[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Miros de apa statuta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare am cumparat ieri de la Hornbach 6 Amano si am facut prostia sa ii vars cu apa cu care au venit in acvariu , dupa 3 ore am facut mentenanta saptamanala la acvariu cu un schimb de 50% apa ca am si alga BBA ,astazi am gasit 2 RCS morti si un miros puternic de apa statuta (ca la petshop in bazinele cu pesti morti).
Ce solutii sugerati sa aplic pentru a nu pierde toata populatia din acvariu?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Daca apa cu care au venit crevetii nu era multa si, in plus, ai diluat-o in timpul aclimatizarii crevetilor, nu de acolo provine mirosul.
Oricum, un alt schimb de apa ar elimna aceasta suspiciune. Verifica daca nu ai vreun cadavru in decompunere, ascuns pe undeva.

PS Frumos bazinul. Felicitari!

This message was edited 1 time. Last update was at 04/06/2017 08:59:14

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

de regula miros apa statuta=filtrare insuficienta

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspunsuri ,filtru am un jbl e701 si agita apa destul iar mirosul pana ieri nu l-am simtit si singurele cadavre au fost cei doi rcs gasiti azi (unul parea putin mai descompus) .
Restul de vietuitoare sunt vioae si active dar stau cu frica sa nu fi bagat ceva microbi cu apa de la creveti cumparati .
Am bagat 2 picaturi de albastru de metil alte ideei aveti?
Un filmulet cu acvariul filmat astazi: https://www.youtube.com/watch?v=DrFk-R2FRwE
Multumesc Silviu si tu ai facut ceva frumos ,am urmarit postarile tale si se vede ca ai microbul acvaristici si in oase nu doar in sange.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/06/2017 11:03:44

GreenLifeAquatics
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut

Testeaza apa si apoi tragi concluzii, dupa miros nu ai nici o dovada ca creveti tai ai murit din x cauza, daca nu ai teste pentru a elimina orice dubiu solutia cea mai simpla este schimbu de apa.

Ca presupunere personala, ai observat ca la Hornbach toate acvariile sunt conectate la o singura filtrare e posibil sa aiba cupru in apa sa previna sau sa vindece bolile pestilor iar amano pe care i-ai luat sa aiba o oarecum toleranta la cupru si cand ai pus apa in acvariu tau creveti mai sensibil sa fi murit dar e doar o presupunere si fara teste nu face doi bani.

In acvaristica schimbu de apa e Rege.

Multumesc
Ape limpezi

My Intent is Unbending.
My Focus Unending.
Every piece is a part of the whole.
Every thought that I think...
Every movement I make...
Every action I take...
Brings me closer and closer to my goal.
- Darlo Okasi
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

lupulcelrau21 wrote:Salut

Testeaza apa si apoi tragi concluzii, dupa miros nu ai nici o dovada ca creveti tai ai murit din x cauza, daca nu ai teste pentru a elimina orice dubiu solutia cea mai simpla este schimbu de apa.

Ca presupunere personala, ai observat ca la Hornbach toate acvariile sunt conectate la o singura filtrare e posibil sa aiba cupru in apa sa previna sau sa vindece bolile pestilor iar amano pe care i-ai luat sa aiba o oarecum toleranta la cupru si cand ai pus apa in acvariu tau creveti mai sensibil sa fi murit dar e doar o presupunere si fara teste nu face doi bani.

In acvaristica schimbu de apa e Rege.

Multumesc
Ape limpezi

+1

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

+1
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

m-am uitat la filmuletul pe care l-ai pus. Parerea mea este ca circuitul de filtrare nu este tocmai ok. Ca sa fie ok si sa ai maxim de eficacitate in-ul trebuie sa fie intr-un colt al acvariului iar out-ul in celalalt. In felul asta se plimba apa de la un capat la celalalt. Ca la calorifere: intrarea se afla sus si iesirea se afla jos in coltul diametral opus. De ce oare? Mai mult, sorbul tau de la filtru e lipit de pietris(nisip) asta inseamna ca de cate ori se plimba pestii pe acolo o parte din nisipul cel fin se va duce in filtru, si de aici apare colmatarea si curatarea mai deasa. Daca ai ridica sorbul cu cativa cm cred ca ar fi mult mai bine. In afara de asta plantele care il mascheaza( si il mascheaza frumos de altfel) ingreuneaza fluxul de apa, cre si asa nu e cum trebuie. Chiar daca apa este vanturata deasupra nu inseamna ca apa este curatata cum trebuie. Daca apa pe care ai pus-o avea probleme, atunci trebuiau sa aiba probleme si crevetii la magazin. Decesul crevetilor de la tine e doar o coincidenta cu introdusul apei de la magazin, dar decesul lor iti arata ca sunt probleme cu apa in acvariu. Ea e limpede si frumoasa, dar ca parametrii... In continuare imi mentin ideea ca filtrarea e precara ca sistem si de aici problemele

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Test am doar jbl 6in1 si arata bine pentru cupru nu am nimic ,mai fac un schimb de apa astazi si mai bag si o tableta de Tetra Bactozym in ideea unei deciclari .
Despre circulatia apei in acvariu nu stiu ce sa zic am vazut ca asa se pune pe aceas latura sa faca un curent de circulatie de sus in jos ,iar in-ul este cam jos si nu vroiam sa il scurtez sa nu stric piesa dar cred ca trebuie scurtat cu vreo 2cm.
As dori sa iau si un PH Controller sa nu fie si o problema de la CO2 dar nu prea gasesc pe la noi in bugetul meu (500ron) aveti cunostinte de unde sa iau unul in bani astia?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Daca tubul sorbului este ca la e901 , adica din doua piese, elimina unul si obtii inaltimea necesara. Despre circulatia apei, daca folosesti pipa la refulare, orientata spre luciul apei, poti sa pui IN si OUT in acelasi colt, desi varianta in care sunt diametral opuse mi se pare mai logica. Eu am un e901 care are pozitionate diametral opuse admisia si refularea si merge foarte bine. Mai mult, in "calea" sorbului am o piatra care face un prag de linistite a apei, inaintea prefiltrului. De asemenea, la skimmer am atasat un cot care orienteaza apa catre prefiltru. In formula asta, nu am probleme.

[Email]
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Am scurtat si sorbul cu 3cm ,era din o singura bucata .
Pana acum nu am avut probleme cu acvariul in aceasta configuratie.
Astept sa vad ce se petrece in continuare.
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa 2 schimburi de apa si 2 pastile de Tetra Bactozym apa nu mai are miros si nici nu a mai aparut vreun deces in randul crevetilor ,cred ca a fost o intoxicatie de cupru din apa de la Hornbach cum a spus colegul .
Mai am o intrebare apropo de filtrare ,pe sorbul de la filtru am bagat un burete taiat din bureti cu care a venit filtrul JBLe701 si il gasesc la 2-3 zile colmatat cu o mazga maronie iar furtunele de la filtru trebuie sa le spal cu peria la 2 saptamani (la fel mazga maro) ca scade debitul foarte tare ,pe retur am montat un reactor co2 diy din filtru de apa potabila de 5" in care am bagat acelas tip de burete ca la sorb pentru a face dizolvarea mai buna dar si acest burete se colmateaza cu aceeas mazga la o saptamana si trebuie curatat ,de ce se face acea mazga si ce solutii aveti pentru mine?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Depozitul acela maroniu si care cu siguranta are un miros ihoros, poate proveni de la hrana neconsumata si exces de dejectii. Probabil apare si pe mediile filtrante. Am patit la fel cu un filtru e901 si am rezolvat cu un prefiltru Eheim si hranirea rationala a pestilor, in doua tainuri mici pe zi.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/06/2017 11:05:28

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Pune un burete mai grosier pe intrare in filtru (cu gauri mai mari). Are rolul doar sa impiedice resturile mari sa intre in filtru - inclusiv puii pestilor/crevetilor. La mine un burete fin se colmata in 24 de ore. Am renuntat la el si am pus un prefiltru separat. Buretele fin se colmateaza rapid si nu mai lasa sa treaca apa.

Daca o sa te uiti la materialele filtrante din filtru o sa vezi aceeasi culoare maro ca a buretelui. Marea majoritate e formata din bacteriile din ciclul azotului.

Daca doar ai pus bactozym si si-a revenit filtrarea inseamna ca esti cu filtrarea la limita.
Ce material filtrant ai in filtru?
Poate dai prea multa mincare?

Vezi ca unele modele de filtre JBL au sorbul din 2 tevi care culiseaza una in alta. Poate fi ridicat sau coborit cu 15 cm fara probleme. Si cel mai bine e sa montezi sorbul si iesirea din filtru mai departe unul de altul ca sa asiguri o circulatie mai buna a apei - cum ti-a spus si scorpionul. Daca sint prea apropiate o parte din apa care iese e trasa inapoi in filtru, iar tu vrei sa filtrezi toata apa din bazin.

This message was edited 2 times. Last update was at 11/06/2017 11:37:45

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Buretele pus pe sorb este destul de poros ca mai gasesc si melci mai mici in el.
Ca material filtrant am bilele jbl care au venit cu filtru+matrix in sertarul de mijloc matrix in sertarul de jos si bureti in primul sertar .
Se poate sa fie prea multa mancare ,o sa reduc doza de mancare la o masa pe zi.
Cu toate ca in-ul si out-ul filtrului sunt pe aceeas latura a acvariului apa la iesire este proiectata in partea opusa in-ului nefiind trasa pe acolo

This message was edited 1 time. Last update was at 11/06/2017 11:58:33

Liv
Ultrahigh member

IP:

Ai pastrat si buretii din prefiltrul JBL - cei din primul sertar de sus (in forma de semiluna)? Daca folosesti alt prefiltru sint in plus.

Poti sa folosesti un singur burete (imediat inaintea capacului), iar daca ai prefiltru in sertarele de jos poti pune material filtrant biologic si sa scoti buretii.

Apa are o rezistenta la inaintare (frecare) mult mai mare decit a aerului (ca exemplu). Un jet de apa de citeva sute de litri pe ora va fi oprit in 30-40 cm (poate chiar mult mai putin). De asta e preferabil sa le montezi pe lungimea bazinului. Vezi ca sint ceva filmulete pe YT in care un glont dintr-o pusca de asalt e oprit de 1-2m de apa - ca sa te convingi (in aer ajunge la citiva kilometri).

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Prefiltru nu am ,am doar sorbul filtrului in care am bagat o bucata de burete taiat din bureti care au fost in sertarul de la mijloc pe care l-am umplut cu matrix si bilele jbl iar in primul sertar am lasat acele semiluni de burete dar vreau sa le schimb cu perlon ca am inteles ca este mai ok.
In filtru am adaugat 2l de Matrix pe langa acele bile JBL.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/06/2017 12:49:02

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Daca vrei sa improvizezi un prefiltru, atunci nu introduce burete in sorbul filtrului ci imbraca sorbul cu burete poros.
Daca infunzi sorbul cu burete, suprafata de prefiltrare este prea mica si de aceea se colmateaza repede. Semilunele
de care vorbesti au rol in prefiltrarea interna a filtrului. Si acelea au porozitate mare si de aceea eu nu le-as inlocui
cu perlon; perlonul se va colmata mai repede.

[Email]
atache2000
Junior member
[Avatar]

IP:

Buretele ala nu este indesat sta lejer in sorb dar pot sa incerc si cu sorbul imbracat in burete cum zici tu poate se colmateaza mai greu .
Despre perlon am vazut ca multi schimba acei buret de la intrarea in filtru cu el si am crezut ca este mai ok.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Poate ne sfatuiesc alti colegi mai experimentati dar, din cite stiu eu, la prefiltrare se folosesc bureti grosieri, nu materiale fine.
Ori, la JBL, pe acolo intra apa. Asadar, eu consider logic sa ai bureti mai "aerisiti" nu materiale compacte.

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: