[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: atache2000
Forum Index » Profile for atache2000 » Messages posted by atache2000
AM cumparat un TDS metru chinezesc si am trecut la teste :
1-apa plata Aquatiq TDS 96
2-apa retea Bucuresti S6 TDS 189
3-acvariu 200l cu apa neschimbata de o saptamana TDS 309 -SUNSUN703 plin cu matrix si substrat pro+prefiltru SUNSUN si JBL 701 plim cu piatra ponce si un sertar de perlon
4-acvariu creveti 54l apa ne schimbata de o saptamana TDS 377 -Eheim Aquaball 60
De ce este asa mare crescut TDS-ul in acvarii ?
Buna ,pot sa iti dau cateva recomandari :
-Planteaza cat poti de mult cu plante nepretentioase si in special cu o crestere rapida ,ajuta la o filtrare mai buna si consuma toti nutrienti din apa care ar putea favoriza aparitia algelor.
-Lumina las-o la 8 ore si monteaza un neon 865 de la ce producator gasesti prin magazinele de bricolaj iar daca ai loc pune si un 830 ,nu se merita sa investesti in neoane scumpe de acvaristica rezultatele fiind aceleas(credema ca am cheltuit ceva si tot la 865/830 am ajuns).
-Fa schimburi de apa saptamanale de 50% si cumpara colonii de bacterii gen Easystart pe care sa le adaogi dupa fiecare schimb de apa.
- Mancare la pesti da o data pe zi si foarte putina cat sa consume in maxim 5 minute.
-Pentru plante poti sa faci o bomba co2 (gasesti tutoriale pe net) ajuta mai mult decat carbonul lichid .
Astazi am cumparat teste GH si KH de la JBL si am facut teste la apa din acvariul mare precum si la apa de la robinet rezultand urmatoarele masuratori:
Apa de la robinet -KH=7
-GH=9
-PH=6.9-7 (masurat cu ph controller-ul alta data)
Apa acvariu(50% schimbata ieri) -KH=6
-GH=7
-PH=6.45 (citita pe controller)

Comparand valorile mele cu tabele PH/KH rezulta ca nu am destul CO2 in acvariu ,dar daca maresc cantitatea de CO2(1 bula/s) scade PH prea mult .
Ce sfaturi aveti pentru mine?
Poti sa faci un print screen la PLed(banuiesc ca asta folosesti) cu Mode-ul pe care l-ai setat te rog .
Este superb acvariul felicitari,si lampa este super tare dar ce program de iluminat ai pe TC420 ?
A folosit cineva piatra ponce cumparata de la atelierbonsai.ro ca si material filtarant?
As fi curios sa stiu cum se comporta si daca granulatia nu este cam mica pentru filtru.
Suna la Coralis si vezi daca au pe stoc https://www.facebook.com/coralis.ro/
Multumesc Silviu ,am facut tratamentul cu 3 ore inainte de stingerea lumini si erau ok chiar vioi .
Cat despre prospect se pare ca este potal gresit ,la mine doza era de 6ml la 20 de litri si nu scrie nimic despre neoni sau nevertebrate ,am cautat si pe net pe paginile romanesti si am gasi acelas prospect ca la mine.
Creveti nu pot sa ii mai scot din acvariu ca sunt prea multi si am o gramada de plante.
Acum nu stiu ce sa mai fac sa pun iar Tetra sau sa las apa cu sare?
De cateva zile au aparut pe cativa neoni cate un punct alb (gris),am ridicat temperatura la 30C si am adaugat sare neiodata dizolvata in apa .
Dupa 3 zile am vazut ca au aparut pete si pe alti pesti decat cei initiali si am decis sa iau un tratament pentru asa ceva ,in magazin mi sa recomandat Tetra medica contralck si aseara am facut un schimb de apa de 20% cum scrie in prospect si am adaugat solutia 60ml pentru 200l de apa.
De dimineata cand sa aprins lumina ma luat groaza, toti neoni abia mai respirau (3 murise deja)mai aveam 3 Amano au murit si astia ,vreo 10 RCS morti restul se chinuiau sa ajunga la suprafata,ciudat ca am si 5 Otto 6 Cory care nu aveau nici un stres erau OK .
Am schimbat cam 70% apa si creveti si neoni au inceput sa isi revina , au mai murit 3 neoni dar restul sunt vioi .
Am gresit eu cu ceva ,mai trebuia facut ceva in afara de ce scrie pe flaconul Tetra?
Ai gresit la numaratoare erau vreo 10 bule dar erau de la lily pipe care este foarte aproape de suprafata apei.
Este din aluminiu si plastic si este usor ,uite un video cu montarea mea casa va faceti o idee: https://www.youtube.com/watch?v=SSlUFAw250E&t=7s
Este un difuzor cu numarator de bule ,am asa ceva pus in fata unui reactor din filtru de apa pentru ca desi scoate bule mici acestea ajung in acvariu ,cu reactorul pus dupa am dizolvare 100% fara acumulari de gaze in reactor si un ph constant.
Filtrul intern va disparea ,caut unul mai potent eu avand un Jbl 701 care nu cred ca va face fata la 250l,ma gandeam la SUNSUN dar nu stiu cat de fiabile sunt.
Despre aranjament ce parere aveti ,ce se poate inbunatati?
Astazi am adus acvariul ,este facut cu sticla de 12mm si are dimensiunile 100*40*60 .
Dupa cateva ore de spalat geam ,pietris si buturugi am reusit sa si plantez ,nu am terminat dar ce parere aveti ?
https://img.plici.ro/image/6KT
https://img.plici.ro/image/6Ku
https://img.plici.ro/image/6KE
https://www.youtube.com/watch?v=OatUS0dveKA
Acvariul este din mai anul trecut si se pare ca a fost de tip aquascape ,in poze arata bine mai trebuie sa il vad si in realitate.
Mersi de link ,se pare ca trebuie sa fac rost de ceva muschi pentru mutare intrucat acvariul gol are 70 kg potrivit site-lui.
750 ron dar abia saptamana viitoare intru in posesia lui .
Deocamdata sa oprit scurgerea la acvariu dupa ce am scos pietrele si o parte din substrat ,cred ca sa dezlipit fundul dar nu mai gasesc bonul de la Hornbach pentru garantie.
Din Hornbach este actualul acvariu care a cedat iar preturile de acolo sunt cam mari .
Dar am rezolvato cu acvariul ,am gasit unul 100*40*65 cu sticla de 10mm si intarituri complet cu stand cu tot.
Pana sa ma decid eu ce sa fac a dat necazul peste mine ,a cedat actualul acvariu de 54l si acum ma vad nevoit sa fac upgrade dar cel care face acvarii are pe stocdoar din sticla de 8 cu intarituri credeti ca rezista la 200l cu sticla de 8 sau sa astept sa imi faca unul cu sticla de 10?
Nu vreau un acvariu gen Diversa din cauza grosimi sticle care nu imi prezinta garantie + un pret mai mare decat cel facut cu sticla de 10 .
Iar ca si dimensiuni acesta este maximul decare dispun in spatiul care il am si vreau sa il folosesc total ,sa nu ma trezesc mai tarziu ca vreau unul mai mare .
Ca si substrat ma gandesc la cuart negru ,ce parere aveti se planteaza ok in el?

Forum Index » Profile for atache2000 » Messages posted by atache2000
Go to: