Message |
|
Prefiltru nu am ,am doar sorbul filtrului in care am bagat o bucata de burete taiat din bureti care au fost in sertarul de la mijloc pe care l-am umplut cu matrix si bilele jbl iar in primul sertar am lasat acele semiluni de burete dar vreau sa le schimb cu perlon ca am inteles ca este mai ok.
In filtru am adaugat 2l de Matrix pe langa acele bile JBL.
|
 |
|
Buretele pus pe sorb este destul de poros ca mai gasesc si melci mai mici in el.
Ca material filtrant am bilele jbl care au venit cu filtru+matrix in sertarul de mijloc matrix in sertarul de jos si bureti in primul sertar .
Se poate sa fie prea multa mancare ,o sa reduc doza de mancare la o masa pe zi.
Cu toate ca in-ul si out-ul filtrului sunt pe aceeas latura a acvariului apa la iesire este proiectata in partea opusa in-ului nefiind trasa pe acolo
|
 |
|
Dupa 2 schimburi de apa si 2 pastile de Tetra Bactozym apa nu mai are miros si nici nu a mai aparut vreun deces in randul crevetilor ,cred ca a fost o intoxicatie de cupru din apa de la Hornbach cum a spus colegul .
Mai am o intrebare apropo de filtrare ,pe sorbul de la filtru am bagat un burete taiat din bureti cu care a venit filtrul JBLe701 si il gasesc la 2-3 zile colmatat cu o mazga maronie iar furtunele de la filtru trebuie sa le spal cu peria la 2 saptamani (la fel mazga maro) ca scade debitul foarte tare ,pe retur am montat un reactor co2 diy din filtru de apa potabila de 5" in care am bagat acelas tip de burete ca la sorb pentru a face dizolvarea mai buna dar si acest burete se colmateaza cu aceeas mazga la o saptamana si trebuie curatat ,de ce se face acea mazga si ce solutii aveti pentru mine?
|
 |
|
Ce parere aveti despre acest controller?
Am gasit la 495+transport la cluj si as vrea sa stiu daca se merita/este fiabil ?
|
 |
|
Am scurtat si sorbul cu 3cm ,era din o singura bucata .
Pana acum nu am avut probleme cu acvariul in aceasta configuratie.
Astept sa vad ce se petrece in continuare.
|
 |
|
Test am doar jbl 6in1 si arata bine pentru cupru nu am nimic ,mai fac un schimb de apa astazi si mai bag si o tableta de Tetra Bactozym in ideea unei deciclari .
Despre circulatia apei in acvariu nu stiu ce sa zic am vazut ca asa se pune pe aceas latura sa faca un curent de circulatie de sus in jos ,iar in-ul este cam jos si nu vroiam sa il scurtez sa nu stric piesa dar cred ca trebuie scurtat cu vreo 2cm.
As dori sa iau si un PH Controller sa nu fie si o problema de la CO2 dar nu prea gasesc pe la noi in bugetul meu (500ron) aveti cunostinte de unde sa iau unul in bani astia?
|
 |
|
Multumesc pentru raspunsuri ,filtru am un jbl e701 si agita apa destul iar mirosul pana ieri nu l-am simtit si singurele cadavre au fost cei doi rcs gasiti azi (unul parea putin mai descompus) .
Restul de vietuitoare sunt vioae si active dar stau cu frica sa nu fi bagat ceva microbi cu apa de la creveti cumparati .
Am bagat 2 picaturi de albastru de metil alte ideei aveti?
Un filmulet cu acvariul filmat astazi: https://www.youtube.com/watch?v=DrFk-R2FRwE
Multumesc Silviu si tu ai facut ceva frumos ,am urmarit postarile tale si se vede ca ai microbul acvaristici si in oase nu doar in sange.
|
 |
|
Salutare am cumparat ieri de la Hornbach 6 Amano si am facut prostia  sa ii vars cu apa cu care au venit in acvariu , dupa 3 ore am facut mentenanta saptamanala la acvariu cu un schimb de 50% apa ca am si alga BBA ,astazi am gasit 2 RCS morti  si un miros puternic de apa statuta (ca la petshop in bazinele cu pesti morti).
Ce solutii sugerati sa aplic pentru a nu pierde toata populatia din acvariu?
|
 |
|
Buna ziua ,as dori cateva imagini sau un filmulet cu aceasta planta daca aveti ca nu am gasit decat cu paharele de la Dennerle invitro
|
 |
|
Salutare ,am si eu nevoie de in sfat in legatura cu o instalatie co2 .
Am facut o butelie de inox de vreo 5l in care bag acid citric si bicarbonat de sodiu ,am un reductor de sudura in argon si un regulator de aer comprimat ,intrebarea este care din cele doua este mai indicat pentru un reglaj fin?
|
 |
|
Este cam scump dar daca nu am alternativa il iau pe asta
|
 |
|
Asa ceva caut dar am vazut ca cel de la nevertebrate are recenzii proaste ,al tau regleaza bine?
|
 |
|
Salutare ,am si eu nevoie de o indrumare unde sa gasesc un robinet cu reglaj fin pentru co2 cu montare pe reductor sau pe furtun
|
 |
|
O sa bag firele cat de adanc pot si poate nu mai trag de ele
|
 |
|
Granulatia este de 1-3 mm http://www.maxi-pet.ro/detalji_proizvoda.470fe377efae4ea88fc73725f8c9ac4b.flamingo-pietris-pentru-acvarii-natur-light-1-3mm-8kg.aspx
Eu le dau si fulgi de spirulina si cred ca fac confuzie intre spirulina si parvula.
Sa tai firele pana la nivelul substratului poate nu o mai pot apuca?
|
 |
|
Pesti sunt tetrazona si nu as renunta nici la pesti nici la plante
Acesta este acvariul in cauza:https://www.youtube.com/watch?v=PhYx4YGLi4U
|
 |
|
Salut,am plantat cam de 2 saptamani Eleocharis parvula dar nebuni de pesti tot scot firele din substrat si trebuie in fiecare seara sa le replantez .este vreo solutie sau repet operatia pana se prind radacinile bine
|
 |
|
Daca vrei i-ti dau sfaturi poate reusesti acum
|
 |
|
Salut ,ma numesc Mitica si sunt din Bucuresti ,am un acvariu EHEIM Aquapro 60 plantat cu tetrazona si SAE .
Pasiunea pentru pesti o am de mic dar abia acum am gasit timp spatiu si bani pentru acest hobby.
Aici este evolutia acvariului meu : https://www.youtube.com/watch?v=PhYx4YGLi4U&list=UUke_BNIqNl58o0kHXuUU2UA
|
 |
|