze acvaristic sa se filtreze apa prin mediu de turba Potgrond .
E greu de estimat intervalul in care turba isi pierde capacitatea de micsorare PH, depinde m. multi factori: intensitatea filtrarii, raport cantitate turba/l apa, intervalul si cantitatea schimburilor de apa, etc. Cea mai eficienta metoda in scopul urmarit de tine este masurarea PH (care e si target-ul tau).Cand vezi ca PH urca semnificativ inseamna ca turba s-a cam dus...In orice caz nu cred ca poate depasi ca durata de utilizare eficinta 1-2 luni.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

siliconu` wrote:Ar fi una bucata act de kamikaze acvaristic sa se filtreze apa prin mediu de turba Potgrond .

pai asta era problema, ca nu cunosc tipurile de turba sau rolurile lor, cunosc... cunoasteam doar turba de filtrare si turba ca ingrasamant... Cat despre pH, cu rusine spun ca nu l-am masurat fiindca nu am un test, moentan situatia financiara este cam la pamant si incerc sa ma mentin cat de cat in regula. Turba pe care o am acum (nu prea multa) este de la Fluval si din cate am auzit este buna, cunoasteti cumva un pret si o cantitate la care se vinde?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

eu folosesc turba de la sera ... la cat am pus eu intr-un saculet pe care l-am bagat in filtru (tetra ex 600) ... ma tine cam o luna. (am bagat cam 1/6 din totalul de turba din cutia cumparata)
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Turba Sera este sub forma de bile daca nu ma insel nu? Fiindca cea de la fluval este sub forma bruta. Si saculetii specifici se gasesc de cumparat individual? ... ca as prefera sa am unul autentic, nu unul improvizat.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
aripel
Member

IP:

radu_luchian wrote:
siliconu` wrote:Ar fi una bucata act de kamikaze acvaristic sa se filtreze apa prin mediu de turba Potgrond .

pai asta era problema, ca nu cunosc tipurile de turba sau rolurile lor, cunosc... cunoasteam doar turba de filtrare si turba ca ingrasamant... Cat despre pH, cu rusine spun ca nu l-am masurat fiindca nu am un test, moentan situatia financiara este cam la pamant si incerc sa ma mentin cat de cat in regula. Turba pe care o am acum (nu prea multa) este de la Fluval si din cate am auzit este buna, cunoasteti cumva un pret si o cantitate la care se vinde?

tocmai asta este..vorbiti de 2 lucruri diferite!
1. Turba Potground este turba imbunatatita, folosibila ca substrat(impreuna cu nisip/pietris evident).Asa cum spunea "Porcu'" nu este dedicata pentru acvarii(este pentru gradinarit), dar este folosibial si in acvarii.
deoarece contine multi nutrienti este foarte periculoasa in contact direct cu apa din acvariu, deoarece favorizeaza aparitia algelor.
2. turba d ecare aui tu nevoie este dedicata folosirii filtrarii biologice, se foloseste introdusa in filtru si este de alt fel. Se pare ca pe tine asta te intereseaza in postul acesta.

aripel is here
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asa este, am priceput diferenta, doar ca nu cunosteam exact scopul turbei Potground, evident ca acum sunt lamurit. Multumesc!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

da ... e sub forma de granule (cam 2-3 mm diametru)

eu am luat saculetul cu carbune activ, l-am golit, si am pus turba in el .. si l-am cusut la loc.

nu se gasesc saculeti d-astia separat .... sau cel putin, eu unul nu am gasit
[Yahoo!]
grammy
Junior member

IP:

Domnlor,sunt mai incepator si tot vad topicuri despre turba. la ce se foloseste? lasubstrat? cumse aseaza in substrat ? sub pietris,sub nisip? as vrea sa vb cucineva care se pricepe pt a ma lamuri sipemine si a-mi da sfaturi. Vreau sa amenajez un acvariu de 150l si am nevoie de cat mai multe sfaturi.Va multumesc!
mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

Pai s-a zis si in topicul asta:

- pe de o parte era folosita la creerea unui mediu mai acid
- pentru depunerea unor killie
- ca element de fertilizare

Acum, cel din urma, din punctul meu de vedere este contraindicat dinr-o serie de motive:
1. exista metode mult mai bune
2. nu prea stii cat de 'tare este' => alge
3 esti silit sa pui nisip peste (alfel cam iese substantza toata in ea intr-un ritm pe care nu ti-l dorest)
4. la re-aranjari de plante si la plantari iti iese in acvariu
5. se consuma (substantele folositoare) si trebuie sa refaci tot setupul

Cred ca ar mai fi motive.

Turba de la Fluval / Sera are doar scopul de a lasa niste tanini si a aduce o usoara acidifiere (benefica cred neonilor).
[Email] [WWW]
Floorinache
Junior member
[Avatar]

IP:

daca tot ati reactivat postul va rog spuneti-mi daca mai este de gasit pe undeva turba potground. Merci

****Nimic nu e mai scump decat un lucru primit gratis******
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Turba Potgrond o foloseam pe vremurile in care nu prea era alternativa ca sol fertil sub 3-4 cm nisip cu rezulate multumitoare. In nici un caz nu se foloseste la filtrarea apei, e plina de micro si macroelemente.
Acuma exista diverse substraturi fertile cu diverse preturi, pentru orice buzunar, a trecut vremea respectivei turbe.

grammy
Junior member

IP:

[quote="Porcu'"]Turba Potgrond o foloseam pe vremurile in care nu prea era alternativa ca sol fertil sub 3-4 cm nisip cu rezulate multumitoare. In nici un caz nu se foloseste la filtrarea apei, e plina de micro si macroelemente.
Acuma exista diverse substraturi fertile cu diverse preturi, pentru orice buzunar, a trecut vremea respectivei turbe.[/quote:6b571f7b12"]
Unde gaesc si eu substrat fetilizant pentru un acvariu? Cum se vinde? si la ce pret?
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Pandeste bannerele publicitare ale firmelor specializate in acvaristica , apar aici pe pagina sus, dai click si ajungi in paradisul substraturilor de firma - de la JBL la Dupla... etc.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.

Forum Index » General info
Go to: